printlogo


مدیرعامل سازمان منطقه آزاد:
توسعه روابط اقتصادی پایدار با کشورهای مختلف موجب رونق چابهار می‌شود


رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: تحکیم و توسعه روابط اقتصادی پایدار با کشورهای مختلف دنیا، ایجاد مشوق‌ها و تسهیلات برای فعالیت و سرمایه‌گذاری کشورهای عضو اتحادیه (آ سه آن) موجب رونق چابهار می‌شود.
به گزارش اقتصادسرآمد، حمیرا ریگی در دیدار با سفیران ۶ کشور آسیای شرقی عضو اتحادیه (آ سه آن) اظهار کرد: ایجاد تعامل و اتخاذ رویه در جذب سرمایه‌گذاری و همکاری‌های مشترک کشورهای آسیای جنوب شرقی با توجه به اشتراکات تاریخی، فرهنگی، مذهبی و جغرافیایی، رابطه بین ایران و کشورهای جنوب شرق آسیا که از قدمت و عمق قابل توجهی برخوردار است نقش مهمی در توسعه دارد.وی افزود: سابقه برقراری روابط دیپلماتیک با این کشورها به چندین دهه قبل باز می گردد، که بسیار حائز اهمیت است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ادامه داد: دیپلماسی اقتصادی به عنوان راهبرد توسعه منطقه آزاد و منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توسعه سواحل مَکُران به عنوان گنج پنهان و دستورات اخیر رئیس جمهور در جذب و متمرکز کردن سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، ما را بر آن داشت که نقش چابهار را در عرصه تعاملات و روابط بین الملل پر رنگ تر کنیم.
وی بیان کرد: به منظور تحقق اهداف توسعه‌ای دیپلماسی اقتصادی، برقراری تعامل و ارتباطات با کشورهای آسیای جنوب شرقی نقش مهمی در پیشبرد اهداف توسعه‌ای منطقه آزاد چابهار دارد.
ریگی گفت: از این رو با دعوت از مسوولان عالی کشورهای عضو اتحادیه (آ سه آن) و همچنین شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری موجود در منطقه درصدد ارتقای سطح تعاملات در زمینه‌های همکاری‌های مشترک با هدف توسعه اقتصادی و رفاهی مردم سیستان و بلوچستان و سواحل مَکُران با توجه به اهمیت نقش کریدور شرق در مسیر جهانی شدن از آیورا به آسیای میانه و شرقی هستیم.وی افزود: جلسه با اعضای اتحادیه جنوب شرق آسیا و مشارکت در ساخت دفاتر همکاری‌های مشترک از برنامه‌های توسعه‌ای دیپلماسی سازمان منطقه آزاد چابهار است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد گفت: شناساندن نقش چابهار به عنوان پل ارتباطی کریدورهای بین‌المللی (شمال- جنوب، شرق- غرب) و معرفی ظرفیت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای چابهار در مسیر جهانی شدن از برنامه‌های این رویداد است.
وی ادامه داد: (آ سه آن) یکی از موفق ترین اتحادیه‌های منطقه‌ای در جهان است که در طول ۵۰ سال گذشته، به نماد همکاری‌های مثبت بین المللی و پیشرفت منطقه گرایی در جنوب شرق آسیا تبدیل شده و در سال ۲۰۱۵ به "جامعه آسه آن" تبدیل شد.
ریگی تصریح کرد: سفرای کشورهای جنوب شرق آسیا عضو اتحادیه (آ سه آن) شامل اندونزی، مالزی، برونئی، ویتنام، فلیپین و تایلند از مجتمع فولاد مَکُران و شهرک پتروشیمی چابهار بازدید کردند.
وی بیان کرد: مهمترین برنامه های این هیات طی سه روز بازدید از واحدهای تولیدی، بندرشهیدبهشتی و ظرفیت های تجاری و اقتصادی منطقه آزاد و بنادر تجاری به منظور آشنایی با فرصت های سرمایه گذاری و توسعه روابط اقتصادی است.