نهاوند به دهکده شیلاتی فعال و موثر نیاز دارد
نماینده مردم شهرستان نهاوند در مجلس گفت: با توجه به ظرفیت شهرستان نهاوند در بخش شیلات، این شهرستان به دهکده شیلاتی فعال و موثر نیاز دارد.
به گزارش اقتصادسرآمد، علیرضا نثاری در جشنواره شیلات و طبخ آبزیان شهرستان نهاوند، اظهار کرد: نهاوند شرایط خوبی در بخش کشاورزی، تولیدات زراعی و باغی دارد و قطب شیلات استان است ولی متأسفانه ما در شهرستان نتوانستهایم این ظرفیتهای را بشناسیم و معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود سرابها و قنوات بسیار در شهرستان و ظرفیت خوب نهاوند در بخش شیلات باید نهاوند دهکده شیلاتی فعال و موثر داشته باشد تا از این طریق بتوانیم اصلیترین مشکل شهرستان که اشتغال است را تا حدودی حل کنیم.
نثاری ادامه داد: شهرستان در بخش پرورش ماهیهای زینتی و پرورش خاویار و سایتهای تولیدی و مزارع کوچک مقیاس هم ظرفیت زیادی دارد و باید در این بخشها هم مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: هم چنین در بخش شیلات شهرستان بحث تسهیلات و حمایت از زنجیره فروش باید انجام شود و برگزاری این جشنواره میتواند شروع و جرقهای برای احداث دهکده شیلاتی در شهرستان باشد.
وی با بیان اینکه بحث امنیت غذایی به صورت مستقیم با امنیت ملی کشور ارتباط دارد، تاکید کرد: ارتقا سطح سلامت مواد غذایی بسیار مهم است و در این بخش نباید کیفیت را فدای تولید کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در این جشنواره، گفت: با توجه به اهمیت تغذیه ماهی، سرانه مصرف این ماده غذایی مهم در استان هشتو نیم کیلوگرم است که در کشورهای پیشرفته بالای ۲۰ کیلوگرم است.
رضا بهراملو افزود: ما در سطح استان دوهزارو ۴۰۰ رشته قنات داریم و یکی از پتانسیلهای مهم در بخش کشاورزی و شیلات همین قنوات هستند و رودخانه گاماسیاب و سرابهای شهرستان نهاوند نیز یکی از بهترین پتانسیلها در این بخش است.
وی ادامه داد: ما در استان سالانه ۶ هزارتن تولید ماهی سردآبی داریم که بیشترین تولید در شهرستان نهاوند انجام میشود.