رئیسکل بانک مرکزی در جلسه مشترک با اتاق بازرگانی مطرح کرد:
مرجعیت بخشی به نرخ ارز در بازار توافقی ارز
رئیسکل بانک مرکزی از طراحی خط اعتباری ویژه برای حمایت از صنایع پیشران و کوچک خبر داد و گفت: مرجعیت بخشی به نرخ ارز در بازار توافقی ارز مرکز مبادله انجام خواهد شد.
به گزارش اقتصادسرآمد، محمدرضا فرزین در جلسه هماندیشی با رئیس و اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و فعالان بازرگانی و تجار کشور گفت: مرجعیت بخشی به نرخ ارز در بازار توافقی ارز مرکز مبادله انجام خواهد شد. در سامانه طراحی شده این بازار، حراج صورت میگیرد و نرخ ارز بر اساس آن تعیین میشود.
رئیسکل بانک مرکزی بیان کرد: نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا شکل میگیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش میکنیم تا نرخ در یک کانال حرکت کند.
فرزین عنوان کرد: در راستای هدفمند شدن اعطای تسهیلات به بخشهای پیشران و صنایع کوچک و متوسط و تأمین سرمایه در گردش آنان، بسته ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی برای این واحدهای پیشران و تولیدی در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت. در این خط اعتباری ویژه، صنایع پیشران از منابع لازم برای تقویت تولید و رشد اقتصادی کشور برخوردار میشوند.
وی گفت: پیمانسپاری قانون مبارزه با قاچاق ارز است و با راهاندازی بازار مبادلهای، دیگر محدودیتهای فعلی را نخواهیم داشت که به ثبات بازار ارز کمک میکند. در حوزه صادراتی نیز اقداماتی طراحی شده است تا گشایشهایی در این زمینه نیز ایجاد شود.
رئیسکل بانک مرکزی تأکید کرد: آمارهایی داریم که نشان میدهد بخش عمدهای از ارزی که از کشور خارج میشود به کشور باز میگردد هرچند برخی در این زمینه بزرگنمایی میکنند. در این میان؛ مسئله اصلی نرخ ارز است نه بازنگرداندن آن؛ برای رفع این مشکل بازاری ایجاد کردهایم.
فرزین ادامه داد: اصلاحات ما تدریجی، آرام و بی سروصدا خواهد بود؛ چرا که معتقدیم نباید به اقتصاد ایران شوک وارد کرد که در این صورت دیگر نمیتوان مشکلات جانبی که در نتیجه آن ایجاد میشود را درمان کرد.رئیسکل بانک مرکزی با تاکید براینکه زمانبندی مشخصی برای برنامه تخصصیتر شدن بانکها داریم، گفت: بانکها باید تخصصی شوند و بانک مرکزی برای آن برنامه دارد و به تدریج این طرح را جلو میبریم و اجرا خواهیم کرد.