رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:
تأمین مالی كوتاهمدت را به بانك و بلندمدت را به بازار سرمایه بسپاریم
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه باید تأمین مالی کوتاهمدت را بهنظام بانکی و تأمین مالی بلندمدت را به بازار سرمایه بسپاریم، گفت: امید میرود در آیندهای نزدیک ۸۰ میلیون فعال بورسی داشته باشیم.
به گزارش اقتصادسرآمد، حجت اله صیدی در نشست کاری اعضای اتاق با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با بیان اینکه اتاق بخش واقعی و حقیقی اقتصاد است، افزود: بازارهای مالی بر بخش حقیقی سوار و امکان توسعه و انتقال مالکیت و تشکیل سرمایه را فراهم میکنند.
وی با اشاره به نقش و اهمیت تولید بیان کرد: اگر کشورهای منطقه و یا دیگر کشورها تولید ناخالص داخلی ۲۸ میلیارددلاری و یا هزار میلیارددلاری پیدا کردهاند، مربوط به موضوع تولید بوده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، بخشی از فشارهای موجود در اقتصاد کشور را ناشی از تحریمها و بخش دیگر را مربوط به بهرهوری پایین دانست و گفت: در برنامه ۲۰ساله قرار بود سالانه رشد اقتصادی ۸ درصدی داشته باشیم و در منطقه رتبه اول را به دست آوریم، اما این هدف محقق نشد. همچنین، قرار بود در سال ۱۴۰۴ حائز رتبه اول شویم، درحالیکه از نظر اسمی رتبه چهارم اما از نظر شاخص قدرت خرید در رتبه سوم قرار داریم.
صیدی با بیان اینکه در دهه ۷۰ شانهبهشانه کشورهای منطقه پیش رفتیم، افزود: در حال حاضر نرخ تشکیل سرمایه منفی شده و سرمایهگذاریها پوشش استهلاک را هم نمیدهد. ازاینرو، دغدغه اول کشور، بحث رشد و تشکیل سرمایه است.
وی با اشاره به سهم کم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه گفت: سهم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه حداکثر یکپنجم بوده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر اینکه نهادهای مالی، ناشران و شرکتهای بورسی به سازمان معنا میدهند، به دلایل بیاعتمادی و نگرانی سهامداران به بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: بخشی از بیاعتماد فعلی ناشی از نااطمینانیها و برخی دیگر به دلیل موقعیت منطقه و جغرافیایی است؛ اما عامل دیگر، رفتار سیاستگذاران و مجریان سیاسی بوده است.
وی با تأکید بر حساسیت بازارهای مالی توضیح داد: قیمت اوراق به واسطه نااطمینانیهای موجود جابهجا میشود و بازار مالی با تصمیمگیریهای متفاوت بازار مالی تحتتأثیر قرار میگیرد.