معاون بنادر و دریانوردی استان خوزستان عنوان کرد:
صرفهجویی ارزی یک میلیون دلاری در صنعت دریانوردی خوزستان
معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: با مشارکت شرکتهای دانشبنیان و بومی در مهندسی معکوس و ساخت تجهیزات مورد نیاز، صرفهجویی ارزی بیش از یک میلیون دلاری در این اداره کل محقق شد.
به گزارش اقتصادسرآمد، محمد نظری با اشاره به توانمندی شرکتهای دانشبنیان در زمینه ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت دریانوردی استان به ایرنا اظهار داشت: اقدامات انجام شده در این حوزه، صرفه جویی یک میلیون دلاری را به دنبال داشته است.
وی افزود: همچنین سال گذشته نخستین شناور ایربوت در کشور با همکاری یک شرکت تخصصی و تحت نظارت موسسه ردهبندی و کارشناسان اداره کل بنادر و دریانوردی طراحی و در داک یارد اروندان ساخته و به آب انداخته شد.معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان تصریح کرد: شناور مذکور با طولی در حدود هفت متر، موتوری با توان ۵۷۰ اسب بخار و با ظرفیت حمل پنج سرنشین به همراه ۲ برانکارد از جنس آلومینیوم دریایی با اتکا بر توان نیرویهای متخصص داخلی، مطابق با استانداردهای بین المللی طراحی و اجرایی شد.وی بیان کرد: علاوه بر این شناور داخلی، قراردادهای مختلفی نیز با شرکتهای دانشبنیان برای ساخت تجهیزات بندری منعقد شده است.
نظری یادآور شد: چهار دستگاه پمپ آتش نشانی با ظرفیت ۳۶ بار فشار نیز از طریق مهندسی معکوس و با صرفه جویی ارزی ۲۵ هزار دلاری نیز به دست متخصصان داخلی شرکتهای دانش بنیان ساخته شده است.
وی بیان کرد: ساخت یک دستگاه رادیولوژی ستون زمینی با صرفه جویی ارزی ۶۵ هزار دلاری نیز از دیگر دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان است.معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی استان گفت: تکنولوژی ساخت بویه که اینک در اختیار مهندسان ایرانی قرار دارد؛ دقیقا مشابه خارجی است که در تمامی بنادر کشور استفاده میشود.پیش از این، بویهها فلزی بوده و اکنون پلیاتیلن جایگزین آن شده که هزینههای تأمین و نگهداری را به حداقل رسانده است.وی افزود: هم اکنون در مجموع ۱۴۵ فروند بویه اقیانوسی پلی اتیلن با قطر ۲ هزار و ۶۰۰ میلیمتر برای حوزه جنوب غرب کشور ساخته شده که از این مقدار تعداد ۶۰ فروند در بندر امام خمینی(ره) و مابقی در بنادر بوشهر و خرمشهر به آب انداخته شدهاند.
نظری در بخش دیگری از این گفتوگو از آمادگی شرکت های دانش بنیان برای ساخت شناورهای کاملا ایران خبر داد و گفت: ساخت این تجهیزات از خروج ارز و همچنین بهبود عملکرد ناوگان دریایی را به دنبال دارد.
خاطر نشان کرد: برای ساخت تجهیزات الکترونیک تا حدودی با محدودیت روبرو هستیم؛ در سالهای اخیر در بخش ساخت ماژولهای الکترونیک مادربورد به دلیل تحریمها، همکاری شرکتهای خارجی کمرنگ شد و همین محدودیت باعث شد به سمت بومیسازی قطعات برویم.