رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان:
اینچهبرون سکوی پرش گلستان برای جبران عقبماندگی است
گروه استان ها- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان راهاندازی سریع منطقه آزاد اینچهبرون را ضروری خواند و تاکید کرد: راهاندازی این منطقه نقطه پرشی برای خروج گلستان از عقبماندگی تاریخی خواهد بود.
به گزارش اقتصادسرآمد، امیر یوسفی در نشست با فعالان اقتصادی گلستان اظهار کرد: گلستان در کنار برخورداری از مرزهای ریلی، زمینی، هوایی و دریایی ظرفیتهای زیادی دارد و هزار و ۱۱۰ واحد صنعتی و ۳۱ معدن در این استان فعال هستند. وی افزود: گلستان با تولید سالیانه بیش از پنج میلیون تن محصول کشاورزی، ۳۶ روز غذای ایران را تامین میکند اما با وجود ظرفیتهای فراوان، درآمد سرانه مردم گلستان کمتر از ۵۰ درصد و پایینتر از میانگین کشوری است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان ادامه داد: درآمد پایین این مشکل مربوط به این دولت و یا دولتهای گذشته نیست بلکه در دورانهای گوناگون شرایط رشد و پیشرفت گلستان ایجاد نشد و علت اصلی آن تصمیمگیریهای غلط گذشتگان و جای خالی سرمایهگذاران در استان است.
یوسفی با بیان اینکه تولید محصولات کشاورزی استان که باید زمینهساز پیشرفت استان شود اما نتیجه عکس داده است، تصریح کرد: امسال نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم در گلستان تولید شده اما در طی سالهای گذشته تولیدکنندگان به ازای تولید محصول به دولت یارانه دادند حال آنکه در کشورهای توسعهیافته کشاورزان در ازای تولید محصول یارانه میگیرند. وی با تاکید بر اینکه صنعت استان گلستان کوچک و متوسط است و توان مالی زیادی ندارد، یادآور شد: ناترازی برق در سال جاری و سالهای گذشته خسارتهای زیادی به واحدهای تولیدی استان وارد کرد و همین مساله تولیدکنندگان را در پرداخت تعهدات بانکی با مشکل مواجه ساخت.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان به قرارگیری گلستان در چهارراه اقتصادی و برخورداری این استان از ظرفیت تجارت خارجی اشاره کرد و گفت: نگرانی برای ارتباط گلستان با همسایگان وجود ندارد و به همین علت گلستان یک استان امن برای سرمایهگذاری است اما زیرساختهای ضعیف موجب شده سرمایهگذاران نتوانند از ظرفیت مرزی اینچهبرون به خوبی بهرهمند شوند.
یوسفی با بیان اینکه بسیج شجره طیبه انقلاب اسلامی است که با گذشت زمان برکات آن بیشتر بر مردم روشن میشود، گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با تشکیل دفتر بسیج فعالان اقتصادی نقش محوری در پیشرفت استان گلستان را در پیش گرفته است.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست اظهار کرد: وضعیت نامناسب فعلی استان گلستان به تصمیمات گذشته برمیگردد و نیاز است نگرشها تغییر کند.
علیمحمد چوپانی بیان کرد: برخی از بخشنامههای صادره از سوی بانک مرکزی به فعالان اقتصادی کارشناسی نیست و یا قوانین آن، تجار را برای صادرات با کشورهای همسایه دچار مشکل میکند. وی تاکید کرد: در حالی که توسعه راهآهن اینچهبرون حداقل ۱۰ هزار شغل ایجاد میکند اما هنوز دعوای بین راهآهن و منطقه آزاد تمام نشده و امکانات زیرساختی در این منطقه
وجود ندارد.