رئیس سازمان شیلات:
امنيت غذايي بدون تكيه بر آب امكانپذير نيست
با توجه به آنكه توليد آبزيان نجات دهنده انسان ها در سال ۲۰۵۰خواهد بود، تامين امنيت غذايي به آبزيان وابسته است. چهارمين كارگروه تخصصي شيلات و آبزيان ستاد هماهنگي امنيت غذايي در سازمان شيلات ايران، با حضور معاون وزيرو رييس سازمان شيلات ايران، معاونان برنامه ريزي و مديريت منابع، صيدو بنادر ماهيگيري، مديركل دفتربهبود كيفيت، فراوري و توسعه بازار آبزيان، نمايندگان سازمان دامپزشكي كشور، اتحاديه ها و تشكل هاي توليدي و ساير بخش هاي مرتبط، به بررسي اقدامات انجام شده در خصوص زنجيره تامين آبزيان و محصولات شيلاتي نشست.
به گزارش اقتصادسرآمد، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات در اين جلسه با اعلام آنكه قرار گرفتن پروتئين آبزيان در كنار ساير پروتئين ها داراي چالش ها و فرصت هاي متفاوتي است،گفت: با تشكيل كميته امنيت غذايي نقشه راه مشخص ترخواهدشد.
سيد حسين حسيني افزود: با تغيير درنوع نگرش مردم بايد به سمت آبزي مصرفي حركت كنيم و در مرحله نخست، فرهنگ سازي انجام شود، ارزان سازي و مصرف آسان آبزيان از ديگر مولفه هاي ضروري در اين راستاست. وي ادامه داد: وجود بازار تخصصي آبزيان همراه با كشف قيمت، كه علاوه بر دارا بودن انواع محصولات، هميشه دردسترس باشد و خريداران بتوانند مايحتاج خود را همچون ساير پرو تئين ها تامين كنند مساله ديگري است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.حسيني با اعلام آنكه حيات و ممات توليد، به بازار وابسته است، تصريح كرد: بازار، پيشخوان عرضه آبزيان بوده و بايستي پاسخ گوي سلايق مختلف مخاطبان نيز باشد و عرضه مستقيم تا فرآوري و غذاهاي آماده طبخ را دربرگيرد. وي به كمك سازمان هايي چون دامپزشكي براي تضمين سلامت آبزيان اشاره كرد و گفت: ايجاد بازارهاي تخصصي، يك ماموريت چندجانبه است و سازمان هايي چون دامپزشكي در كنار بهره برداران و توليدكنندگان و ساير بخش هاي خارج از وزارت جهاد همچون سازمان شهرداري ها، براي رسيدن به يك هدف واحدكمك بزرگي خواهند كرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنين گفت: براي كم كردن فشار بر روي ساير پروتئين ها و تامين امنيت غذايي، ضرورت دارد كه خيال توليدكننده و مصرف كننده، راحت باشدكه در راستاي آبزي مصرفي، برگزاري جشنواره ها در استانها بسيار اثر بخش بوده و علاوه بر آن تبليغ غذاهاي تهيه شده از آبزيان در برنامه هاي پر مخاطب تلوزيوني، نيز قابل توصيه است.رئیس سازمان شیلات کشور در ادامه با اعلام آنكه تامين امنيت غذايي فقط با كمك آبزيان امكان پذير خواهد بود، خاطرنشان كرد: آبزيان تا سال ۲۰۵۰ ميلادي مردم را از گرسنگي نجات خواهند داد و در حال حاضر بايست به دانش فناوري صادرات، دستيابي به بيوتكنولوژي و تكثير تعداد بيشتري از آبزيان، تطبيق با الگوي توليدكشت، توليد غذاي ارزان تر از ساير پروتئين هاي حيواني و تكيه براسناد بالادستي براي امنيت غذايي توجه ويژه داشت.