printlogo


«نمایشگاه شیلات» مامن توجه ویژه به اقتصاد دریامحور


سهیل مرتضوی - هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته از امروز (13 آذرماه) فعالیت خود را آغاز می‌کند. روزنامه دریایی «اقتصاد سرآمد» نیز بنا بر رسالت مطبوعاتی خود و در راستای توسعه اقتصاد دریامحور در کشور برای سومین سال پیاپی همراستا با این نمایشگاه، با انتشار  ویژه‌نامه جهت معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این بخش از اقتصاددریامحور جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند.
حضور در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات کشور فرصتی مغتنم برای معرفی پیشرفت‌های صورت گرفته و توانمندی‌های صنعت شیلات برای مخاطبان خاص این حوزه از جمله سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و همچنین فعالان اقتصادی کشور است. مهمترین رویکردهای پیش‌بینی شده در این نمایشگاه بین المللی نیز عبارتند از مانع‌زدایی، پشتیبانی تولید و ایجاد بستری مناسب جهت صادرات محصولات شیلاتی کشور است.
ارتقاء دانش فنی در تولید، عمل‌آوری و بازاریابی، ایجاد زمینه اشتغال بیشتر در صنعت شیلات کشور و معرفی پتانسیل‌های جدید، فرهنگ‌سازی و ترویج الگوهای بهینه مصرف غذاهای دریایی و ایجاد بستری مناسب و نوین هم‌راستا با تولید، بازاریابی و فروش محصولات شیلاتی، از جمله موضوعات مهمی است که در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات کشور مورد توجه برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان قرار دارد.
از طرف دیگر برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در سطح بین‌المللی و با حضور شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی می‌تواند بستر جدیدی جهت تبادل افکار بدیع و توسعه همکاری‌های اقتصادی و فنی، بازاریابی و شناخت امکانات تجاری و تولیدی در عرصه داخلی و بین‌المللی و ایجاد بستر صادرات محصولات شیلاتی، ارائه پیشرفت‌های داخلی و خارجی در عرصه صنعت شیلات و تقویت و بهبود سیستم توزیع و تسهیل ارتباطات تجاری و فنی را فراهم می‌کند.
توسعه آبزی‌پروری یکی از مهم‌ترین زیربخش‌های اقتصادی در تامین امنیت غذایی، تجارت، اشتغال‌زایی، کارآفرینی و محرومیت‌زدایی در کشور و راهکاری کلیدی برای رونق اقتصاد دریا محور است. شناخت کافی از اقتصاد شیلات، آموزش و ترویج آن نقش اساسی در سلامت جامعه و توانمندسازی صادرات کشور خواهد داشت. به اعتقاد کارشناسان آبزی‌پروری دریایی در ایران فرصت مناسبی در تولید انواع آبزیان ایجاد می‌کند که با در نظر گرفتن شاخصه‌های توسعه پایدار مانند توجه به مبانی محیط زیست و جنبه‌های اقتصادی-اجتماعی، زمینه اشتغال مولد را نیز فراهم خواهد کرد.
توسعه دریامحور و شیلات با اولویت سواحل و منابع آبی داخل، سیاست راهبردی وزارت جهاد کشاورزی است چراکه کشور ما با وجود 5 هزار و 800کیلومتر نوار ساحلی از ظرفیت بالقوه ای در این زمینه برخوردار است. در برنامه هفتم توسعه کشور نیز درخصوص حوزه اقتصاد دریامحور مصوباتی وجود دارد اقتصاددریامحور برای جمهوری اسلامی ایران یکی از فرصت‌های مهم اقتصادی است که اگر از آن غفلت شود، سایر کشورها و رقبا از آن استفاده خواهند کرد. بی‌تردید استفاده از ظرفیت دریا‌ها و آب‌های آزاد ایران که مستعد توسعه در حوزه اقتصاد دریامحور است، توجه ویژه و همت مضاعف مسئولان و متولیان مربوطه را می‌طلبد.