یک تولیدکننده تجهیزات پرورش میگو در گفتوگو با «روزنامه دریایی سرآمد» مطرح کرد؛
تولیدکنندگان تجهیزات پرورش میگو 20 درصد مالیات بر ارزش افزوده میدهند
گروه اقتصاد دریا - تولیدکنندگان حوزههای مختلف آبزیپروری و شیلات با مشکلات مختلفی مواجه هستند. تامین منابع مالی، دریافت تسهیلات، پرداخت مالیات و موضوع مالیات بر ارزش افزوده تنها بخشی از مسائل تولیدکنندگان این حوزه را در عرصههای تامین مالی تشکیل میدهد. عدنان خردبین، مدیر یکی از مجموعههای تولیدکننده تجهیزات پرورش میگو در کشور است که در حوزه مکانیزه کردن مزارع پرورش میگو فعالیت میکند. این تولیدکننده در گفتگوی اختصاصی با روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد می گوید که برخی مسائل در مسیر تولید آنها موجب شده تا مالیات بر ارزش افزوده بیشتری بپردازند که موجب سختتر شدن رقابت در این حوزه میشود. این گفتگو را در ادامه میخوانید:
اقتصاد سرآمد: درباره خودتان و فعالیت شرکت خودتان بفرمایید؟
من عدنان خردبین تولیدکننده تجهیزات پرورش میگو با برند تکسام هستم که عمده فعالیت ما تولید تجهیزات پرورش میگو برای مکانیزه کردن مزارع پرورش میگو است که شامل دستگاه برداشت میگو ماهی، دستگاه هواده و اکسیژن ساز، دستگاه غذاپاش میگو است.
اقتصاد سرآمد: عمده مسأله بر سر راه تولیدکنندگان تجهیزات پرورش میگو چیست؟
عمده مشکل ما این است که 100 درصد مشتریان ما کشاورز هستند و کشاورزان هم معاف از مالیات هستند و کالایی را که ما به آنها عرضه میکنیم باید 10 درصد اضافهتر به اداره مالیات، مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنیم. درخواست ما این است که ما را هم به عنوان گروه کشاورزی درنظر بگیرند و پروانه ما به جای اینکه که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر میشود، از سوی وزارت جهاد کشاورزی صادر شود تا بار مالیات اضافه که به ما تحمیل شود، حذف شود.
اقتصاد سرآمد: آیا این مالیات اضافه بر بازار هدف شما تأثیر گذاشته است؟
ما الان بازار هدف و فروش خوبی داریم، فقط مالیات اضافه حاشیه سود ما را کم میکند که نمیتوانیم با شرکتهای خارجی رقابت کنیم.
اقتصاد سرآمد: انتظار خاصی از مسئولان دارید؟
ما خیلی به دنبال حمایتهای مالی نیستیم و ما نیاز به حمایت مالیاتی داریم. ما در حال رقابت با کشورهای مانند چین هستیم و از بنادر جنوب دستگاههای مشابه ما بدون گمرکی و به صورت قاچاق و بدون پرداخت مالیات وارد میشود، بنابراین قیمتهای پایینتری دارند و ما به عنوان یک شرکت داخلی دانش بنیان، علیرغم بازار هدف مناسب باید مالیات ارزش افزوده بیشتری را بدهیم که رقابت را سختتر میکند و حاشیه سود و انگیزههای شرکت را کاهش میدهد و سودی که باید از روی یک محصول به میزان 20 درصد برده شود، 10 درصد میشود و با هزینههایی که برای تحقیق و توسعه و بازار ضرورت دارد، تا چند سال آینده شاید دیگر نتوانیم به تولید ادامه دهیم.
اقتصاد سرآمد: به عنوان یک شرکت خصوصی چه تعداد شغل در استان بوشهر ایجاد کردید؟
به طور مستقیم 34 نفر در مجموعه ما فعال هستند و برای 43 نفر هم به صورت غیرمستقیم از طریق خدمات، اشتغال ایجاد کردیم.