printlogo


مدیرکل امور اقتصادی قم اعلام کرد؛
پرداخت ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات به صنایع تبدیلی در استان قم

گروه استان ها، قم - مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم گفت: به‌ منظور ارتقا سطح کمی و کیفی محصولات کشاورزی استان، ۳۵ میلیارد تومان از تسهیلات تبصره ۱۸ در قم برای حمایت از صنایع تبدیلی این بخش اختصاص یافت.
به گزارش اقتصادسرآمد، مهدی فراهانی پیرامون این موضوع به ایرنا بیان کرد: صنایع تبدیلی وابسته به کشاورزی، شرط لازم و محرک توسعه این بخش است که در همین رابطه ۶ مورد از صنایع تبدیلی در استان قم، مشمول حمایت تسهیلاتی از محل بند الف تبصره ۱۸ شدند. وی با تاکید بر اینکه باید از صادرات فله‌ای محصولات کشاورزی به سمت فرآوری محصولات خام و بسته بندی‌های مقبول بازارهای جهانی حرکت کنیم، اضافه کرد: ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از تسهیلات مورد نظر در بخش سرمایه ثابت و ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از تسهیلات، در بخش سرمایه در گردش به متقاضیان پرداخت شد. مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم توضیح داد: تسهیلات سرمایه ثابت، دوره تنفس حداکثر ۲ ساله و بازپرداخت حداکثر پنج ساله دارد و به حمایت از تجهیز صنایع با ماشین آلات مرتبط است و تسهیلات سرمایه در گردش، دوره تنفس ندارد و دوره باز پرداخت آن یکساله است که بیشتر برای حمایت از کسب و کارها پرداخت می‌شود. وی گفت: فرآوری و بسته بندی خشکبار، لبنیات، پنبه، انواع نان های صنعتی و سایر مواد غذایی از جمله صنایع تبدیلی مورد حمایت تسهیلات بند الف تبصره ۱۸در استان قم بوده‌است.فراهانی افزود: کاهش خام فروشی در محصولات کشاورزی، مطابق بودن تولیدات کشاورزی و دامی با استانداردهای جهانی، ترسیم افق های صادراتی و حصول ارزش‌افزوده بیشتر، هدف قانونگذار از تخصیص سهمی از تسهیلات تبصره ۱۸ به صنایع تبدیلی است. وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در بخش صنایع تبدیلی، بیش از گذشته مورد نیاز است، ادامه داد: گسترش صنایع تبدیلی با محوریت تلفیق صنعت و کشاورزی، فرصت استفاده از ظرفیت مناطق روستایی را به نحو مطلوبی فراهم می‌سازد.مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم با اشاره به مزایای اصلی و جانبی پیامدهای استقرار صنایع تبدیلی در مناطق روستایی استان، گفت: توسعه صنایع تبدیلی در محل تولید محصولات کشاورزی و دامی یعنی استفاده بهینه از نیروی انسانی محلی، کاهش هزینه‌های حمل ‌و نقل، اشتغال‌زایی در فصول غیر کشاورزی و کاهش بیکاری‌های فصلی، تأمین و عرضه مواد غذایی در خارج از فصل تولید و توسعه درون‌زای مناطق روستایی که کاهش مهاجرت روستائیان را در پی دارد.