printlogo


با همكاري سازمان اوقاف انقلاب بزرگي  در توليد آبزيان در راه است

رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه كل كشور با معاون وزير معاون وزير و رئيس سازمان شيلات ايران معاونان، مديران اين سازمان و ساير نمايندگان بخش هاي مرتبط در سالن جلسات سازمان شيلات ايران پيرامون موضوع همكاري سازمان اوقاف در زمينه پرورش ماهي در دريا و سواحل استان خوزستان در شهرستان هنديجان به بحث و گفت و گو نشستند. 
به گزارش اقتصادسرآمد، سیدحسین حسینی، رئیس سازمان شیلات در اين جلسه با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري در تامين امنيت غذايي كشور، گفت: با توجه به ظرفيت‌هايي كه در حوزه شيلات وجود دارد خواهيم توانست در اين بخش توليدات موثري داشته باشيم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور افزود: بايستي از برداشت يك طرفه از انفال به سمت به سمت كشت آب ورزي حركت كنيم. وي به ايجاد شهر شيلاتي در منطقه هنديجان تاكيد كرد و گفت: بايستي در حوزه ماهيان صنعتي همچون فيتوفاك صنايع خود را بسيج كنيم و در راستاي ارزان سازي با استفاده از فراوري اين آبزيان، آبزي مصرفي را در كشور افزايش دهيم. 
حسيني ادامه داد: از آنجايي كه استان خوزستان قطب توليد ماهيان گرمابي كشور است مي‌توانيم انقلابي در صنعت ماهيان گرمابي به وجود آوريم و توليد فيتوكباب يكي از گزينه‌هاي محصولات فرآوري شده آبزيان بشمار مي رود و با ايجاد زيرساخت‌هاي مناسب در منطقه فوق خواهيم توانست كل توليدات را به سمت محصولات فراوري شده هدايت 
كنيم.
رئيس سازمان شيلات ايران پرورش ماهيان خاوياري در اين منطقه را از ديگر گزينه‌هاي توليدي مناسب برشمرده افزود: براساس نمونه‌هاي پايلوت انجام شده در استان‌هاي جنوبي، سرعت رشد ماهيان خاوياري در اين مناطق بيشتر از مناطق شمالي بوده و مي‌تواند به عنوان گزينه‌اي مناسب مورد استفاده قرار گيرد.
حسيني با اعلام آنكه فرهنگ آبزي مصرفي در استان خوزستان بسيار بالاست تاكيد كرد: ايجاد بازارهاي تخصصي از انواع ماهيان و محصولات فراوري شده در كنار برگزاري جشنواره‌ها مي‌تواند در اين منطقه بسيار اثربخش
 باشد. 
رئيس سازمان شيلات ايران تامين بچه ماهي و گذراندن دوره نرسري را از مهم‌ترين عوامل ايجاد افزايش توليد عنوان كرد و ادامه داد: در مواردي چون بچه ماهي و گذراندن دوران نرسري و تامين ساير نهاده‌ها، انتظار حمايت و پشتيباني داريم. وي بر تشكيل سريع جلسات كارشناسي براي ايجاد زير ساخت هاي توليدي تاكيد كرد و گفت: از تمام مشاوران پايلوت‌ها و اقداماتي كه در اين خصوص تاكنون انجام شده است استفاده خواهيم كرد تا به سرعت كار آغاز شود.
معاون وزير جهاد كشاورزي در ادامه ايجاد شهرك پشتيباني ماهي در قفس، ضرورت ايجاد بيمارستان تخصصي آبزيان و واكسينه كردن آبزيان با كمك سازمان دامپزشكي در منطقه هنديجان را پيشنهاد دادو تصريح كرد: عملكرد موفق پرورش ماهي در قفس توسط اوقاف انقلاب بزرگي ايجاد كرد و سازمان شيلات ايران براي روند افزايشي آن تمام قد آماده است. 
وي با اعلام آنكه براي توسعه در دريا بايستي تفكر ما تغيير كند افزود: بايستي به فعاليت هاي دريايي هويت داد و توليد كنندگان داراي شناسنامه و مجوزهاي مورد نياز باشند. حسيني ايجاد نظام بهره‌برداري در منطقه كيش و قشم در راستاي توليد قراردادي را پيشنهاد داد و گفت: علاقمندان بسياري براي پرورش ماهي در قفس در اين منطقه اظهار تمايل كرده‌اند كه نيازمند حمايت‌هاي سازمان اوقاف هستيم. قفس بودن معيشتي مورد تاكيد قرار
 گرفت.