مدیرکل شیلات هرمزگان:
آغاز طرح تضمین کیفیت آبزیان و رهگیری محصولات شیلاتی در هرمزگان
گروه استان ها- بندر عباس - مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به نقش مصرف فرآوردههای پروتئینی سالم از جمله ماهی در تامین سلامت جامعه گفت: اجرای طرح تضمین کیفیت آبزیان با هدف سلامت آبزیان همواره از اولویتهای شیلات هرمزگان است.
به گزارش اقتصادسرآمد، مسعود بارانی در جمع خبرنگاران افزود: با اجرای طرح تضمین کیفیت آبزیان در بحث رعایت مسائل بهداشتی آبزیان صید شده، مدیریت صید، آمار صید و گونههای صید شده نظارت دقیقتری انجام میشود.
مدیرکل شیلات هرمزگان با بیان اینکه این طرح با همکاری اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان به مرحله اجرا درآمده است، اظهار کرد: ابتدا فعالیت بنادری که مدیریت آنها واگذار شده در اولویت صدور پروانه بهداشتی هستند. وی بر لزوم حمایت از این طرح تأکید کرد و گفت: صنعت شیلات باید در چارچوب ضوابط ملی و بینالمللی، از نظر بهداشتی و کیفیت محصول، مورد تأیید قرار گیرد تا بتواند در بازارهای داخلی و خارجی رقابت کند.
بارانی تولید پایدار پروتئین دریایی؛ ارزش تغذیهای آبزیان و توانایی این صنعت در سازگاری با شرایط متغیر اقلیمی را سه عامل مهم در تأمین پروتئین دریایی عنوان کرد.طرح تضمین کیفیت آبزیان و رهگیری محصولات شیلاتی هرمزگان آغاز شد
وی به تعیین تقویم زمانی تولید میگوی پرورشی برای سال زراعی۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: برنامهریزی هرچه بهتر تامین و تولید خوراک استاندارد و بهداشتی میگو، پیگیری تامین مولد خوب و با کیفیت و عاری از بیماری، پیگیری رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فنی در مزارع و مراکز تکثیر میگو توسط بخش خصوصی، ایجاد هماهنگی بیشتر بین تولیدکنندگان و دستگاههای متولی در راستای رفع موانع تولید از اهم برنامههای شیلات استان برای سال زراعی پیش رو است.مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه تامین مولد سالم و با کیفیت می تواند باعث تولید ایمن و پایدار شود، گفت: همچنین تامین خوراک خوب و مغذی برای آبزیان از اهمیت ویژه و خاصی در صنعت تکثیر و پرورش آبزیان به ویژه میگوی پرورشی برخوردار است.
بارانی با تاکید بر توصیههای لازم برای جلوگیری از بروز بیماریها، افزود: ذخیرهسازی بچه میگو برای سال ۱۴۰۳ از ۲۰ بهمن ماه سال جاری آغاز و تا پایان مردادماه سال آینده ادامه خواهد داشت.
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فنی تکثیر و پرورش میگو بی شک در درجه اول به نفع خود بهره برداران و مزرعه داران است، بر رعایت آنها و ارتقای مدیریتی در مزارع پرورش میگو تاکید کرد.
وی در پایان بررسی روند ذخیرهسازی بچه میگو، تراکم ذخیرهسازی طبق الزامات فنی و بهداشتی، برگزاری جلسات مستمر با پرورش دهندگان در راستای کنترل و رعایت الزامات بهداشتی مزارع پرورش میگو و حضور کارشناس فنی شیلات در روز ذخیرهسازی بچه میگو در مزارع را ضروری دانست.