بهره برداری از4 فاز جدید پارس جنوبی؛
گام استوار پارس جنوبی
چهار فاز جدید طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی روز یکشنبه در آیینی با حضور رئیس جمهوری مورد بهره برداری قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه برنامههای سفر به استان بوشهر ضمن افتتاح و بازدید از فازهای 13و 22، 23 ،24 پارس جنوبی در شهرستان کنگان، با توضیحات وزیر نفت و مدیران و متخصصان این فازها، در جریان روند احداث این مجموعه عظیم پالایش گاز و تولید محصولات گوناگون در آن و نیز طرحهای توسعهای فازهای پارس جنوبی قرار گرفت.
رئیس جمهوری با حضور در یادمان شهدای صنعت نفت و گاز کشور یاد و خاطره مجاهدتهای آنان را گرامی داشت و هنگام پردهبرداری از یادمان بهرهبرداری از فازهای 22، 23 و 24 پارس جنوبی، اظهار داشت: با افتخار به همه مهندسان، کارکنان و زحمتکشان و با تبریک به ملت بزرگ ایران، در روز میلاد امام نهم، حضرت جواد(ع) با نام خداوند و توسل به ارواح طیبه معصومین (ع) فاز 22، 23و 24 پارس جنوبی را افتتاح میکنیم.
همچنین دکتر روحانی هنگام پردهبرداری از یادمان افتتاح فاز 13 پارس جنوبی گفت: با تبریک به ملت بزرگ ایران در ایام ولادت امام جواد(ع) و در آستانهولادت مولایمان امیرالمومنین علی (ع) فاز 13 را که معادل 2 فاز است در کنار فازهای دیگر افتتاح میکنیم. فاز 13 پارس جنوبی با چهار سکوی دریایی، 38 حلقه چاه و چهار خط لوله به طول هر کدام 90 کیلومتر، فازی 100 در صد ایرانی در همه مراحل طراحی، ساخت و راه اندازی است. فاز 13 با هدف تولید روزانه 56 میلیون متر مکعب گاز، 75 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد و تولید سالانه یک و نیم میلیون تن ال پی جی، و یک میلیون تن اتان در ساحل کنگان اجرا شده که ارزش محصولات تولیدی این فاز پنج میلیون دلار در روز است. همچنین فاز 22، 23 و 24 میدان گازی پارس جنوبی با چهار سکوی دریایی، 38 حلقه چاه و سه خط لوله در فاصله 105 کیلومتری ساحل کنگان واقع شده است.
این فازها که همه مراحل طراحی، ساخت و راه اندازی تجهیزات آنها 100 در صد ایرانی است 2 میلیارد فوت مکعب گاز را از دریا به خشکی منتقل میکند.
فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی برای تولید روزانه 56 میلیون متر مکعب گاز، 77 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد و تولید سالانه یک و نیم میلیون تن گاز مایع و یک میلیون تن اتان طراحی و ساخته شده که ارزش محصولات تولیدی این فازها روزانه 30 میلیون دلار برآورد شده است. با بهرهبرداری از این فازها روزانه 113 میلیون متر مکعب گاز غنی، 100 میلیون متر مکعب گاز متان، 150 هزار بشکه میعانات گازی و 800 تن گوگرد گرانول به ظرفیت تولید اضافه و همچنین سالیانه 2 میلیون و 100 هزار تن گاز مایع و 2 میلیون تن اتان به عنوان خوراک اصلی صنایع پتروشیمی تولید میشود. تمامی این مراحل با اعتباری بیش از 11 میلیارد دلار ساخته شده و ایران برای نخستین بار در برداشت گاز از این میدان مشترک از قطر پیشی میگیرد. اجرای این طرحها که با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) به کنسرسیومهایی متشکل از پیمانکاران، مشاوران و سازندگان ایرانی واگذار شده، با بهرهگیری از حداکثر توان و تخصص شرکتهای داخلی به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
پارس جنوبی متکی بر فناوری مدرن
وزیر نفت گفت: با توسعه پارس جنوبی نشان دادیم که میتوانیم ایرانی آباد، غنی، ثروتمند و متکی بر صنعت و فناوری مدرن داشته باشیم.
پارس جنوبی نمونه ایران آباد متکی برصنعت و فناوری مدرن است
بیژن نامدار زنگنه شنبه شب پیش از بهرهبرداری رسمی از طرح توسعه فازهای 13، 22، 23 و 24 پارس جنوبی درنشست با خبرنگاران در منطقه کنگان استان بوشهرگفت: درآستانه رویدادی مبارک برای ملت ایران و شاهد به بهرهبرداری رسیدن بخشی از تلاشهای جوانان، زنان و مردان این مرز و بوم هستیم که در شرایط سخت توانستند به خواست مردم ما برای توسعه پاسخ بدهند.
وی اضافه کرد: هر وقت به عسلویه میآیم احساس عجیبی به من دست میدهد، نمونه کوچک ایرانی که میخواهم را در اینجا میبینم زیرا این را نشان دادیم که میتوانیم ایرانی آباد، غنی، ثروتمند و متکی بر صنعت و فناوری مدرن و جوانانی با روحیه و تلاش خستگیناپذیر و مردمی مرفه داشته باشیم، ما چنین ایرانی را میخواهیم و در اینجا جزو کوچکی از آن را میبینیم. وی با تأکید بر اینکه عسلویه و منطقه پارس جنوبی را پول و دلار نساخته، بلکه جوانان و عشق به اعتلای جمهوری اسلامی ایران بوده است، افزود: فقط اگر یکی از این پالایشگاهها در کشوری ساخته شود، خوراک تبلیغاتی برای آن دولت محسوب میشود که به عنوان یک دستاورد بزرگ معرفی شود.
وزیر نفت با یادآوری سال های اولیه توسعه در منطقه پارس جنوبی اظهار کرد: در شهریور سال 1376 منطقه پارس کنگان (پارس 2) و منطقه پارس 1 (پارس جنوبی)، زمینی بکر و موات بود، اما هم اکنون در طول حدود 60 کیلومتر، جای کمی برای اینکه صنعت جدیدی تأسیس شود، وجود دارد. زنگنه با اشاره به بهرهبرداری از پنج فاز پارس جنوبی در سال 1384 و پنج فاز دیگر تا سال 1392 گفت: زمانی که دولت یازدهم فعالیت خود را شروع کرد، 10 فاز پارس جنوبی در حال بهرهبرداری بود و امروز خوشحالم که 15 فاز پالایشگاهی در مدار بهرهبرداری قرار دارد. سهم 100 درصدی ایرانی سازی در پارس جنوبی
وزیر نفت تأکید کرد: شرکتهایی که توسعه طرحهای پارس جنوبی را به عهده گرفتند، شرکتهایی با اصلیت ایرانی هستند که فقط برخی از تجهیزات را به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی از خارج خریداری کردند.
زنگنه افزود: وقتی 100 در صد اجرای کاری اعم از طراحی، ساخت، راهاندازی، بهرهبرداری، لولهگذاری وغیره به پیمانکار ایرانی واگذار میشود، به این مفهوم است که آن طرح بطور کامل ایرانی بوده است.
وی با یادآوری اینکه در چند سال گذشته ایران در ساخت جکت سکوهای دریایی ناتوان بود، گفت: در آن زمان ساخت این مدل جکتها به سنگاپور سفارش داده میشد، اما اکنون راهاندازی سکوی گازی ساخته شده در کشور با صرف زمان کمتر از 35 روز یک رکورد جهانی محسوب میشود.
چینیها به ایران میآیند
وزیر نفت در باره آخرین وضعیت توسعه فاز 11 پارس جنوبی اظهارداشت: با طرف چینی برای یافتن راه حل مناسب در حال مذاکره هستیم، بدین منظور هیات عالیرتبه چینی بزودی برای تعیین تکلیف توسعه بخش فراساحلی فاز 11 پارس جنوبی به ایران اعزام میشود.