printlogo


همایش کاربران توربین های گازی :
قلب فولاد در اصفهان می تپد

 قطب صنعتی و قلب و عظمت هر کشور پیشرفته با فولاد عجین شده است و کشوری می تواند در صنعت فولاد دنیا هل من مبارز بطلبد که قدرت ورود به آن عرصه را داشته باشد سرزمین سپاهان در قلب کشور آریایی با دانشمندانی منحصر به فرد و شرکت هایی که هر کدام در رهایی ازقید و بند «نشدن» ها خود را در نمایشگاهی با نام همایش کاربری توربین های گازی فعالیت های منحصر به فرد خود را به منصه ظهور رسانده اند تا در همایشی بزرگ به تبادل نیازهای صنعت برق کشور وانواع توربین های بزرگ و کوچک بپردازند.
 شرکت هایی که ممکن است بیننده برای اولین بار با نام و فعالیت آنها آشنا شده باشد. از همه باشکوهتر جلوه گری ، فولاد مبارکه اصفهان در راستای نخبه پروری ، با معرفی آنهایی که می توانند و خواهند توانست از مؤلفه های این صنعت بزرگ باشند اقدام به بر پایی نمایشگاهی کرده که دامنه بی نیازی کشور را تا حدود زیادی در صنعت توربین ها و تولید برق انبوه به انجام برساند.  شاید به جرأت بتوان گفت سخنرانان این همایش از متخصصین و متبحر ترین افراد در شغل خود هستند که هم سوال می‌کنند و هم از هیئت مسئول جواب میخواهند. اینجا سوال کنندگان خبرنگاران نیستند که سطح تخصصی آن ها تا مرز دانسته هایشان است، ‌بلکه کسانی وارد بازی سوال شده اند که در تخصص حرف اول را می‌زنند. با اینکه بسیاری از مسئولینی که باید در این همایش بزرگ حضور داشتند جایشان خالی بود اما همان هایی که شرکت کرده بودند نشان می‌دادند که چنانچه مسوولین فعلی ما همزمان با دغدغه بورکراسی اداری به مسائل زیر بنایی کشور هم توجه ویژه مبذول می داشتند شاید گام های بلند متخصصان فولاد کشور ما در جای جای افتخارات همان مسؤولین می‌درخشید.
 متاسفانه همایشی بدین بزرگی که مملو از مهمانان متخصص بود از مسؤلین رده بالای کشور بی بهره بود. شاید اگر وزیر نیرو یا صنایع و رئیس محیط زیست کشور در این همایش حاضر بودند به سهولت متوجه می‌شدند که ما چه داریم ،در حالیکه می توانستیم چه داشته باشیم. فولاد مبارکه و متولیان آن امروز در میزبانی این همایش نشان دادند که اقتدار ایرانی اگر محیط برایش فراهم شود تا چه اندازه می تواند در قطع دست وابستگی به صنعت خارجی دخیل باشند. 

  به همت انجمن صنفی نیروگاهی ایران و با مشارکت و میزبانی فولاد مبارکه؛
همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های
 کلاس F» برگزار شد
همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» به همت انجمن صنفی نیروگاهی ایران (اصنا) و با مشارکت و میزبانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان برگزار شد.این همایش که از ۲۷ تا ۲۹ آذر ماه برگزار شد، فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش، ارائه دستاوردهای نوین و بررسی چالش‌های پیش‌روی صنعت نیروگاهی می باشد.
چالش‌های صنایع نیروگاهی به‌ویژه نیروگاه‌های کلاس F‌ ، روش‌های افزایش قابلیت اطمینان نیروگاه‌ها، پایش ناوگان و افزایش عمر واحدهای نیروگاهی، روش‌های بهبود شاخص‌های HSE در بهره‌برداری و تعمیرات، بهره‌وری مدیریت انرژی محیط زیست و فرصت‌های بازیافت انرژی در فولاد مبارکه و صنایع مشابه و تازه‌های فنی در حوزه تولید و تعمیرات توربین گاز، از محورهای این همایش بود.

رئیس نیروگاه فولاد مبارکه :
تاثیر راه‌اندازی توربین‌های راندمان بالا در جهت حفظ فولاد مبارکه 
محمد نصیری، رئیس نیروگاه فولاد مبارکه و دبیر همایش «سالانه کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F گفت: امسال توربین‌های راندمان بالا در این شرکت در مدار قرار گرفت و در تابستان کمک موثری به حفظ فولاد مبارکه به عنوان یک صنعت مادر داشت.
دبیر همایش و رئیس نیروگاه فولاد مبارکه در همایش «سالانه کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاسF « اظهار کرد: «اصنا» سالانه همایشی در سال‌های گذشته با موضوع توربین‌ها برگزار می‌کرد که توربین‌های کلاس F امسال مورد توجه و تمرکز قرار گرفت.رئیس نیروگاه فولاد مبارکه تصریح کرد: مدیرعامل فولاد مبارکه نظر بر چالش راه‌اندازی توربین‌ها و با دید مثبت در رفع آنها و حقیقت بومی‌سازی و تأمین قطعات مورد نیاز، میزبانی همایش را پذیرفته است.
وی چالش‌های مرتبط با بهره‌برداری توربین‌ها و نیروگاه‌های صنایع، دست آوردهای بومی‌سازی توربین‌ها، ارتقای راندمان و بهینه‌سازی مصرف سوخت را از محورهای کلیدی این همایش عنوان کرد و افزود: هم‌افزایی و افزایش آگاهی و ارتباطات از دستاوردهای این همایش خواهد بود و امیدواریم بخشی از چالش‌های مرتبط با موضوع توربین‌های کلاس F حل شود و راهکارهای مناسبی برای آنها ارائه شود.
 
رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران در همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F»  بیان کرد:
لزوم استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی برای تأمین برق
رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران گفت: از ظرفیت نامی تولید نیروگاه‌های برق در ایران بالغ بر ۵۸ هزار مگاوات نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی در حال استفاده است.
علی نیکبخت، رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران (اصنا) و رئیس همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» در این همایش سالانه که با مشارکت و میزبانی فولاد مبارکه برگزار شد، اظهار کرد: برق نه تنها روشنایی بخش خانه‌ها و شهرهای ما است بلکه نمادی از پیشرفت و آبادانی در جوامع مدرن و به عنوان یکی از اساسی‌ترین زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی هر کشور است.
وی با بیان اینکه امروزه صنعت برق با چالش‌های متعددی روبرو است، گفت: ما و همه دست‌اندرکاران این صنعت دردمندیم که صنعت برق در سال‌های نه چندان دور نه تنها تأمین برق داخل را به طور کامل داشتیم بلکه در حوزه صادرات برق نیز فعال بودیم اما امروز با ناترازی و کمبودهای جدی در این زمینه روبرو هستیم که به دلایلی همچون رشد فزاینده تقاضا، عدم رشد متناسب زیرساخت‌ها، کاهش شدید سرمایه‌گذاری ها، فرسودگی، عدم تعمیرات و نگهداری تجهیزات ایجاد شده است.این مقام مسئول گفت: در این شرایط تأمین برق حتی برای نیاز داخل با دشواری روبرو شده است و این وضعیت هشدار جدی است که نشان می‌دهد بدون سیاست‌گذاری مدبرانه ممکن است این ناترازی ها به شرایط بحرانی‌تری تبدیل شود.
وی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد صنعت برق با مشکلات زیادی مانند عدم تعادل درآمد و هزینه، بدهی‌های انباشته، نبود مکانیسم‌های قیمت‌گذاری منصفانه و در نهایت کمبود منابع مالی مواجه است، افزود: این شرایط نه تنها بهره‌برداری پایدار از نیروگاه کشور را ایجاد کرده است، بلکه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های جدید و استفاده از فناوری‌های روز را نیز به شدت محدود کرده است.نیکبخت تصریح کرد: مشکلات اقتصادی صنعت برق به ویژه در بخش تولید باعث شده این صنعت به جای تمرکز بر روی برنامه‌های استراتژیک و توسعه‌ای صرفاً به رفع نیازهای روزمره خود بپردازد.وی ادامه داد: با توجه به وضعیت بحرانی گاز استفاده از سوخت‌های جایگزین در کشور ضروری است که به طور همزمان هم در حوزه سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های تجدید پذیر جدید و هم در بازسازی و بهسازی نیروگاه‌های موجود و بعضاً قدیمی اقدامات جدی باید انجام شود.
رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران با بیان اینکه از ظرفیت نامی تولید نیروگاه‌های برق در ایران بالغ بر ۵۸ هزار مگاوات نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی و در حال استفاده است، ادامه داد: امید است علاوه بر بررسی چالش‌ها و محدودیت‌ها به راهکارها و روندهای نوین بهره‌برداری و تعمیرات از نیروگاه‌های گازی به ویژه توربین‌های کلاس F که با راندمان بالا و تطبیق پذیری با مسائل زیست محیطی و اقتصادی نمادی از پیشرفت در تولید برق به شمار می‌رود نیز پرداخته شود.
وی افزود: از آنجا که توربین‌های گازی و اقتصاد سرویس و خدمات در این حوزه مطابق با استانداردهای جهانی حداقل بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار بودجه می‌خواهد، اضافه کرد: بررسی راهکارهای محدودیت‌های موجود در نگهداری، تعمیرات و سرویس‌های ناوگان گازی کشور از اهم موضوعات است که در این همایش به آن پرداخته می‌شود؛ همچنین در این همایش بررسی راهکارهای رفع محدودیت‌های ناوگان نیروگاه‌های گازی و بخاری و پیاده‌سازی سامانه‌های جبرانی سامانه‌های خنک‌کاری ورودی در دستور کار است.
نیکبخت بررسی تحولات و پیشرفت‌های مهم در حوزه‌های ساخت و تأمین قطعات اصلی به ویژه قطعات داغ مرتبط با سرویس‌های دوره‌ای و تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها و واحدهای گازی را دیگر رویکردهای این همایش دانست و ادامه داد: انتظار داریم با طرح مباحث ارزشمندی که توسط شرکت‌های فعال در این حوزه صورت خواهد گرفت، بهره کافی را ببریم.وی گفت: در این میان اهمیت انجمن صنفی نیروگاهی ایران که از سال ۸۶ به عنوان بازوی عملیاتی، مشورتی و تخصصی در صنعت برق بیش از پیش نمایان می‌شود. این انجمن متشکل از بیش از ۷۰ شرکت بهره‌وری و سازنده قطعات است و در حال حاضر نقش مهمی در تولید پایدار برق در این آب و خاک دارد.
رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران با بیان اینکه ضروری است مالکان نیروگاه‌ها، سازمان‌های دولتی و نهادهای حاکمیتی بیش از گذشته به این انجمن توجه داشته و از نظرات مشورتی و تجربیات ارزشمند همکاران آن بهره‌مند شوند، ابراز کرد: انجمن صنفی نیروگاه‌ها می‌تواند با ارائه مشاوره‌های تخصصی در سیاست گذاری، رفع موانع اجرایی، ارتقای سطح حرفه‌ای و فنی در این زمینه نقش مؤثری در بهبود بهره‌وری و پایداری صنعت ایفا کند.وی گفت: استفاده از این دانش و تجربه نه تنها منجر به تقویت زیرساخت‌های فنی صنعت برق می‌شود بلکه زمینه ساز تربیت نسل جدیدی از متخصصان توانمند در این حوزه است.
نیکبخت با بیان اینکه انجمن صنفی نیروگاهی ایران طی ۱۷ سال اخیر ۴۰۰ همایش را برای ایجاد پلی بین تجربه و دانش ایجاد کرده است، افزود: امید است در طی این همایش با توجه به بحث‌های مختلف و ارائه مقالات ارزشمند که برای تبادل تجربیات بین شرکت‌های بهره‌برداری و نیروگاهی سطح کشور فراهم شده است و با توجه به کارگاه‌های برگزار شده، بهره‌مندی علمی و تجربه مناسب برای همه شرکت کنندگان حاصل کند.
وی تاکید کرد: حل چالش‌های صنعت برق و نیروگاهی نیازمند استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی است و باید از انحصار طلبی در این صنعت دوری کنیم.
نیکبخت گفت: رقابت سالم، شفافیت در تصمیم‌گیری ها و بهره‌گیری از توانمندی‌های تمام بخش‌های دولتی و خصوصی راهکارهایی هستند که می‌توانند صنعت برق و از شرایط دشوار عبور داده و زمینه ساز پیشرفت باشند.