printlogo


عبدالعلی‌زاده در چابهار:
تمدن سازی و آبادانی سواحل مَکُران در دستور کار است

نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: برنامه‌های مهم نظام جمهوری اسلامی و دولت چهاردهم و کل حاکمیت تمدن سازی و آبادانی سواحل مَکُران است تا شاهد تحول در این منطقه و توسعه و رونق اشتغال و تولید باشیم.
به گزارش اقتصادسرآمد، علی عبدالعلی‌زاده پس از بازدید از ظرفیت های سواحل مَکُران و حضور در چابهار اظهار کرد: طرح توسعه مَکُران با حضور مشاور خارجی و با تجربه در حال تدوین است که امیدواریم طی یک سال آینده آماده شود. وی افزود: از مهمترین اهداف سفر به سواحل مَکُران از هرمزگان تا چابهار و دشتیاری و نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان آشنایی با فرصت‌ها و چالش های پیش رو، برگزاری نشست‌ها و بازدید از بنادر تجاری، صیادی و فرصت های شیلاتی، گردشگری و توسعه دریامحور و برنامه ریزی بهتر برای توجه بیشتر به اقتصاد دریامحور و در نهایت توسعه مناطق حوزه دریایی است تا بتوانیم با تعریف طرح های خوب در آبادانی سواحل مَکُران نقش آفرینی کنیم.نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور به وجود هزاران صیاد و تامین زیرساخت‌های پهلوگیری و اسکله های صیادی در سوال مَکُران برای توسعه دریا محور اشاره کرد و ادامه داد: علاوه بر بازدید از فرصت‌های دریامحور با فعالان جامعه محلی و صاحبان صنایع فعال در منطقه آزاد جلسه هم اندیشی برگزار و در خصوص چگونگی بهره‌مندی از فرصت‌ها و رفع موانع برنامه ریزی شد. وی همچنین در نشست هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: جلسه هم اندیشی بر اساس ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور از سوی رهبر معظم انقلاب و توجهات ویژه رئیس جمهور، باحضور صاحب نظران، متخصصین در این حوزه برگزار شد.
عبدالعلی‌زاده با اشاره به ظرفیت های بالای تجاری، اقتصادی، گردشگری، کشاورزی و فرصت های بیشمار در حوزه شیلات، اظهار کرد: ایجاد کارخانه و تولیدی در این مناطق راهبردی می تواند اشتغال و تولید را متحول کند و علاوه بر استان سیستان و بلوچستان کل کشور نیز از این موهبت می تواند بهره ببرد. وی ادامه داد: مَکُران یک میراث ارزشمند برای ایران اسلامی است و به نظرم هر اتفاقی در این منطقه بیفتد باید در دنیا درجه یک باشد.
نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور؛ مهمترین اهداف اصلی توسعه سواحل مَکُران را ایجاد کار و درآمد برای افراد بومی، آبادانی، تحول در تولید و اشتغال و توجه به آموزش و تامین زیرساخت ها برای رفاه و زندگی بهتر مردم عنوان کرد. وی گفت: مَکُران کلید توسعه ایران خواهد شد چون مقرر شده با هماهنگی رئیس جمهوری یک مشاور و کارشناسان خارجی که تجربه کار در حوزه توسعه دریامحور داشته باشد با استفاده از تجربه جهانی اقدام می کنیم و تا سه ماه آینده مشاور تعیین و شروع بکار خواهند کرد و کارهایی که قرار باشد اتفاق بیفتد باید تخصصی باشد تا شاهد توسعه سریعتر باشیم.
براساس گزارش ایرنا، یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی سواحل مکران، موقعیت ژئوپلیتیک آن و مجاورت با آب‌های آزاد در سراسر مرزهای جنوبی و همسایگی مستقیم با کشورهای افغانستان و پاکستان و همسایگی غیرمستقیم با کشورهای آسیای مرکزی از طریق ترکمنستان و همچنین ارتباط دریای با کشورهای حوزه خلیج فارس است. مکران راه غیرقابل چشم‌پوشی برای کشورهای محصور در خشکی در منطقه شرق ایران است. کارشناسان سواحل مکران را «دروازه طلایی» می‌دانند که به‌سوی دریاهای آزاد و فرصت‌های ارزشمند آن گشوده می‌شود.