سخنگوی صنعت آب کشور:
کاهش شدید درصد پرشدگی برخی سدها نسبت به سال گذشته
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: میزان پرشدگی مخازن سدهای کشور حدود ۴۳ تخمین زده شده، حجم پرشدگی فعلی سدهای کشور تقریباً مشابه سالهای گذشته در این تاریخ است اما نسبت به متوسط بلندمدت حدود هشت درصد کمتر است.
به گزارش اقتصادسرآمد، عیسی بزرگزاده در نشستی خبری با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت بارش و حجم مخازن سدهای کشور میزان کل بارش کشور از ابتدای سال آبی تا اول دی ماه را حدود ۴۱.۴ میلیمتر خواند و اظهار کرد: این میزان نسبت به متوسط درازمدت، ۳۳ درصد کاهش را نشان میدهد و به جز سه استان گیلان، مازندران و خراسانرضوی، سایر استانها با کم بارشی از ۱ تا ۸۸ درصد مواجه هستند.
به گفته بزرگزاده، درصد پرشدگی در برخی سدها کاهش شدیدی نسبت به سال گذشته داشته است؛ وی در این خصوص توضیح داد: سد زایندهرود در اصفهان، سد ۱۵ خرداد در استان قم، سدهای استقلال، شمیل و نیان و سرنی در استان هرمزگان، سد نساء در کرمان و سد کمالصالح در استان مرکزی که کمتر از ۱۶ درصد پرشدگی دارند و سد رئیسعلی دلواری بوشهر که ۴۱ درصد پرشدگی دارد، از این جمله هستند.سخنگوی صنعت آب کشور درصد پرشدگی پنج سد تأمینکننده آب شرب تهران نیز بیان داشت: از ابتدای سال آبی تا اول دی ماه سال جاری حجم مخازن سدهای استان تهران بین دو درصد (سد لار) تا ۵۴ درصد (سد طالقان) بوده و میانگین پرشدگی در کل حدود ۱۹ درصد است. میانگین حجم ذخیره این سدها تا آخر آذر ماه حدود ۵۷۳ میلیون مترمکعب بوده است. این یعنی تهرانیها همچنان در وضعیت تنش آبی هستند که مدیریت مصرف در این برهه بسیار حائز اهمیت است.
بزرگزاده نسبت به تنش آبی در کشور هشدار داد و گفت: با توجه به وضعیت بارشها در پاییز و پیشبینیها در زمستان، نگرانیها در مورد وقوع تنش آبی در بخشهای مختلف مصرف جدی است و به همین علت صرفهجویی در مصرف آب امری الزامی است. وی با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به بخش آب در بودجه سال آینده اظهار داشت: در سخنان روزهای اخیر بالاترین مقامات قوای مقننه و مجریه، مهمترین معضل فعلی کشور، بحران آب و تنش آبی مطرح شده که حل آن حتی از برطرف کردن معضل برق نیز سختتر شده و رئیس جمهور محترم نیز از وضعیت مصرف آب با عنوان «فاجعه» یاد کرده است.