printlogo


«تامین مالی جمعی» در فرهنگ مردمان کرانه ها  و پسکرانه های خلیج فارس
تامین مالی فستیوال  خواجه عطا با شیوه ریشه دار  

مهدی ده‌دار- جمع آوری کمک های مردمی محله خواجه عطا با میدان داری باشگاه فرهنگی ورزشی خواجه عطا، و نماینده تام الاختیار این باشگاه یعنی کاپیتان محمد احمدی زاده صورت گرفت.رقمی بالای ۷۰۰ میلیون تومان برای برگزاری مجموعه رویدادهای دو ماهه فستیوال سوم خواجه عطا جمع آوری شد.  هدف‌گذاری برنامه زمان‌بندی نیز طبق سنت دو دوره پیشین این جشنواره مردمی در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، تعطیلات آخر هفته ها برای اجرای رویداد؛ از هفته اول دی(افتتاحیه) تا اوایل اسفندماه( اختتامیه) بوده است.
این مبلغ، از سوی مردم محله خواجه عطا تامین و در اختیار هیات امنای باشگاه و مدیر اجرایی یعنی کاپیتان احمدی زاده قرار گرفت؛ بخشی از تجهیزات، اسباب و لوازم جشنواره و ... هم در قالب همکاری مشارکتی با مجموعه های برگزارکنندگان رویداد و تشریفات و مجلس عروسی و ... تامین شد.  
ساختاربندی اجرایی و همچنین تشکیل تیم‌ها طی سه ماهه فصل پاییز و شبکه‌سازی رسانه ای و فضای مجازی آن نیز بر اساس «همکاری داوطلبانه» بلاگرها، کنشگران رسانه ای و تولید محتوا کنندگان و به صورت ویژه؛ انسان-رسانه ها انجام شد. 
بیش از ده‌ها نفر نیز در ساختار دپارتمان‌های مختلف پشت صحنه و تیم اجرایی و برگزار کنندگان روز افتتاحیه، بدون دستمزد و فقط در قالب مدل «مشارکت داوطلبانه» در اجرای این رویداد، نقش آفرینی کردند.
فستیوال خواجه عطا با رویکرد جامعه محلی محوری و مشارکت مردمی برای مشارکت تعاملی در قالب یک ایده مدرن گردشگری هویت مدار و تجربه گرا بر پایه هنر اجرا( پرفورمنس) با گستره انسانی و جغرافیایی محله ای بسیار بزرگ ...
با برند میراث ناملموس «هیش بندری» (عروسی سنتی) حداقل برای خودم مردم، موضوع غیرشفافی ندارد؛ شاید کسانی که فکر می‌کنند سهم مالی و معنوی خیالی برای خود در این زمینه متصورند، اما از جیب مردم یک محله هم بی نصیب مانده اند، دنبال حاشیه سازی هستند و در این پویش و کوشش مردمی، به دنبال اقداماتی هستند که نه به منافع استان کمک می کند و نه در افزایش سرمایه اجتماعی حکمرانی محلی و دولت محلی اثرگذار خواهد بود. 
به قول همین دوستان مدعی صیانت از فرهنگ و دین و اخلاق، نباید «دوقطبی سازی بین مردم و حاکمیت»، بازی های روانی «دشمن شادکن» و همچنین اقدامات «تفرقه آمیز» و «وحدت شکن» انجام داد که متاسفانه برخی ها، بر خلاف این راهبردها عمل می کنند.
و اما نکته مهم و دستاورد ستودنی آیین افتتاحیه فستیوال سوم خواجه عطا، یک اقدام بزرگ در نهادسازی  فرهنگی و هنری با الگویی نوآورانه  بوده است؛ در روز دوم مراسم افتتاحیه فستیوال سوم خواجه عطا، غروب روز جمعه هفتم دی ماه، با استفاده از همان مدل مشارکت مردمی در «تامین مالی جمعی»، مبالغی برای تامین بخشی از منابع مورد نیاز جهت احداث مرکز غیردولتی «خانه فرهنگ و هنر خواجه عطا» در قالب شبیه سازی آیین «شاباش» پایان عروسی نمادین، جمع آوری شد. 
یعنی مشارکت داوطلبانه مالی برای اجرای یک ایده که از سال ۱۴۰۱( دوره اول جشنواره) توسط متولیان امر در دولت و نهادهای عمومی، قول انجام آن داده شد اما بر خلاف وعده هایشان، محفل نشد و مردم محله، این اهمال و کوتاهی های متولیان امر، را جبران کردند. 
این مشارکت مالی در تامین منابع مورد نیاز جهت ساخت خانه فرهنگ و هنر خواجه عطا، نیز از دیگر ابداعات و نوآوری های فستیوال خواجه عطا بود که متاسفانه به عنوان یک ابتکار «نوآوری اجتماعی» توسط جامعه نخبگان و کنشگران رسانه ای، شایسته و بایسته دیده نشد. و علیرغم زحمات بسیاری که در اطلاع رسانی این رویداد انجام دادند، کمتر بدان 
پرداخته شد.