در دومین سفراعضای دولت به سیستان و بلوچستان چه گذشت، روزنامه دریایی سرآمد گزارش میدهد؛
سواحل مَکُران در غوغای توسعه متوازن
نقشه جامع توسعه مَکُران نهایی میشود
گروه اقتصاد دریا - سهیل مرتضوی- سفر دو روزه مسعود پزشکیان، رئیس جمهور به همراه برخی از اعضای دولت برای دومین بار به استان سیستان و بلوچستان در نگاهی ساده، نشان دهنده اهمیت ایجاد توسعه متوازن و همچنین رونق اقتصاد در این منطقه از کشور است. حضور مدیران مختلف وزارتخانههای دولت در منطقه مَکُران و بررسی شرایط آن منطقه و احصا مشکلات آنها نیز از موضوعاتی است که نشان میدهد، برنامه دولت برای ایجاد توسعه مبتنی بر اقتصاد دریامحور برای سواحل مَکُران یکی از برنامههای اساسی با در نظر گرفتن شرایط و ظرفیتهای جامعه محلی این منطقه است.
به گزارش روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد، روزهای پایانی هفته گذشته منطقه مَکُران در استان سیستان و بلوچستان میزبان وزرا و مدیران مختلف دولت چهاردهم بود. بازدیدهای متعددی از ظرفیتها و توانمندیهای این منطقه صورت گرفت.
بازدید رئیس جمهور از شهر جدید تیس
رئیس جمهور در جریان سفر به استان سیستان و بلوچستان، از شهر جدید و در حال احداث تیس بازدید کرد. مسعود پزشکیان که ظهر روز گذشته (جمعه) در آخرین بخش از برنامههای این سفر و پیش از عزیمت به زابل، از شهر جدید تیس در محدوده شهرستان کنارک بازدید کرد. شهر جدید تیس در محدودهای به وسعت حدود ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار و با کاربری مسکونی ـ گردشگری برای سکونت ۱۵۰ هزار نفر با رویکردهای نوین و استانداردهای بالای خدماتی با مشارکت بخش خصوصی در محدوده شهرستان کنارک در حال اجراست.
بازدید رئیس دولت از بندر شهید بهشتی چابهار
رئیس جمهور همچنین از بخشهای مختلف فاز اول بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کرد و با توضیحات مسئولان و مدیران از جزئیات فعالیتها و برنامههای توسعه این بندر مطلع شد. پزشکیان از بخشهای مختلف فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کرد و با توضیحات ارائه شده از سوی مسئولان و مدیران، از جزئیات فعالیتها و برنامههای توسعه این بندر مهم و تنها بندر اقیانوسی کشورمان مطلع شد. به گفته مدیران این بندر، با کمک بخشهای مختلف وزارت راه و شهرسازی از جمله سازمان بنادر و دریانوردی، این بندر در حال حاضر فعالیتهای منظمی در زمینههای واردات، صادرات و ترانشیپ و نیز خدمات لجستیک مربوط و ارائه خدمات به صاحبان بار و تخلیه کالا انجام میشود.
افتتاح بزرگراه زابل به زاهدان
قطعه پایانی بزرگراه ۲۰۰ کیلومتری زابل-زاهدان که به عنوان بخشی از مسیر ۹۸۷ کیلومتری کریدور شمال-جنوب در استان سیستان و بلوچستان اجرا شده است، با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.
دیدار با مردم جنوب سیستانوبلوچستان
پزشکیان همچنین در روز اول این سفر ضمن دیدار با مردم جنوب سیستانوبلوچستان و سخنرانی در جمع مردم، پیرامون رویدادهای «نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» و «فرصتهای سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار» سخنرانی کرد. او همچنین در ادامه برنامههای بخش دوم سفر استانی دولت وفاق ملی به سیستان و بلوچستان، بعد از ظهر روز جمعه در دیدار با اقشار مختلف مردم زابل دیدار کرد.
دیدار با اقشار مختلف مردم زابل
رئیسجمهور همچنین در جریان سفر به شهرستان زابل، از روستای کلوخی این شهرستان، که دوران خدمت سربازی خود را در آن سپری کرده بود، بازدید و با مردم روستا دیدار و گفتوگو کرد.
همچنین رئیس جمهور همچنین همراه با سایر اعضای هیات دولت در نشست «بررسی مسائل جنوب استان» شرکت
کردند.
نقشه جامع توسعه مَکُران نهایی میشود
از طرف دیگر رئیس دفتر رئیسجمهور با اشاره به توجه دولت چهاردهم به توسعه مَکُران گفت: نقشه جامع توسعه مَکُران نهایی میشود. محسن حاجیمیرزائی در تشریح برنامههای سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در دنیا وجود دریا و ساحل فرصت بینظیری برای توسعه به شمار میرود، اظهار کرد: در کشورمان از این ظرفیت به درستی استفاده نشده است. وی با بیان اینکه اقتصاد دریا محور در سیاستهای کلی نظام وجود دارد، اضافه کرد: باید متمرکز بر توسعه اقتصادی منطقه پیرامونش باشد.
توسعه مَکُران براساس اسناد اقتصاد دریامحور
از طرف دیگر فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم نیز اظهار کرد: اگر قرار است توسعه و شکوفایی در منطقه مَکُران و سیستان و بلوچستان اتفاق افتد، قدم اول آن حفظ امنیت و سرمایه اجتماعی است. امنیت پشتیبان توسعه است و شکوفایی بدون امنیت محقق نمی شود.
پیگیری حقابه هیرمند توسط وزیر نیرو
وزیر نیرو نیز در جریان بازدیدهای دو روزه از استان سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه از ظرفیتهای محلی برای پیگیری حقابه هیرمند استفاده میشود، افزود لازم است برای توسعه سیستان و بلوچستان با بهرهگیری از صنایع کمآببر و هوشمند اقدامات جدی صورت بگیرد.
ماموریت معاونان وزارت صمت
فرشاد مقیمی معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مذاکرات و اقدامات انجام شده با سازمان شیلات ایران برای حل مشکلات احصای شده و تمهیدات ایدرو در ارائه تسهیلات مالی و فنی برای رونق تولید و اشتغال پایدار صنایع مرتبط با شیلات را ارائه داد. رضا انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران نیز در این جلسه لزوم همکاری صنایع و واحدهای تولیدی را برای کمک در حل مشکل ناترازی برق و ارائه مطالعات میزان برق مصرفی به تفکیک شهرک ها و نواحی صنعتی و اولویت بندی قطع برق بر اساس نوع فعالیت و همچنین اقدامات انجام شده برای هدایت آب های سطحی و مهار سیلاب را از طریق کانال و مسیلهای پیش بینی شده بیان کردند. همچنین وجیه الله جعفری معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز احصای مشکلات و بررسی آنها را برای طرح در جلسات و تصمیم گیری برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و صنایع را عنوان کردند.
جایگاه ویژه مجتمع شناورسازی در مَکُران
مجتمع شناورسازی ساخت و صنعت سواحل مَکُران در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع برای ساخت و تعمیر انواع کشتی و قایق با اشتغال مستقیم ۲۰ نفر و ظرفیت تولید سالانه ۲۵ فروند در شهرک صنعتی کنارک قرار دارد. همچنین شهرک صنعتی کنارک به دلیل همجواری با دریای عمان و دسترسی به آب های اقیانوس هند، دارای طیف بزرگی از فعالان شیلات و آبزیان است که به منظور بهرهوری بیشتر و ایجاد زنجیره ارزش صنایع بالا دستی، خوشه کسب و کار شیلات جنوب استان در سالهای گذشته توسط شرکت شهرکهای صنعتی استان ایجاد و در حال تشکیل انجمن شیلات چابهار و کنارک است.
همچنین جشن احیای مجتمع تولیدی صنایع غذایی هومان گوهر در کنارک در جریان سفر ریاستجمهوری و وزیر صمت به استان با حضور معاونان وزیر صمت برگزار شد. در این مجتمع تولیدی محصولاتی از جمله کنسرو ماهی تن، کنسرو حبوبات، کنسرو سبزیجات و انواع غذاهای آماده و نیمه آماده کنسروی تولید میشود که در گذشته بهدلیل مشکلات تامین مواد اولیه و تخصیص ارز، افزایش قیمت تمام شده محصولات و سرمایه در گردش، مدتی تعلیل شد که امروز با رفع این مشکلات دوباره به چرخه تولید بازگشت.
تحویل مسکن مددجویی
در سیستان و بلوچستان
براساس این گزارش در جریان این سفر دو روزه، چهارصد و پنجاهمین مسکن مددجویی سیستان و بلوچستان در سال جاری با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور تحویل جامعه هدف این استان شد.