printlogo


سرمایه‌گذاری 8 میلیارد دلاری صنایع دریایی تا 1410روزنامه دریایی سرآمد گزارش می‌دهد؛
آغاز مسیر توسعه دریامحور در استان بوشهر

در دومین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی کشور چه گذشت؟
​​​​​​​گروه اقتصاد دریامحور -سعید قلیچی - دومین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی و نخستین نمایشگاه خوردگی و پوشش‌های سطحی ایران در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی بوشهر آغاز به‌کار کرد و همزمان با این نمایشگاه همایش ملی صنایع دریایی و دریانوردی ایران در دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر برگزار شد.
به گزارش روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد، دومین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی و اولین نمایشگاه خوردگی و پوشش‌های سطحی ایران از ۲۴ تا ۲۶ دی از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان بوشهر دایر است. بیش از 60 شرکت فعال در این حوزه‌ها که که تعداد قابل توجهی از آنها شرکت‌های دانش بنیان هستند در این ۲ رویداد مهم حضور دارند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۶ آبان ماه سال گذشته در اجرای بند یک اصل یکصد و دهم قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کلی توسعه دریا محور را برای اقدام به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. براساس این ابلاغیه قوه مجریه موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و با بسیج دستگاه‌های مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست‌ها را، شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرائی لازم در مهلت شش ماهه ارائه کند.
برگزاری دومین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی و اولین نمایشگاه خوردگی و پوشش‌های سطحی ایران با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور از سوی رهبر معظم انقلاب در استان بوشهر به عنوان استانی که بیشترین مرز مشترک را با خلیج فارس داراست، می‌تواند نقش مهمی در پیوند بیشتر مجموعه فعالان این صنعت و تقویت اقتصاد دریاپایه داشته باشد. به سبب همین اهمیت بوده است که برای برگزاری کارگاه‌های علمی و نشست‌هایی از جمله رویداد ره نو و رویداد همرسانی نیاز‌های فن‌آورانه نوظهور در حوزه کشتی‌سازی در طول ۳ روز برگزاری این نمایشگاه برنامه‌ریزی‌های انجام شده بود.

آغاز مسیر توسعه دریامحور در استان بوشهر
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور گفت: این نوع نمایشگاه‌ها می‌تواند در آغاز مسیر توسعه دریامحور کمک کند تا سیاست‌های مرتبط با سرعت و شتاب بیشتری در جامعه عملیاتی شوند. علی عبدالعلی‌زاده افزود: نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی، حلقه واسط بین تولیدکننده و مصرف‌کننده است و بدون شک به توسعه بازار فروش محصولات صنایع دریایی و دریانوردی کمک می‌کند. وی گفت: در شرایط تحریمی، توانمندسازی صنایع داخلی برای تامین نیاز‌های حوزه دریانوردی بسیار اهمیت دارد.

توسعه دریامحور نیازمند توجه به محیط زیست
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور گفت: توسعه دریامحور نیازمند توجه به حفظ محیط زیست، تعامل سازنده با جهان و احترام به دریا است. علی عبدالعلی‌زاده در همایش توسعه دریامحور در بوشهر با اشاره به اینکه برای جلوگیری از تخریب محیط زیست دریایی و آسیب به گونه‌های زیستی، باید اقدامات جدی انجام شود افزود: تعامل سازنده با جهان یعنی اینکه به همه جهان سلام دهید همانطور که اسلام دین سلامتی است و اینکه سلام دادن نیز یعنی اینکه من سلامتی شما را می خواهم و با صلح در جهان زندگی کنیم. وی با اشاره به اینکه اخلاق خوش پیامبر (ص) تبلیغ اسلام بود و مسلمان جمع می کرد نه شمشیر، گفت: این اخلاق حضرت امیر المومنین(ع) است که در تاریخ تحسین مسلمان و غیر مسلمان را بر می انگیزد نه عصبانیت و خشم آن حضرت.
عبدالعلی زاده اضافه کرد: ما دین صلح و سلامتی هستیم و می گوییم نه ما به اعتقاد شما توهین می کنیم نه شما به خدای ما بی احترامی کنید چرا که خداوند به صراحت اعلام می کند کاری به پرستش و اعتقادات دیگران نداشته باشید تا آنها نیز به دین شما توهین نکنند. وی گفت: اگر دریامحور شویم برای نمونه ماهیگیران بوشهری می توانند در اقیانوس های هند، اطلس و آرام به صید و صیادی بپردازند.

رابطه سازنده با دنیا شرط دریامحور شدن
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: تعامل سازنده بدین معنی است که صیادان بتوانند در کل آب های زمین، تجارت و ماهیگیری کنند و شرطش این است که باید با دنیا رابطه سازنده برقرار کرد و همه دست به دست هم داده از دریا و اقیانوس بهره بردای کرده و تعادل دریا نیز بهم نخورد. این مقام مسئول اضافه کرد: راه‌اندازی سیاست‌های توسعه دریامحور باید به گونه‌ای انجام باشد که این رویکرد به محور اصلی فعالیت دولت و ملت ایران در سال‌های آینده تبدیل شود.

تامین غذای 9 میلیارد انسان از طریق دریا
عبدالعلی زاده در ادامه صحبت‌های خود شیوه های مخرب صید را یادآورشد و افزود: هم اینک صید بوسیله کشتی هایی که می تواند در عمق ۲۰۰ متر گونه فانوس دریایی برای تبدیل پودر و غذای طیور صید کند با همان ابزار در موقعیت آبهای با عمق ۳۰ متر با کف روبی ذخایر آبزیان را نابود می کند. وی ادامه داد: دریا به قدری ظرفیت دارد که در صورت استفاده صحیح می تواند غذای بیش از ۹ میلیارد انسان را تامین کند.

شیوه‌های نوین به جای استفاده از صید مخرب
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور یادآور شد: به جای استفاده از صید مخرب باید با شیوه های نوین از جمله پرورش ماهی در قفس در این بخش فعالیت کرد. وی گفت: دریا و زمین بخشنده و هدیه الهی هستند اما این انسان است که با شیوه های غلط فعالیت آنها را از نفس می اندازند و محیط زیست را تخریب می کنند. عبدالعلی زاده تصریح کرد: واژه توسعه پایدار که از سال ۱۹۸۳ میلادی در سازمان ملل تصویب شد یعنی اینکه شیوه های قبلی غلط بوده و ما توسعه ای را می خواهیم که به محیط زیست آسیبی وارد نشود.
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور گفت: هم اینک تکنولوژی پرورش ماهی از قفس نیز عبور کرده و در یک پلتفرم محدود صیادی امکان تولید چندین هزار تن ماهی وجود دارد. این مقام مسئول در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: وقتی دانش و فناوری می تواند برای ما راه استفاده درست از دریا را باز کند چه نیازی به تخریب دریا وجود دارد؟

مراقبت از محیط زیست اصل مهم توسعه دریامحور
عبدالعلی زاده در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد: یک اصل مهم در توسعه دریا محور این است که مراقب محیط زیست دریا باشیم و نقش نیروهای دریایی در دنیا از جنگ به حفظ محیط زیست تغییر کرده است. وی گفت: امروز شاهد این هستیم که یکی از عوامل مخرب دریا لوله های انتقال نفت از دریا به خشکی است که به دلیل فرسودگی محیط زیست دریا را تخریب می کند و رسالت نیروهای دریایی کشورها هشدار و ارسال گزارش به سازمان های حفاظت محیط زیست دریا است تا از این تخلفات پیشگیری شود.

شرایط بحرانی ماهیان خاویاری دریای خزر
این مقام مسوول در ادامه یادآور شد: نمونه این تهدیدها، شرایط بحرانی ماهیان خاویاری در دریای خزر است که طمع بهره‌برداری از خاویار گران‌قیمت زندگی این گونه ارزشمند را به شدت تهدید کرده است. وی بیان کرد: در این راستا، ایران در بین پنج کشور همسایه دریای خزر سالانه چند میلیون‌ بچه‌ماهی خاویاری را پرورش داده و در دریا رهاسازی می‌کند و مابقی کشورهای همسایه فقط به صید گونه های این دریاچه مشغول هستند.

کارخانه‌ای با ظرفیت شکار همه ماهیان خزر
عبدالعلی‌زاده ادامه داد: در یکی از شهرهای خارجی همسایه خزر یک کارخانه راه‌اندازی شده است که به اندازه تمام ماهی‌های خزر ظرفیت شکار دارد و اگر در هر کدام از کشورهای همسایه خزر چنین اتفاقی رخ دهد محیط زیست دریا نابود می‌شود. وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، خاطرنشان کرد: : در تقسیم بندی کشورها هر دولتی روی کار بیاید نخستین وظیفه اش حفظ منافع ملی است و هر دولتی خلاف منافع کشور رفتار کند شایسته حکمرانی در آن کشور نیست.

اهمیت تعامل سازنده با جهان 
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور گفت: تعامل سازنده با جهان ورود به دروازه حضور در سه چهارم دنیا و آب‌های آزاد را فراهم می کند که باید در این راستا محیط زیست دریا را پاس بداریم و با دریا رابطه ای مسالمت آمیز و سازنده داشته باشیم. عبدالعلی زاده خاطرنشان کرد: جرقه جهنم کردن دنیا از سال ۱۷۵۰ تا ۱۸۰۰ با تولید ماشین بخار زده شد و بعد تخریب دنیا شتاب بیشتری به خود گرفت و جهنمی که به دست خود درست کردیم باعث شده تا هم اینک دنیا در حال سوختن باشد که باید برای پیشگیری از آن و محیط زیست دنیا و آنچه که خدا آفریده احترام گذاشت.
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور در بخش پایانی صحبت‌های خود، بیان کرد: در تقسیم‌بندی کشورها هر دولتی روی کار بیاید نخستین وظیفه آن حفظ منافع ملی است و هر دولتی خلاف منافع کشور رفتار کند شایسته حکمرانی در آن کشور نیست.

ضرورت ساخت شهرک صنعتی دریامحور در بوشهر
معاون وزیر صمت و رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بیان این‌که بوشهر ظرفیت‌های گوناگونی در حوزه اقتصاد دریامحور دارد، گفت: باید طراحی و استقرار شهرک صنعتی دریا محور در این استان در دستور کار قرار بگیرد.
فرشاد مقیمی در همایش ملی صنایع دریایی و دریانوردی ایران با بیان اینکه طرح‌های اقتصاد دریا محور بر اساس سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب یکی از مهمترین محور‌های توسعه پایدار کشور است اظهار کرد: این مهم در قالب برنامه هفتم توسعه به آن توجه ویژه‌ای شده
 است.
بوشهر استانی مهم در توسعه دریامحور ایران
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه رئیس جمهور به‌صورت هفتگی در جلسه اقتصاد دریامحور حضور دارد، گفت: ۷ استان در کشور در عرصه اقتصاد دریا محور نقش مهم و تاثیرگذاری دارند که بوشهر جز استان‌های مهم در این حوزه محسوب می‌شود. وی با اشاره به استقرار ۱۵ درصد سواحل کشور در استان بوشهر خاطرنشان کرد: اکنون در سطح کشور ۹۷ واحد تولیدی در عرصه صنعت دریا فعال هستند که ۲۵ واحد آن در استان بوشهر قرار دارد.

استقرار 26 درصد صنایع دریامحور در بوشهر
رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران استقرار ۲۶ درصد واحد‌های صنعتی دریامحور کشور در استان بوشهر را یادآور شد و گفت: ۱۵ واحد آن در بندر بوشهر، شش واحد صنعتی دریایی در تنگستان و ۲ صنعت این حوزه در دیر و یک واحد صنعتی دیگر در دیلم فعال است. وی ظرفیت توان تولید، ساخت و تعمیر شناور در استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: با توجه به وجود نیروی توانمند انسانی و تکنولوژی در ساخت و تعمیر شناور در استان بوشهر باید از این ظرفیت‌ها به‌صورت بهینه استفاده کرد.

سهم سرمایه‌گذاری اقتصاد دریامحور 20 میلیارد دلار است
رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با تاکید بر ایجاد شهرک صنعتی دریا محور در استان بوشهر، اضافه کرد: بوشهر با داشتن این همه ظرفیت در حوزه اقتصاد دریامحور باید طراحی و استقرار شهرک صنعتی دریا محور در دستور کار قرار بگیرد.
مقیمی سرمایه‌گذاری در عرصه تحقیق، توسعه و استقرار صنایع دریا محور در جهان را ۱۷۰۰ میلیارد دلار اعلام و خاطرنشان کرد: سهم سرمایه‌گذاری ایران در عرصه تحقیق و توسعه اقتصاد دریامحور ۲۰ میلیارد دلار است.

توسعه بدون تحقیق و پژوهش ممکن نیست
رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بیان اینکه توسعه بدون تحقیق و پژوهش امکان‌پذیر نیست، اضافه کرد: دسترسی مناسب به بازار‌های تأمین تجهیزات و قطعات صنعتی در عرصه اقتصاد دریامحور یک ظرفیت مهم است که استان بوشهر در این عرصه پیشران است. وی حجم فعالیت‌های صنعتی دریا محور در جهان را ۱۵۰۰ میلیارد دلار اعلام و اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی این میزان تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۲۵۰۰ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.
مقیمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود؛ با بیان اینکه فضای فعالیت‌های ایران در حوزه صنعت دریا را ۵۰۰ میلیون دلار است، اظهار کرد: براساس برنامه ریزی تا سال ۱۴۱۰ سرمایه‌گذاری در صنعت دریا ایران به ۸ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

ضرورت استفاده از نیروی توانمند انسانی در بوشهر
رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران افزود: با توجه به وجود نیروی توانمند انسانی و تکنولوژی در ساخت و تعمیر شناور در استان بوشهر باید از این ظرفیت‌ها به‌صورت بهینه استفاده کرد. وی در پایان صحبت‌های خود اضافه کرد: بوشهر با داشتن این همه ظرفیت در حوزه اقتصاد دریامحور باید طراحی و استقرار شهرک صنعتی دریا محور را در دستور کار قرار دهد.

مزیت‌های ویژه استان بوشهر برای جذب سرمایه‌گذاری
استاندار بوشهر گفت: این استان با برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز و صدها کیلومتر مرز آبی، بنادر و دیگر مزیت های مرتبط با دریا، یکی از بهترین مقاصد برای سرمایه‌گذاری است که تاکنون متناسب با این قابلیت‌ها توسعه نیافته است.
ارسلان زارع نیز در این مراسم افزود: اقتصاد استان‌های ساحلی همواره وابسته به دریا بوده و با گذشت زمان ، صنایع و حرفه های مرتبط نیز در سواحل ایجاد شده است. وی یادآور شد: وجود ۱۰ میدان نفتی دریایی، صادرات ۹۵ درصد نفت خام کشور، تولید ۷۴ درصد گاز کشور و تبدیل استان به قطب پتروشیمی و همچنین وجود چهار منطقه ویژه اقتصادی و ۱۱ بندر بزرگ و کوچک با ظرفیت ۵۰ میلیون تن ، گمرکات فعال و برخورداری از بزرگترین بندر صیادی کشور از قابلیت های مهم توسعه اقتصاد دریامحور است.

فرصت سیاست‌های اقتصاد دریامحور برای توسعه بوشهر
استاندار بوشهر تصریح کرد: سیاست های ۹ گانه دریامحور که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ و نیز تاکیدات رییس جمهور بر اجرای این سیاست ها، فرصت مناسبی است تا مشاغل وابسته به دریا بیش از پیش در این استان مورد توجه قرار گیرد. وی ادامه داد: برگزاری جشنواره ملی صنایع شیلاتی و آبزیان و جشنواره صنایع دریایی و دریانوردی ایران در دیماه در استان بوشهر فرصت مغتنمی برای معرفی ظرفیت های اقتصاد دریا محور این استان است.
زارع در بخش دیگری از صحبت‌های خاطرنشان کرد: بدون تردید برپایی این جشنواره ، می‌تواند منجر به اجرای برنامه‌های پیش بینی شده برای توسعه دریامحور شود و به توسعه سواحل و پسکرانه کمک کند.

تقویت ارتباط میان شرکت‌های برای زنجیره تامین صنایع دریایی
استاندار بوشهر افزود: تقویت ارتباطات بین شرکت های بزرگ و اصلی و شرکت های موجود ، در زنجیره تامین صنایع دریایی و دریانوردی نقش موثری ایفا می کند.
عالی‌ترین مقام اجرایی استان بوشهر در ادامه اضافه کرد: نمایشگاه ملی صنایع دریایی و دریانوردی ایران برنامه های توسعه ملی و استانی در بوشهر را هموارتر می کند. وی در پایان صحبت‌های خود، نقش نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی و دریادلان غیور در تامین امنیت کشور و اجرای سیاست های اقتصاد دریا پایه را مهم و موثر ارزیابی کرد.

به آب اندازی شناور بی‌نظیر زاگرس
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: هفته جاری«زاگرس»به عنوان یک شناور بی‌نظیر نظامی و ساخته شده با توان و تخصص مهندسان ایرانی به آب انداخته می‌شود.
امیر دریادار شهرام ایرانی نیز در همایش ملی صنایع دریایی و دریانوردی ایران اظهار کرد: این هفته همچنین بزرگترین قطب نظامی در منطقه راهبردی جاسک افتتاح می‌شود که شامل پست‌های اسکله تخصصی با پیشرفته‌ترین تجهیزات و آخرین دستاوردهای شناوری است.

کیفیت ساخت کشتی در ایران بسیار بالاست
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه افزود: کیفیت ساخت کشتی در ایران بسیار بالا است و در این راستا ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشت سر گذاشتن موانع مختلف، توانست توانمندی دریایی ایران اسلامی را به رخ قدرت‌های جهانی بکشد و بستر بهره‌وری از اقتصاد دریامحور را فراهم کند. وی ادامه داد: شهدا، علما و دانشمندان ایرانی در عرصه‌های توسعه و پیشرفت، نماد اقتدار و توانمندی ایران اسلامی محسوب می‌شود و اکنون ایران اسلامی در تراز اول جهان در عرصه دریانوردی است.

اقتصاد اقیانوسی در برنامه نیروی دریایی ارتش
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: توانایی جمهوری اسلامی ایران در فناوری دریایی را قابل توجه دانست و تأکید کرد: اکنون نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اقتصاد اقیانوسی را در برنامه خود قرار داده و دولت نیز بر استفاده از ظرفیت اقیانوس‌ها در عرصه اقتصادی تأکید کرده است. 
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشمندان در عرصه ساخت شناور و توسعه صنایع دریایی اضافه کرد: شما با توانایی خود ویژه‌خواری آمریکایی را در دریا و اقیانوس‌ها شکستید و نشان دادید که دریا متعلق به همه ملت‌ها است.

بوشهر مبدا توسعه دریامحور ایران
امیر دریادار شهرام ایرانی با اشاره به حضور نیروی دریایی ارتش جمهوری ایران در آبهای بین‌المللی تصریح کرد: امروز اقتدار نیروی دریایی ارتش ایران به جایی رسیده که دیگر کشورها خواستار استفاده از ظرفیت و توانمندی ما هستند. این مقام نظامی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود، سابقه دریانوردی شش هزار ساله ایرانی را نشان از توانمندی تاریخی ایران در این عرصه دانست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بخش پایانی صحبت‌های خود، یادآور شد: بوشهر مبدا توسعه دریا محور و دارای سابقه طولانی در عرصه دریانوردی و فعالیت‌های دریایی است و یکی از قطب‌های مهم ساخت کشتی و شناور محسوب می‌شود.

اهمیت برگزاری نمایشگاه صنایع دریایی در بوشهر
مهدی صفوی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر نیز با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی و اولین نمایشگاه خوردگی و پوشش های سطحی ایران در محل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان بوشهر، گفت: این نمایشگاه مورد استقبال گسترده مسئولین کشوری و استانی نظیر نماینده رئیس جمهوردر هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریا محور، معاون وزیر صمت و رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، رییس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی ایران، استاندار بوشهر و غیره قرار گرفت.
صفوی با اشاره به اهمیت صنعت دریایی عنوان کرد: حضور شرکت های تولید کننده انواع شناورهای فلزی و فایبرگلاس، شرکت های تولید قطعات و تجهیزات مربوطه ، شرکت های دانش بنیان ، فعالان صنعت دریایی ، صندوق حمایت از صنایع دریایی ، شورای عالی صنایع دریایی دردومین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی و اولین نمایشگاه خوردگی و پوشش های سطحی ایران نشان دهنده اهمیت این رویداد است.

حضور 63 شرکت از 14 استان در نمایشگاه بوشهر
رحمن دشتی ، رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگاران، گفت: دومین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی و نخستین نمایشگاه خوردگی و پوشش‌های سطحی ایران با مشارکت ۶۳ شرکت از ۱۴ استان برگزار می‌شود که ۲۷ شرکت آن دانش‌بنیان هستند
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس با بیان اینکه نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی و خوردگی و پوشش‌های سطحی ایران، ادامه داد: این رویداد بدون تردید با قابلیت‌های خود بار دیگر جایگاه بوشهر را به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم صنایع دریایی و دریانوردی ایران تثبیت خواهد کرد. وی بیان کرد: حضور گسترده شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، نقطه عطف این نمایشگاه خواهد بود و فرصتی برای معرفی آخرین دستاوردهای علمی و فناورانه این شرکت‌ها در حوزه صنایع دریایی و دریانوردی فراهم می‌کند.
دشتی با اشاره به  ارائه آخرین دستاوردهای حوزه دریایی اضافه کرد: نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی ایران در بوشهر علاوه بر ارائه آخرین دستاوردهای حوزه دریایی، بستری برای تعامل میان فعالان این صنعت و شرکت‌های فناور فراهم می‌کند. وی برگزاری همایش بوشهر مسیر توسعه دریامحور و کارگاه‌های علمی و نشست‌هایی متعدد را از جمله رویداد ره نو و رویداد هم‌رسانی نیازهای فناورانه نوظهور در حوزه کشتی‌سازی در زمان برگزاری نمایشگاه اعلام کرد.

وضعیت اقتصاد گردشگری و کشاورزی در بوشهر
استان بوشهر از ظرفیت‌های فراوانی در حوزه کشاورزی و گردشگری برخوردار است. این استان از جزایر متعدد و سواحل گردشگری بکری برخوردار است که توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز می‌تواند گردشگری ساحلی و دریایی آن را تقویت نماید و برای ساکنان استان اشتغال آفرین نیز باشد. البته استان بوشهر با مسئله خشکسالی مواجه است و این در حالی است که حدود ۴۰ درصد از چاه‌های آبی مورد استفاده در بخش کشاورزی غیرمجاز هستند و برداشت‌های زیادی از آب‌های زیرزمینی صورت می‌گیرد و میزان استفاده از آب خلیج فارس برای شیرین‌سازی جهت مصارف آب شرب و کشاورزی پایین است.
در حال حاضر ۱۴ درصد خرمای کشور (رتبه سوم)، ۱۲ درصد گوجه فرنگی خارج فصل (رتبه اول)، ۵۰ درصد میگوی پرورشی و ۱۰ درصد صید آبزیان در استان بوشهر تولید می‌شود و بهره‌وری کشاورزی آن بالاتر از میانگین کشوری است. با این وجود استان با بحران آب مواجه است و افزایش سهم فعلی ۱۲ درصدی آب‌شیرین‌کن در تامین منابع آبی استان می‌تواند پایداری و بهبود تولیدات کشاورزی استان را تضمین نماید.

جایگاه ویژه استان بوشهر در صادرات غیرنفتی 
چند سالی می‌شود که استان بوشهر دارای رتبه نخست صادرات غیرنفتی در میان استان‌های ایران می‌شود. اواخر مهرماه گذشته بود که معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت صمت استان بوشهر اعلام کرد که این استان با رشد هشت درصدی در عرصه صادرات غیرنفتی در کشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. براساس آمار رسمی منتشر شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز در هفت ماهه سال جاری ۱۹ میلیون و ۳۶۵ هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش هفت میلیارد و ۱۹۰ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که کالاهای صادراتی غیرنفتی استان بوشهر شامل مواد معدنی، انواع آبزیان، میوه و تره بار، صیفی جات و سبزیجات و محصولات باغی است. همچنین براساس گزارش‌های منتشر شده، مقصد کالاهای صادراتی استان بوشهر به کشورهای چین، امارات، هند، برزیل، پاکستان، روسیه، عمان، تایوان، قطر و سریلانکا بوده است.

توسعه دریاپایه محور اصلی توسعه
با ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور به عنوان محور اصلی پیشرفت این استان و رویکرد ویژه رئیس‌جمهوری، با جدیت دوچندان پیگیری می‌شود. کارشناسان معتقدند که توسعه استان بوشهر به‌عنوان یک اصل و آرمان مهم همواره مورد تاکید مردم و مسئولان استان بوده است و باید بر پایه ظرفیت‌های دریامحور پیش برود. تحقق این آرمان‌ها و اهداف از مسیر برنامه‌ریزی دقیق و تسهیل فرآیندهای مرتبط امکان‌پذیر است.
بوشهر با داشتن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز آبی، یکی از استان‌های مستعد کشور در زمینه توسعه دریامحور است. همچنین بندر بوشهر با وجود مجتمع بندری نگین و چشم انداز فعالیت هشت میلیون تنی یکی از بنادر مهم کشور به‌شمار می‌رود که با برنامه‌های متنوع، می‌تواند نقشی کلیدی در تحقق اهداف توسعه‌ای استان ایفا کند.
در این میان لازم است تا در کنار سرعت‌بخشی به اجرای پروژه‌ها، باید استانداردهای لازم و کیفیت مطلوب نیز در نظر گرفته شود. مجموعه این اقدامات نشان‌دهنده اعتماد سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و ظرفیت بالای استان بوشهر در حوزه دریایی است. همچنین باید امیدوار بود تا با تکمیل طرح‌های در دست اجرا، اهداف توسعه‌ای استان در حوزه دریایی و بندری هرچه سریع‌تر محقق شود.

نگاه ویژه دولت چهاردهم به اقتصاد دریامحور
با روی کارآمدن دولتِ چهاردهم، سیاستهای کلی توسعه دریا محور به صورت جدی در دستورکار این دولت قرار گرفت. مسعود پزشکیان ۸ مهرماه در حکمی با عنایت به مراتب شایستگی، تجارت ارزشمند و سوابق اجرایی، «علی عبدالعلی‌زاده» را به سمت نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور منصوب کرد
مُروری بر تحرکات دولتی‌ها و شخص رئیس قوه مجریه نشان می‌دهد که دولت چهاردهم باتمام قوا برای توسعه مکران و اجرای سیاست‌های کلی دریا محور وارد میدان شده است و تلاش می‌کند گام های مهمی بردارد از این رو سفر رئیس دولت و هیات همراه به چابهار حامل یک پیام مهم بود و آن اینکه، مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور بر اقتصاد دریامحور تأکید فراوان دارند و موضوع اقتصاد دریایی در برنامه هفتم بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. اقتصاد دریامحور می‌تواند پیشران توسعه در ایران باشد. از آنجا که تقریباً ۳۰ درصد جمعیت دنیا در مناطق ساحلی ساکن هستند بنابراین می‌توان گفت اقتصاد امروز بر اقتصاد دریا تمرکز دارد.
با توجه به موقعیت منحصر به فرد ایران و داشتن بیش از پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز آبی، از اقیانوس تا بزرگترین دریاچه جهان، از جنوب تا شمال کشور، نیاز کشورهای محصور در خشکی به ایران برای اتصال به دریا و آب‌های آزاد جهان مسلم می‌نماید. با وجود این ظرفیت بالای جغرافیایی، دریا سهم اندکی از تولید ناخالصی ملی ما در حوزه کسب‌وکار دریایی دارد و این درحالی است که مدرن‌ترین فعالیت‌های اقتصادی دنیا و زیباترین کشورهای جهان در کنار سواحل ایجاد شده‌اند.
سال گذشته سهم حمل‌ونقل دریایی از تجارت خارجی و داخلی کشور به ۹۰ درصد رسید که نشان‌دهنده رشد قابل توجه این بخش در سال‌های اخیر است. همچنین حجم کالاهای جابه‌جاشده در بنادر کشور ۱۵ درصد افزایش یافته و به بیش از ۲۰۰ میلیون تن رسیده است. با این وجود، برای تقویت زیرساخت‌های بندری اقدامات مهمی از جمله تکمیل فاز دوم بندر چابهار، توسعه بنادر جنوبی و حاشیه خزر و ارتقای استانداردهای ایمنی و زیست محیطی باید در دستور کار قرار گیرد. این اقدامات نه‌تنها ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا را افزایش می‌دهد بلکه باعث کاهش هزینه لجستیکی و بهبود بهره‌وری می‌شود.
به علاوه، با ایجاد کریدورهای ترکیبی جاده‌ای، ریلی و دریایی زنجیره تأمین کالاها بهینه‌سازی شده و هزینه‌های لجستیکی کاهش خواهد یافت. این امر افزایش رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی را در پی خواهد داشت. از همین رو، دیپلماسی حمل‌ونقل و تأکید بر دیپلماسی دریامحور موجب توسعه روابط تجاری گسترده با کشورهای همسایه و جذب سرمایه‌گذاری خارجی و عضویت در سازمان‌های بین‌المللی دریایی را نیز به ارمغان می‌آورد.
به این ترتیب، طرح‌های توسعه دریامحور از جمله موضوعاتی است که رئیس‌دولت چهاردهم تمرکز خود را بر آن معطوف کرده و ملزومات رسیدن به نقطه مطلوب را با هدف ایجاد منطقه‌ای برازنده مردم و کشور مسئله شناسی می‌کند، براین اساس در پایتخت، سفر به چابهار و هم در نظارت‌های میدانی این موضوع به صورت ویژه دنبال و پیگیری شد و همچنان روی میز قوه مجریه قرار دارد تا توسعه مَکران که در دولت‌های گذشته مغفول مانده بود در این دوره به سر منزل مقصود برسد؛ گنج پنهان کشور برای دولت چهاردهم از اهمیت بالایی برخوردار است.