printlogo


استاندار مرکزی مطرح کرد؛
ضرورت آمارگیری صحیح برای برنامه‌ریزی در کشور

گروه استان ها - صوفی، مرکزی - استاندار مرکزی گفت: صرفِ تولید آمار کفایت نمی‌کند، بلکه باید این آمار تحلیل کرده و منطبق بر آن برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کنیم. 
به گزارش اقتصادسرآمد، مراسم اختتامیه ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در استان مرکزی با حضور دکتر مهدی زندیه‌وکیلی، استاندار، دکتر غلامرضا گودرزی، رئیس مرکز آمار ایران، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و جمعی از مدیران و عوامل ستادی این سرشماری در سالن جلسات غدیر استانداری مرکزی برگزار شد. 
مهدی زندیه‌وکیلی در این آئین با اشاره به اهمیت آمارگیری در نظام برنامه‌ریزی کشور اظهار کرد: آمارگیری برای پایه‌ برنامه‌ریزی‌های کشور ضرورت بسیار دارد، در حوزه‌های مختلف نیاز به آمار صحیح و منطبق با واقعیت وجود دارد تا بتوانیم در تصمیم‌گیری‌ها برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم. 
استاندار مرکزی افزود: اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران مورد استناد دولت و برنامه‌ریزی کشور است و در نظام برنامه‌ریزی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
زندیه‌وکیلی با اشاره به انجام ششمین سرشماری عمومی کشاورزی، اضافه کرد: جمع‌بندی و تحلیل آمار این سرشماری در زمان کوتاهی انجام خواهد شد و از مجموعه جهاد کشاورزی به عنوان متولی می‌خواهیم که این آمار را به کار بگیرند. وی افزود: در بخش کشاورزی بعضاً با افزایش یا کاهش تولید یک محصول مواجه می‌شویم یا با توجه به تغییرات اقلیمی نیاز است که تغییر الگوی کشت را داشته باشیم لذا برنامه‌ریزی دقیق در این زمینه نیازمند آمار است. 
زندیه‌وکیلی اذعان کرد: در بحث صادرات بعضاً مزیت‌هایی داریم اما چون به اندازه تأمین نیاز داخل تولید نکرده‌ایم امکان صادرات نداریم یا تولید زیادی داریم اما جلوی صادرات را گرفته‌ایک که این حل این مشکلات با یک آمار دقیق قابل برنامه‌ریزی است. 
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: صرف تولید آمار کفایت نمی‌کند بلکه باید تحلیل کنیم و منطبق بر آن برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کنیم تا بتوانیم بر نواقصی که داریم فائق بیاییم و از ظرفیت‌های کشور بیشتر استفاده کنیم.  وی با تقدیر از تلاش عوامل دست‌اندرکار سرشماری عمومی کشاورزی در استان بیان کرد: کیفیت آمارگیری در ششمین سرشماری مطلوب ارزیابی شده است که این مهم دو موضوع را مشخص می‌کند که چقدر این آمار قابل استناد است و می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد و اینکه زحمات زیادی برای این آمارگیری انجام شده است. 
زندیه‌وکیلی اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد عوامل انجام این سرشماری در استان مرکزی خانم‌ها بودند و هر کاری به خانم‌ها سپرده می‌شود از نظر دقت شاخص است و امیدواریم با همین دقت بتوانیم توسعه پایداری را برای استان و کشور رقم بزنیم.