یکهزار و ۲۵۰ تن انواع ماهی استخوانی در دریای مازندران صید شد
مدیر کل شیلات مازندران گفت: صیادان استان از زمان فصل صید (اواسط مهرماه سال جاری) تاکنون یک هزار و ۲۵۰ تن انواع ماهی استخوانی در دریای خزر صید کردند.
به گزارش اقتصادسرآمد، قاسم کریم زاده در حاشیه نشست شورای اقتصادی مازندران در گفت و گو با خبرنگاران افزود: صیادان مازندرانی از ابتدای فصل صید تاکنون یک هزار و ۲۵۰ تن انواع ماهی استخوانی در دریای خزر صید کردند که نسبت به پارسال هشت درصد افزایش صید داریم.وی تصریح کرد: ارزش اقتصادی این میزان صید حدود ۳۴۵ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش در این حوزه را شاهد هستیم. این مقام مسوول تصریح کرد: ترکیب صید ماهیان صید شده به این ترتیب است که ۴۰ درصد ماهی سفید، ۴۰ درصد کفال و ۲۰ درصد ماهی کپور است.
به گفته مدیر کل شیلات مازندران در حوزه استحفاظی این اداره، ۵۴ تعاونی پره با حدود چهار هزار عضو مشغول صید و صیادی هستند.صید ماهیان استخوانی که از ۱۵ مهرماه امسال آغاز و تا ۱۵ فروردین سال آینده ادامه خواهد داشت.
کریم زاده افزود: سالیانه میلیونها قطعه بچه ماهی استخوانی تولید و در رودخانههای مهم استان رهاسازی میشود، در سطح استان ۳۰ رودخانه شیلاتی شناسایی شدند که شرایط مناسبی برای رهاسازی بچه ماهیان دارند.صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش پره است به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا (۱۴ متری عمق دریا) ریخته و پس ازانباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می شود.سر صیاد، فوکا پوش (صیادان باچکمه های بلند) تور ریز، چینت چی (مرمت کار تور) قایقران و تراکتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.