printlogo


ضرورت پيشي گرفتن سهم شيلات از توليدات كشاورزي
نگاه دولت به توسعه دريامحور فرصت بسيار خوبي را براي آبزي پروري فراهم كرده است

با تقويت بخش خصوصي سهم شيلات از توليدات كشاورزي پيشي خواهد گرفت.به گزارش اقتصادسرآمد، مراسم تكريم و معارفه معاون وزير و سرپرست سازمان شيلات ايران با حضور معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت جهادكشاورزي، مشاور وزير و رئيس سازمان حراست وزارت جهادكشاورزي، معاونان و مديران ستادي و استاني شيلات در محل اين سازمان برگزار شد.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت جهادكشاورزي در اين مراسم با ابلاغ سلام وزير جهادكشاورزي گفت: قدردان اقدامات انجام شده در حوزه شيلات و آبزي پروري هستيم و اميدواريم اين بخش همچون گذشته در راستاي سيرصعودي توليد و نقشي كه در تامين پروتئين مورد نياز مردم دارد قدم بردارد.دكتر اكبر فتحي افزود: براي جايگزيني پروتئين ماهي به جاي مرغ، ضرورت دارد كه قيمت تمام شده كاهش يافته و ارتقاي فرهنگ مصرف بهبود يابد و با توجه به عدم وابستگي آبزيان به يارانه براي رشد بيشتر اين محصول بايد تلاش شود.
وي ادامه داد: تقويت بخش خصوصي موجب مي شود كه سهم شيلات از ميزان توليدات كشاورزي پيشي بگيرد و همچنين تقاضا براي سرمايه گذاري در اين حوزه افزايش يابد.
فتحي توجه به اقتصاد دريامحور و اتكا به توانمندي هاي بخش خصوصي را در اين جلسه با نظارت هاي بخش دولتي مورد تاكيد قرار داد.
مشاور وزير و رئيس سازمان حراست وزارت جهادكشاورزي نيز در اين مراسم بازكردن گره هاي حوزه توليد را مورد تاكيد قرار داد و گفت: اميدواريم سهم تبادلات محصولات شيلاتي و آبزي پروري از بخش كشاورزي از افزايش قابل توجهي برخوردار شود.رئيس سابق سازمان شيلات ايران از حال بهتر امروزش براي سپردن امانت شيلات به فردي شايسته سخن گفت و افزود: مطابق آمار سازمان خواروبار جهاني كه ميزان توليدات اين حوزه را در سال 1980 معادل 66 ميليون تن اعلام كرده است در سال 2024 شاهد افزايش سه و نيم برابري يعني 223 ميليون تن محصول شيلاتي بوده ايم كه اين امر نشان مي دهد از ظرفيت هاي موجود حداكثر استفاده شده است.
سيدحسين حسيني افزود: دو اقدام اساسي در حوزه شيلات و آبزي پروري انجام شده است كه شفاف سازي و توجه به فرايند واگذاري به بخش خصوصي به انجام رسيده است.وي ادامه داد: در حوزه صدور مجوزها برگشت حق راي به سازمان شيلات تعصب ما را به اين بخش نشان داد و همچنين چندين پروژه كه براي مدت ها در حوزه قضايي مسكوت مانده بود، به نتيجه و به نفع سازمان شيلات رقم خورد.
حسيني تاكيد كرد: خوداتكايي در حوزه خوراك آبزيان و تخم چشم زده كه علاوه بر تامين نياز داخلي، صادر نيز مي شود و همچنين بومي سازي قفس هاي دريايي از مواردي است كه دستيابي به اهداف برنامه را انجام شدني مي كند.وي افزود: ميزان توليد ماهيان در دريا (قفس) در دنيا 8/4 ميليون تن است در حالي كه در حال حاضر ميزان توليد اين آبزيان در كشورمان 14 هزار تن و بستر براي توليد 40 هزار تني با سرمايه گذاري 8/4 همتي فراهم است.
حسيني ادامه داد: حضور بنياد بركت، اوقاف، معاونت علمي و فن آوري رياست جمهوري، شوراي راهبري استانها در راستاي ماموريت هاي مشترك سازمان بوده و همچنين سهم سرمايه گذاري نيز پس از شكستن ركورد 2/2 همتي و جذب سرمايه به 52 همت خواهد رسيد.وي همچنين گفت: اميدوار بودم كه خدا چنان كند هر آنچه به نفع سازمان است عملياتي شده و از آنچه كه باعث ايجاد ضرر و زيان به اين سازمان مي شود، جلوگيري كنم.
سرپرست جديد سازمان شيلات ايران در اين مراسم از تمامي عزيزان فعال در اين حوزه درخواست همكاري كرد و افزود: از تمامي ظرفيت ها براي اهداف سازماني استفاده خواهم كرد.
حمزه رستم پور با اشاره به اينكه بيش از 90 درصد فعاليت هاي حوزه شيلات توسط بخش خصوصي انجام مي شود افزود: وظيفه شيلات است كه با ممنوعيت زدايي، مشكلات و مسائل صيادان و بهره برداران اين حوزه را حل كند.وي ادامه داد: نگاه دولت به توسعه دريامحور فرصت بسيار خوبي را براي حوزه شيلات و آبزي پروري فراهم كرده است كه اميدواريم بتوانيم برنامه هاي خوبي را در اين بخش اجرا كنيم.گفتني است در اين مراسم نمايندگاني از بخش خصوصي، مديران استاني و ستادي به ايراد سخنراني پرداختند.