رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خبر داد:
تولید سالانه ۲۴ هزار تن گیاه دارویی در سیستان و بلوچستان
گروه استان ها- سرگزی ، سیستان و بلوچستان- رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از تولید سالانه ۲۴ هزار و ۴۸۰ تن گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان خبر داد.
به گزارش اقتصادسرآمد، علیرضا دهمرده به ایسنا افزود: در قالب یک برنامه پنج ساله توسعه کشت گیاهان دارویی که با هدف افزایش سطح زیر کشت و شکل گیری صنعت و بازرگانی گیاهان دارویی، ارتقای سطح درآمد کشاورزان و ایجاد زمینههای جدید اشتغالزایی و حفظ ذخایر توارثی و اهلی سازی گیاهان دارویی در سازمان جهاد کشاورزی دنبال میشود، بیش از ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان افزایش خواهد یافت.
وی تاکید کرد: عمده گیاهان دارویی که در هدف برنامه توسعه کشت گیاهان دارویی قرار دارد شامل حنا، چای ترش، نیل یا وسمه، گل محمدی، سیر و زیره سبز، رازیانه و سیاهدانه قرار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: برای تحقق توسعه گیاهان دارویی، تولید و توزیع انواع بذر، ساخت واحدهای فرآوری، اسانس گیری و گلاب گیری، ساخت مزارع الگویی با همکاری مراکز تحقیقاتی و همکاری با بهرهبرداران در کشت و صادرات محصولات تولیدی را در دستورکار سازمان جهادکشاورزی قرار دادهایم.
وی بیان کرد: در برنامه توسعه پنج ساله جهاد کشاورزی سطح زیر کشت و تولید گیاهان دارویی، ایجاد صنایع تبدیلی و کارگاههای مورد نیاز نیز به عنوان زنجیره ارزش برای فرآوری محصولات مد نظر قرار دارد.
دهمرده همچنین ادامه داد: سالانه ۷۴ هزار تن انواع محصول نظیر گوجهفرنگی، خیار، فلفل دلمهای، بادمجان، توت فرنگی و سبزیجات برگی در گلخانههای استان تولید و روانه بازار مصرف داخل و خارج کشور میشود.
وی سطح گلخانههای سیستان و بلوچستان را ۴۹۵ هکتار عنوان کرد و افزود: صرفهجویی در مصرف آب، افزایش بهرهوری، امکان کاشت و برداشت محصول در تمام فصول، امکان پرورش محصولات خارج از فصل و اقلیم، قابلیت مقابله با تهدیدات و خسارات به خاطر امکان کنترل و اقدامات پیشگیرانه از مزایای کاشت گلخانهای در استان است.