printlogo


«روزنامه دریایی سرآمد» نتایج دیدار مودی و ترامپ را بررسی می‌کند؛
خواب آمریکا و هند برای تجارت 500میلیارد دلاری

برنامه ترامپ برای کریدور آیمک و تامین انرژی هند چیست؟
​​​​​​​گروه اقتصاد بین‌الملل- توحید ورستان- دیدار نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در ۱۳فوریه نقطه عطف مهمی را در مشارکت هند و ایالات متحده نشان می‌دهد. این دیدار حوزه‌های کلیدی مانند تجارت، همکاری دفاعی، امنیت انرژی، اکتشاف فضا و نگرانی‌های امنیتی منطقه‌ای را پوشش می‌دهد.
به گزارش روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد، هند و ایالات متحده قصد دارند تا تجارت دوجانبه را تا سال ۲۰۳۰ به ۵۰۰میلیارد دلار برسانند و دوبرابر کنند. ایالات متحده دومین شریک تجاری بزرگ هند با مازاد تجاری ۲۳.۲۶میلیارد دلاری برای هند در سال مالی ۲۰۲۴-۲۵ (آوریل تا نوامبر) است.
به گزارش ایندیا بریفینگ؛ ترامپ در چارچوب سیاست‌های اقتصادی خود، تعرفه ۲۵درصدی بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم را اعلام کرد که از ۱۲مارس ۲۰۲۵ اجرایی می‌شود. انتظار می‌رود این اقدام باعث تشدید تنش‌های تجاری جهانی و ایجاد چالش‌هایی برای صادرکنندگان فولاد از جمله هند شود. تعرفه‌ها که به آن عوارض گمرکی نیز گفته می‌شود، مالیات‌هایی هستند که بر کالاهای وارداتی وضع می‌شوند. این عوارض توسط واردکنندگان به دولت پرداخت و اغلب به مصرف‌کنندگان منتقل می‌شود. به‌عنوان مثال، اگر شرکتی محصولی به ارزش ۱۰۰دلار آمریکا را با تعرفه ۱۰درصد وارد کند، هزینه نهایی به ۱۱۰دلار آمریکا افزایش می‌یابد. کشورها برای مقابله با موانع تجاری تعیین‌شده توسط شرکای خود، تعرفه‌های متقابلی را اعمال می‌کنند.
در سال ۲۰۱۸، زمانی که ایالات متحده تعرفه‌ها را بر فولاد و آلومینیوم هند افزایش داد، دهلی با افزایش تعرفه بر ۲۹محصول آمریکایی واکنش نشان داد. ایالات متحده با کسری تجاری بالایی به‌ویژه با چین و هند مواجه است. در سال مالی ۲۰۲۳-۲۴، کسری تجاری آن با هند به ۳۵.۳۱میلیارد دلار رسید. برای غلبه به این موضوع، دولت ترامپ تعرفه‌ها را به‌عنوان اقدامی برای محدود کردن واردات توجیه کرده است. در مجموع، این سیاست می‌تواند تاثیر منفی بر تجارت دهلی و واشنگتن داشته باشد.

همکاری دفاعی و فروش نظامی
همکاری دفاعی همچنان یکی از ستون‌های اصلی مشارکت هند و ایالات متحده است، اما ترامپ یک بخش مبادلاتی دیگری را اضافه کرده است. در این دیدار اخیر با مودی، ترامپ خاطرنشان کرد که ایالات متحده مایل است به هند هواپیماهای جنگنده رادارگریز F-35 عرضه کند. این امر هند را در میان کشورهایی قرار می‌دهد که مجاز به خرید این جت‌ها هستند. تجارت اسلحه و مهمات بین دوکشور در طول سال‌ها شاهد نوسانات بوده است، اما به نظر می‌رسد ایالات متحده مایل به گسترش فروش نظامی و ابتکارات تولید مشترک با هند است. این امر می‌تواند باعث پیشرفت‌های فناوری در تولید دفاعی شود و در عین حال توانایی‌های دفاعی هند را تقویت کند.

همکاری هند و ایالات متحده در کریدور IMEC
ترامپ اعلام کرد که هند و ایالات متحده برای همکاری در توسعه کریدور اقتصادی هند- خاورمیانه- اروپا (IMEC) توافق کردند. ترامپ با توصیف آن به‌عنوان یکی از متحول‌کننده‌ترین مسیرهای تجاری تاریخ، تأکید کرد که این کریدور هند، اسرائیل، ایتالیا و در نهایت ایالات متحده را از طریق جاده‌ها، راه‌آهن و کابل‌های زیردریایی یکپارچه به‌هم متصل می‌کند. نخست‌وزیر مودی پس از بررسی پروژه با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در اوایل هفته، خاطرنشان کرد: آیمک برای منافع دوجانبه، تقویت زنجیره‌های تامین استراتژیک و تقویت امنیت در بخش‌های اقتصادی، انرژی و بهداشت در سراسر هند، اروپا و خاورمیانه حیاتی است.
ترامپ نیز در جریان دیدار خود با مودی گفت: ما توافق کردیم که برای کمک به ساخت یکی از بزرگ‌ترین مسیرهای تجاری در تمام تاریخ با یکدیگر همکاری کنیم. این مسیر از هند به اسرائیل تا ایتالیا و سپس به ایالات متحده خواهد رفت و شرکای ما را از طریق بنادر، راه‌آهن و کابل‌های زیردریایی به هم متصل می‌کند.
تامین‌کننده انرژی هند
ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود اظهار داشت که هند و ایالات متحده به توافق مهمی در مورد انرژی دست یافتند و ایالات متحده را به‌عنوان تامین‌کننده اصلی نفت و گاز هند معرفی کرد. همچنین، بحث‌های مهمی بر اجرای کامل توافقنامه هسته‌ای غیرنظامی هند و ایالات متحده، از جمله طرح‌هایی برای ساخت رآکتورهای هسته‌ای طراحی‌شده توسط ایالات متحده در هند متمرکز بود . همچنین، هر دوکشور در حال بررسی رآکتورهای کوچک مدولار هستند که امکان انتقال فناوری پیشرفته را فراهم می‌کند. ایالات متحده از عضویت هند در آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) حمایت کرده است که نقش هند را در مدیریت انرژی جهانی تقویت می‌کند. این اقدام برای تقویت نفوذ هند در سیاست‌گذاری انرژی بین‌المللی و تسهیل مشارکت عمیق‌تر در شکل‌دادن به چشم‌انداز انرژی جهانی است.

حمایت از جاه‌طلبی‌های فضایی دهلی
گسترش همکاری‌ها در اکتشاف فضایی یکی دیگر از محورهای مذاکرات دوجانبه هند و آمریکا بود. ایالات متحده حمایت خود را از هدف بلندپروازانه هند برای ارسال اولین فضانورد خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) تا سال ۲۰۲۵ متعهد شده است. فراتر از پروازهای فضایی انسان، دوکشور همچنین در مأموریت رادار ناسا-ایسرو (NISAR) با هم کار می‌کنند که هدف آن نقشه‌برداری از سطح زمین با استفاده از فناوری پیشرفته رادار است. در این رایزنی، فرصت‌های آینده در فناوری ماهواره‌ای، گردشگری فضایی، و ساخت فضایی پیشرفته را بررسی و هم‌افزایی رو به رشد بین هر دوکشور در تحقیق و توسعه فضایی را تقویت کردند.

همکاری چهارگانه و استراتژی هند و اقیانوس آرام
امنیت منطقه‌ای و همکاری‌های چندجانبه نیز در گفت‌وگوهای دوجانبه برجسته بود و مودی از ترامپ برای اجلاس سران چهارگانه آتی در دهلی‌نو دعوت کرد. گفت‌وگوی چهارجانبه امنیتی (چهارجانبه) که شامل هند، ایالات متحده، ژاپن و استرالیا می‌شود، بر تقویت امنیت منطقه‌ای از طریق ابتکارات مشترک، مانند واکنش به بلایا، گشت‌های دریایی، و گسترش همکاری متمرکز است. فراتر از این چهارگانه، هر دو رهبر همچنین در مورد تعاملات چندجانبه گسترده‌تر، از جمله گروه I۲U۲، که هدف آن تعمیق همکاری در تجارت، دفاع و انرژی است، گفت‌وگو کردند.