آمارنامه 1402 اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه منتشر شد
پرداخت 105میلیاردی تسهیــلات مشاغل خانگی در استان کرمانشاه
گروه استانها- کرمانشاه- سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: آمارنامه سال 1402 اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه منتشر و در وبگاه اداره کل قابل مشاهده است.
به گزارش «اقتصاد سرآمد»، حسن جلیلیاننسب در مقدمه این آمارنامه به نقش آمار و اطلاعات بهعنوان پیشنیاز تصمیمگیریها، سیاستگذاریها و برنامهریزیها اشاره کرده و اظهار داشت: نظام آماری کشورها و کمیت و کیفیت بانکهای اطلاعاتی آنها، تنها یکی از مهمترین شاخصهای توسعهیافتگی کشورها بهشمار میرود، بلکه متقابلا برنامهریزیهای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها، بدون در اختیار داشتن آمار کافی، صحیح و دقیق و بهنگام ممکن نیست.
وی افزوده: آمارنامه در 262صفحه شامل 187جدول در قالب 7فصلِ بودجه و نیروی انسانی، جمعیت و نیروی کار، تعاون، روابط کار، امور اجتماعی و فرهنگی، رفاه و آموزش و پژوهش است که میتواند بهعنوان یک منبع آماری مورد استفاده مسئولان و برنامهریزان قرار گیرد.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه همچنین گفته است که آمارنامه تهیهشده مربوط به سال 1402 بوده و در صفحه اصلی وبگاه اداره کل به نشانی https://kermanshah.mcls.gov.ir قابل مشاهده است. وی در این مقدمه اضافه کرده: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، با عنایت به سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و به استناد بند»ی» ماده8 قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر حاکمیتیبودن امور آمار و همچنین لزوم رعایت اصول دهگانه بنیادین آمارهای رسمی، بهطور مستمر از طریق شناسایی، تولید یا گردآوری، آمایش و بهنگامسازی اطلاعات و آمارهای ثبتی و تعامل و مشارکت با سایر دستگاههای اجرایی و سازمانهای ملی، در راستای مأموریتهای خود و به منظور استقرار مدیریت دانش، نسبت به تهیه و تدوین نشریات و گزارشهای آماری مرتبط با حوزههای کار، تعاون و رفاه اجتماعی اقدام کرده است. آمارنامه سال 1402 اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه توسط اکرم مقداری، کارشناس آمار و برنامهریزی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه و کارشناسان آمار دستگاههای اجرایی استان تهیه و منتشر شده است.
حسن جلیلیاننسب در تشریح عملکرد اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در زمینه ایجاد اشتغال، گفت: از محل پرداخت تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزای مشاغل خانگی، ۱۰۵میلیارد تومان با پیشبینی ۹۶۷فرصت شغلی در استان پرداخت شده است. وی با بیان اینکه از محل تسهیلات مشاغل خانگی بیش از ۱۹۳میلیارد تومان به استان تخصیص یافته است، اظهار کرد: بیش از مبلغ تخصیصی، پرونده درخواستی به بانکهای عامل ارسال شده است و از بانکها خواسته شده تا پایان بهمنماه و حداکثر اواسط اسفندماه پروندههای ارسالی را تعیینتکلیف نمایند.
جلیلیاننسب مهمترین برنامههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را توسعه بازار مشاغل خرد و خانگی عنوان کرد و ادامه داد: تمام تلاش دبیرخانه مشاغل خانگی بر فروش و عرضه محصولات خانگی و ایجاد سکوهای فروش مجازی و تامین بازارهای فصلی است. وی افزود: علاوهبر توسعه بازار مشاغل خانگی در سهمحور توسعه مخاطبان، توسعه آموزش و توسعه فرهنگ مشاغل خانگی برنامههایی است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری دستگاههای اجرایی موضوع مشاغل خانگی در دست اجرا دارد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۸هزار و ۴۰۰مجوز مشاغل خانگی در استان بهصورت کاملا الکترونیکی و غیرحضوری صادر شده است، افزود: از ابتدای سالجاری نیز تاکنون ۶هزار و ۴۰۰مجوز مشاغل خانگی در استان صادر شده است. سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه بیشترین حمایتها از طرحهای مشاغل خانگی در حوزه خدمات صورت میپذیرد، اضافه کرد: عمده طرحهای مشاغل خانگی دارای ماهیتی خدماتی هستند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه قبلاً در برابر توسعه طرحهای مشاغل خانگی سدی تحت عنوان امضاهای طلایی وجود داشت، افزود: این مشکل و مانع از طریق صدور آنی مجوزهای مشاغل خانگی از طریق درگاه ملی مجوزها تا بیش از ۹۵درصد مرتفع شده است. جلیلیاننسب با اشاره به برنامه دولت برای حمایت از کودکان زیر پنجسال مبتلا به سوءتغذیه، اظهار کرد: ۱۵۵۷کودک در استان کرمانشاه مشمول این طرح هستند که مرحله هفتم و هشتم شارژ بنکارت این کودکان همزمان با سراسر کشور انجام شد. وی با بیان اینکه این اعتبار به صورت یارانه در اختیار سرپرست خانوارهای دارای کودکان مبتلا به سوءتغذیه زیر پنجسال قرار میگیرد، افزود: امکان خرید با این اعتبار در همه فروشگاههایی که طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی هستند، وجود دارد.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه درباره مبلغ این اعتبار نیز خاطرنشان کرد: برای کودکان دهکهای یک تا پنج، رقم یکمیلیون و ۱۰۰هزار تومان و برای کودکان دهکهای ششم و هفتم، مبلغ ۶۶۰هزار تومان در نظر گرفته شده است. به گفته جلیلیاننسب، امکان خرید اقلام ۱۶گانه مورد تایید وزارت بهداشت شامل لبنیات از جمله شیر، ماست و پنیر، محصولات پروتئینی مانند گوشت گوساله و مرغ و تخممرغ، برنج، روغنمایع، ماکارونی، برخی سبزیجات مانند سیب، هویج، کدوسبز و همچنین خرما و مغزدانهها وجود دارد. وی درباره نحوه شناسایی این کودکان نیز یادآور شد: شناسایی کودکان مبتلا به سوءتغذیه از طریق پایگاهها و مراکز بهداشت و با تایید دانشگاه علومپزشکی صورت میگیرد و کودکانی که دچار لاغری، کوتاهی قد و وزن کم باشند، مشمول این طرح هستند و تلاش شده جامعه هدف بهطور کامل پوشش داده شود.