مدیرکل شیلات هرمزگان تاکید کرد:
دریابست فرصتی برای مدیریت صید مسئولانه و کاهش فشار بر ذخایر آبزیان
اجرای ۲ مرحلهای طرح دریابست در آبهای جنوب کشور باتوجه به زمان اوج تخمریزی آبزیان در فصل بهار و اواخر فصل تابستان و همچنین با هدف بازسازی ذخایر آبزیان صیدگاههای هرمزگان، در کمیته مدیریت صید استان پیشنهاد شد.
به گزارش اقتصادسرآمد ، مسعود بارانی در این راستا، باتوجه به زمان اوج فصل تخمریزی آبزیان در ماههای اردیبهشت تا خردادماه، گفت: اجرای دریابست به صورت یکپارچه در آبهای جنوب کشور در زمان اوج تخمریزی آبزیان پیشنهاد میشود.
مدیرکل شیلات هرمزگان ادامه داد: دریابست در آبهای هرمزگان میتواند فرصتی مغتنم برای مدیریت صید مسئولانه و کاهش فشار بر ذخایر آبزیان باشد.
وی بیان کرد: با اجرای طرح دریابست و با توجه به دریاروی نداشتن شناورهای صیادی، امکان تخلف شناورهای صیادی به کمترین حد ممکن میرسد و نقش بسزایی در کاهش فشار بر ذخایر آبزیان دارد.
مدیرکل شیلات هرمزگان همچنین با اشاره به همکاری استانداری، نیروهای نظامی و انتظامی، پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان و همه نهادهای مرتبط در اجرای این طرح، اظهار کرد: در مدت اجرای آن در صورت مشاهده کوچکترین تخلف در کمیسیون رسیدگی به تخلفات صیادی و محاکم قضایی با متخلفان برخورد خواهد شد.
بارانی، حفاظت از مولدین و نوزادان آبزیان در صیدگاهها، کاهش فشار صید و جلوگیری از فعالیت صید غیرمجاز، افزایش شرایط اقتصادی صیادان قانونی، ایجاد شرایط آرامش در صیدگاهها، افزایش راندمان صید بعد از اجرای طرح، ترمیم ذخایر و فرصتی برای احیای نسل انواع آبزیان را از مهمترین مزایا و اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین تصمیماتی که میتواند در راستای دستیابی به صید پایدار و حفظ ذخیره موثر واقع شود، اجرای مطلوب دریابست است که در این راستا بررسیها و پژوهشهای لازم به شکل مطلوبی توسط کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان و ادارهکل شیلات هرمزگان انجام گرفته که اجرای دقیق آن متضمن همراهی جامعه بهرهبردار و صیادی است.