معاون امور اجتماعی بهزیستی لرستان خبر داد:
خدمترسانی22هزار و 666مورد اورژانس اجتماعی
گروه استانها- رضا حبیبی، لرستان- معاون امور اجتماعی بهزیستی لرستان اظهار کرد: یکی از برنامههای بهزیستی لرستان، اورژانس اجتماعی است که فعالیتهای این مجموعه شامل مرکز مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی، خط تلفن اورژانس اجتماعی(۱۲۳)، خدمات سیار اورژانس اجتماعی، اصول اورژانس اجتماعی، معرفی برنامه اورژانس اجتماعی به فرد، خانواده و جامعه است.
به گزارش «اقتصاد سرآمد»، فاطمه فولادی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون 22هزار و 666مورد خدمت اورژانس اجتماعی شامل مداخله، خدمات گشت سیار در محلات سطح شهر، پاسخگویی به تلفنها، خدمات روانشناسی و مددکاری انجام شده است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی لرستان بیان کرد: تماسهای تلفنی که منجربه خدمات روانی و روانشناختی شده 874مورد بوده که این خدمات یا در محل دریافت شده یا به مراکز و به مراکز اقامت ارجاع داده شده است.
وی با اشاره به اینکه هشت مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست و بدسرپرست بهزیستی لرستان مشغول فعالیت هستند، عنوان کرد: بچههایی که به این مراکز ورود پیدا میکنند یا نوزادان مجهولالهویه هستند که از طریق نیروی انتظامی، بیمارستان یا مراجع مختلف به مراکز ما ارجاع داده میشوند یا کودکان بیسرپرست و بدسرپرست هستند که از طریق دستگاه قضا به ما نامه داده میشود تا پذیرش و کارهای مددکاری آنها انجام شود.
معاون امور اجتماعی بهزیستی لرستان بیان کرد: کودکان مذکور در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند تا خانواده آنها پیدا شود و اگر خانواده آنها پیدا نشد براساس دستورالعملی که وجود دارد، میتوانیم به خانوادههایی تحویل دهیم که متقاضی فرزند یا فرزندخواندگی هستند.
فولادی گفت: برخی کودکان که بدسرپرست هستند و خانوادهها صلاحیت نگهداری آنها را ندارند و از طریق اورژانس اجتماعی به بهزیستی تحویل داده میشوند نیز تا زمانی که شرایط در خانواده زیستی خودشان فراهم میشود ما کارهای مددکاری آنها را انجام دهیم تا به خانواده بازپیوند شوند.
وی تصریح کرد: گاهاً خانواده به دلایلی مانند طلاق، اعتیاد و ... شرایط نگهداری فرزند خود را ندارد که به درخواست خودشان و از طریق دستگاه قضا برای فرزندخواندگی به خانوادهها سپرده میشود.
معاون اجتماعی بهزیستی لرستان گفت: گاهی نیز والدین موقتاً شرایط نگهداری فرزند خود را ندارند که برای مدتی در بهزیستی نگهداری میشود تا شرایط خانواده فراهم شود، گاهی اوقات پدر و مادر صلاحیت نگهداری ندارند و کودک با دستور قضایی به کسی که از نظر قانونی منعی برای نگهداری ندارد (پدر بزرگ، مادر بزرگ، عمه، دایی و ...) سپرده میشود.
فولادی در رابطه با خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی نیز اظهار داشت: خانوادهها براساس دستورالعملی که وجود دارد ثبتنام میکنند و تشکیل پرونده میدهند و بعد از بررسی کمیته در نوبت میمانند.
وی افزود: متقاضی فرزند در لرستان بیشتر از فرزندانی است که در مراکز نگهداری میشوند، چون کودکان باید منع تعقیب داشته باشند و کسی از خانواده سراغ آنها نیاید، اما در لرستان معمولا تعداد بچهها کم و متقاضی بیشتر است.