توسعه زنجیره شیلات از اولویتهای مهم رونق تولید و سرمایهگذاری است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه سرانه مصرف ماهی در استان کمتر از میانگین کشوری است، گفت: توسعه زنجیره تولید محصولات کشاورزی بهویژه در بخش شیلات و آبزیپروری، از اولویتهای مهم این استان برای رونق تولید و سرمایهگذاری است.
به گزارش اقتصادسرآمد، یدالله رحمانی در جریان بازدید از چند طرح اقتصادی در شهرستانهای بویراحمد و دنا، بر تقویت زیرساختهای تولید در حوزه شیلات تأکید کرد.
وی در بازدید از مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی تنگاری بویراحمد اظهار داشت: یکی از محورهای اصلی توسعه در استان، تکمیل زنجیره تولید در حوزه شیلات است و در همین زمینه اقدامات موثری در حال انجام است.
رحمانی افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد با تولید سالانه ۲۳ هزار تُن ماهی سردآبی، حدود ۱۰ درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده و در جایگاه سوم کشوری قرار دارد. وی تأکید کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود، باید برای ارتقای این جایگاه تلاش مضاعفی صورت گیرد.
استاندار با اشاره به ظرفیتهای مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی گفت: این مرکز در زمینی به مساحت ۵.۵ هکتار راهاندازی شده و فعالیتهایی در زمینه اصلاح نژاد آبزیان انجام شده است. وی ادامه داد: با راهاندازی استخرها و حوضچههای اختصاصی اصلاح نژاد، ظرفیت این مجموعه ارتقاء خواهد یافت و از سرمایهگذاران بخش خصوصی در این زمینه حمایت میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت بهرهبرداری این مجموعه در حال حاضر ۳۰ درصد است، گفت: برای تکمیل این پروژه، ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که پیگیریهایی برای تأمین آن از طریق وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است.
رحمانی با اشاره به نیاز سالانه کشور به ۵۰۰ میلیون قطعه تخم چشمزده ماهی خاطرنشان کرد: در صورت راهاندازی کامل این مجموعه، حدود ۴۰ درصد از نیاز کشور در این بخش تأمین خواهد شد که نقش مهمی در کاهش واردات، صرفهجویی ارزی و کاهش وابستگی به اقتصاد بینالملل خواهد داشت.