printlogo


ابتکار عمل دبیر جشنواره بین المللی خلیج فارس برای همگرایی ساکنان کرانه ها و پسکرانه های خلیج فارس
« آرامگاه استاد اقتداری» میعادگاه  فرهنگ وران  و میراث بانان خلیج فارس

گروه فرهنگ ودریا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد هرمزگان و دبیر جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس با حضور در شهر گراش در جنوب استان فارس، آرامگاه استاد احمد اقتداری گفت:  این دیدار فراسرزمینی هرمزگان، فصل جدیدی در تعاملات بینافرهنگی جشنواره با مناطق پیرامونی و تاثیرگذار بر هویت تمدنی خلیج فارس محسوب می‌شود.
به گزارش روزنامه دریایی اقتصادسرآمد، فرخنده جلالی در نخستین روز از مجموعه رویدادهای دهه گرامیداشت خلیج فارس با سفر به شهر گراش، با تعدادی از کنشگران فرهنگی هنری شهرستان های جنوبی استان فارس دیدار و گفتگو کرد.
این سفر مبتکرانه فرخنده جلالی به پسکرانه های فراسرزمینی هرمزگان که طی پانزده دوره برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس برای نخستین بار صورت می گیرد، با هدف ادای احترام به مقام والای علمی شادروان دکتر احمد اقتداری، ایران شناس شهیر و از چهره های شاخص مطالعات خلیج فارس انجام شد.
شادروان اقتداری در آرامستان خاندان دهباشی در بافت تاریخی شهر گراش آرمیده است؛ بر همین اساس، آرامگاه او، میعادگاه دیدار دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی خلیج فارس با فرهنگوران جنوب فارس بر سر مزار و آرامگاه ابدی یکی از بزرگترین راویان فرهنگ و تمدن خلیج فارس نقطه کانونی این سفر مورد انتخاب قرار گرفت.
حضور دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیم فارس بر مزار زنده‌یاد دکتر اقتداری در آرامستان تاریخی خاندان دهباشی شهر گراش؛ دیداری نمادین بود که در جوار آرامگاه ابدی یکی از بزرگ‌ترین پژوهشگران و راویان فرهنگ و تمدن خلیج فارس، بر پیوند عمیق فرهنگی و تاریخی کرانه‌ها و پسکرانه‌های این پهنه آبی مورد تاکید قرار گرفت. 
جلالی در بخشی از اظهاراتش پیرامون رویکردهای جدید جشنواره بین المللی خلیج فارس گفت: این حرکت، فصل جدیدی در تعاملات فرهنگی جشنواره با مناطق پیرامونی و تاثیرگذار بر هویت تمدنی خلیج فارس محسوب می‌شود.
وی افزود: استاد اقتداری در زمان حیات خود، طی دو دهه اخیر همواره مشوق متولیان و برگزارکنندگان دبیرخانه جشنواره برای پرداختن به اشتراکات فرهنگی و هم پیوندی هویتی ساکنان کرانه ها و پسکرانه های خلیج فارس بود. 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان با بیان اینکه دوره پانزدهم جشنواره، رویکردی آغازبخش برای مجموعه ای از رویدادها تا اردیبهشت ماه سال آینده دارد، از فرهنگوران منطقه جنوب استان فارس و کنشگران حوزه های پژوهشی و فرهنگی- هنری این منطقه خواست طی ۳۶۵ روز آینده با تاکید بر اشتراکات و تعاملات بینافرهنگی، همداستان و همدل و همراه ایده پردازان و برگزارکنندگان باشند.   
شایان ذکر است، ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۴ ششمین سالگرد درگذشت استاد اقتداری بود. 
او (زاده ۳ خرداد ۱۳۰۴ – درگذشته به تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۸) که با نام احمدخان اقتداری نیز شناخته می‌شود ایران‌شناس، پژوهشگر خلیج فارس و جغرافیای تاریخی و فرهنگی مناطق جنوبی ایران و استاد دانشگاه ایرانی بود. او از خاندان خوانین گراش در دوران قاجار بود و منصب‌هایی چون ریاست ادارهٔ فرهنگ لارستان و شهرداری لار را در جوانی بر عهده داشت. همچنین سابقهٔ نامزدی برای نمایندگی مجلس شورای ملی از حوزهٔ لارستان، تدریس در دانشگاه تهران و ریاست دفتر مطالعات خلیج فارس در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی از دیگر سِمَت‌هایی است که در زندگینامهٔ دکتر اقتداری به چشم می‌خورد.
این ایران شناس بزرگ، معرف اصلی شادروان محمدعلی خان سدیدالسلطنه کبابی مینابی بندرعباسی( پدر مطالعات نوین خلیج فارس شناسی) و تحشیه نگار کتاب ها و آثار مرحوم سدید بود.