printlogo


«روزنامه سرآمد»گزارش می‌دهد
تکاپوی انجمن بادبانی ایران برای توسعه ورزشی در استان‌های ساحلی

گروه ورزشی دریایی- زهرا عسکری- هنوز مدت زمان زیادی از آغاز رسمی فعالیت‌های فدراسیون انجمن بادبانی ایران نمی‌گذرد. بااین‌حال بررسی نحوه عملکرد و اجرای برنامه‌های مختلف توسط این فدراسیون، نشان‌دهنده هدف‌گذاری دقیق جهت افزایش آگاهی ساکنان استان‌های ساحلی به‌ویژه کودکان و نوجوانان با این ورزش ساحلی-دریایی است.
به گزارش روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد، سیلینگ (بادبانی) ورزشی است که معمولاً طرفداران ملی و بین‌المللی را از بخش‌های بالای حوزه اقتصادی جذب می‌کند. سیلورها (ورزشکاران) اغلب مسافرانی آشنا با فرهنگ گردشگری، طبیعت‌دوست و باهوش هستند که مایلند در تعطیلات هزینه کنند. این‌ها همان مخاطبانی هستند که مورد هدف وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار
 گرفته‌اند.
ایران با خط ساحلی گسترده و جزایر زیبای متعدد و شرایط ایده‌آل سیلینگ در تمامی طول سال، مقصد مناسبی برای هر سیلور ملی و بین‌المللی یا حتی علاقه‌مندان به سیلینگ است. سهم گردشگری از طریق میزبانی رویدادهای بین‌المللی، ایجاد رویدادهایی برای جلب‌توجه گردشگران و بالطبع آن سرمایه‌گذاران به خطوط ساحلی و جزایر ایران، رقابت در مسابقات بین‌المللی سیلینگ با نام ایران بسیار ناچیز است.
در این میان مدیریت ارتباطات استراتژیک و کمپین‌های بازاریابی برای ارتقای برند ایران مورد توجه است. از طرف دیگر، گردشگری ورزشی -هم در حوزه وزارت گردشگری و هم برای طرح تنوع‌بخشی- از اولویت بالایی برخوردار بوده و ایران و استان‌های ساحلی را به انواع ورزش‌هایی که می‌توان آ‌‌ن‌ها را در مقیاس وسیع انجام داد، آماده می‌کند. 

راهی به سوی دریا برای کودکان انزلی
کمیته آپتیمیست انجمن بادبانی ایران با همکاری کمیته بادبانی منطقه آزاد انزلی، اولین سری از مجموعه رویدادهای «کودکان و سیلینگ» را با هدف معرفی و ترویج ورزش‌های دریایی و بالاخص آپتیمیست به دانش‌آموزان مقطع ابتدایی در مدرسه شهید حق‌نیای انزلی برگزار کرد. این برنامه بخشی از سلسله رویدادهای آموزشی است که پیش از این آغاز شده بود و هم‌اکنون با قوت و تمرکز بیشتری اجرا خواهد شد.
سرپرست کمیته آپتیمیست انجمن بادبانی ایران در این خصوص گفت: در این رویداد، بیش از ۸۰دانش‌آموز در کارگاه‌های متنوعی شامل معرفی ورزش‌های دریایی، آشنایی با انواع کلاس‌های بادبانی، مبانی ایمنی در دریا، شناخت باد و تجهیزات سیلینگ شرکت کردند. سپس مربیان مجرب سیلینگ با همراهی نوجوانان سیلور (فارغ‌التحصیلان دوره‌های پیشین)، مفاهیم پایه این رشته را به کودکان آموزش دادند. مژده فرشیدنکو در ادامه افزود : آموزش سیلینگ به کودکان تنها محدود به ورزش نیست؛ این فرصتی است برای پرورش نسلی مسئولیت‌پذیر، آشنا با محیط‌زیست و دارای مهارت‌های کارگروهی. در کشورهای پیشرویی همچون نیوزلند، دانمارک و اسپانیا، برنامه‌های مشابهی از دوران کودکی در مدارس اجرا می‌شود.بابک زارعی‌پور، سرپرست کمیته بادبانی منطقه آزاد انزلی، با تأکید بر اهمیت آموزش سیلینگ از کودکی گفت: ورزش سیلینگ مهارت‌هایی مانند استقلال، شجاعت و حل مسئله را تقویت می‌کند. کودکان در حین یادگیری سیلینگ، با مفاهیمی مانند جغرافیا، مهندسی باد و حتی تاریخ دریانوردی آشنا می‌شوند. این آموزش‌ها نه‌تنها استعدادهای ورزشی، بلکه سرمایه‌های آینده صنعت دریانوردی و گردشگری منطقه را پرورش می‌دهد.
براساس اعلام انجمن بادبانی ایران، برنامه‌های مشابهی در آینده با تمرکز بر مدارس مناطق ساحلی کشور و با الگوبرداری از برنامه‌های موفق جهانی اجرا خواهد شد. این پروژه‌ها با هدف ایجاد پیوند پایدار بین نسل جدید و دریا، تقویت اکوتوریسم و معرفی ظرفیت‌های ورزشی دریامحور ایران طراحی شده‌اند.

برگزاری رویداد فرهنگی-ورزشی «کاپیتان»
چند روز پیش و همزمان با سالگرد درگذشت اسطوره فراموش‌نشدنی فوتبال ایران و گیلان، زنده‌یاد سیروس قایقران، کاپیتان تیم ملی فوتبال کشورمان بود که سازمان منطقه آزاد انزلی با همکاری هیات‌های ورزشی منطقه، رویداد فرهنگی-ورزشی «کاپیتان» را طی دوروز برگزار کرد. در نخستین روز این برنامه، ۹ورزشکار از ۹هیات‌ ورزشی فعال منطقه به یاد شماره۹ تیم ملی، با حضور بر آرامگاه مرحوم قایقران و فرزندش، یاد و خاطره این چهره مردمی و ورزشی را گرامی داشتند. همچنین گروه‌های مختلف ورزشی با اجرای حرکات نمایشی و برنامه‌های ورزشی از ساحل فاز تجارت و گردشگری تا محدوده منطقه آزاد انزلی، ادای احترام خود را به این اسطوره فوتبال ایران نشان دادند.
در بخش دریایی این رویداد، ورزشکاران سیلینگ کمیته بادبانی منطقه آزاد انزلی با حضور ۴قایقران در کلاس آپتیمیست، ۳ورزشکار ویندسرفینگ و ۲ورزشکار در کلاس هوبی‌کت، به اجرای نمایش‌های تخصصی در آب‌های دریای کاسپین پرداختند. این اجراها با هدف معرفی و ترویج ورزش بادبانی، موردتوجه رسانه‌های ملی قرار گرفت و گامی مؤثر در آشنا‌سازی بیشتر مردم با این رشته جذاب و نوظهور به‌شمار آمد.
مراسم اختتامیه با حضور رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، استاد پیشکسوت فوتبال کشور امیر حاج‌رضایی، پژوهشگر ورزشی احسان محمدی و معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور برگزار شد. سخنرانان این مراسم ضمن تقدیر از تدارک باشکوه این برنامه توسط منطقه آزاد انزلی، بر ویژگی‌های اخلاقی و ورزشی زنده‌یاد قایقران تأکید کرده و او را الگویی شایسته برای نسل‌های امروز فوتبال دانستند.

کیش میزبان سمپوزیوم توسعه
 بادبانی ایران
رئیس انجمن بادبانی ایران نیز از برگزاری «سمپوزیوم توسعه سیلینگ ایران» در روزهای ۱۹ و ۲۰اردیبهشت‌ماه۱۴۰۴ در مرکز همایش‌های بین‌المللی این جزیره خبر داد. این رویداد با همکاری سازمان منطقه آزاد کیش و به‌عنوان نقطه‌عطفی در روند هم‌افزایی و هماهنگی کلیه دست‌اندرکاران ورزش بادبانی کشور خواهد بود. وی با تأکید بر ضرورت گردهمایی کلیه مدیران، کارشناسان کمیته‌های داخلی و استانی و فعالان بادبانی کشور و با حضور مدیران تصمیم‌ساز وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک، هدف اصلی سمپوزیوم را «تبیین چشم‌انداز بادبانی ایران و تدوین برنامه‌های عملیاتی سال۱۴۰۴ با مشارکت فعال همه اعضا» عنوان کرد.
محمودی در تشریح اهداف این سمپوزیوم اعلام کرد: پس از ایجاد تشکیلات مستقل بادبانی ایران و انتصاب مدیران و کارشناسان در سطح کشور در زمستان۱۴۰۳، نیازمند فضایی برای هم‌اندیشی و همگرایی تمامی ارکان بادبانی ایران و تدوین چشم‌انداز مشترک هستیم؛ امری که تاکنون هرگز فراهم نشده بود. لذا با الهام از تجربه موفق سمپوزیوم توسعه فدراسیون جهانی بادبانی، نخستین دوره سمپوزیوم توسعه بادبانی ایران را با سه‌هدف کلان ایجاد فضای هم‌اندیشی و تبادل‌نظر میان مدیران کمیته‌ها و استان‌ها برای یکپارچه‌سازی برنامه‌ها ، ارائه گزارش وضعیت فعلی انجمن و مصورسازی برنامه‌های عملیاتی سال۱۴۰۴ برای شفاف‌سازی اهداف و راهبردها و بهره‌گیری از تجربیات ملی و همچنین معرفی فرصت‌های همکاری برای توسعه ورزش بادبانی در سطح ملی و منطقه‌ای برگزار خواهیم کرد.
رئیس انجمن بادبانی ایران با اشاره به الگوبرداری از سمپوزیوم توسعه فدراسیون جهانی بادبانی تأکید کرد: همانند تجربه موفق بین‌المللی، این رویداد نیز محفلی برای انتقال دانش فنی و مدیریتی خواهد بود. برنامه‌های دوروز سمپوزیوم شامل نشست‌های تخصصی، ارائه برنامه‌ها و گزارش‌های تحلیلی و برگزاری کارگاه‌های جنبی است. همچنین رویداد جنبی ورزش بادبانی نیز با هدف معرفی بیشتر ورزش بادبانی ایران برگزار خواهد شد.