با دستور رئیسجمهور و وزیر راهوشهرسازی صورت گرفت «روزنامه سرآمد» گزارش می دهد؛
الحاق رسمی۱۳فروند شناور به سازمان بنادر
گروه صنایع دریایی-امید عباسی- هفته گذشته بود که فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم از اجرای همزمان ۴۷پروژه کلان زیرساختی و ۱۹پروژه حیاتی روساختی در حوزه دریایی خبر داد. همان زمان برخی صاحبنظران اعلام کردند که در صورت به نتیجه رسیدن برنامههای وزارت راهوشهرسازی در حوزه اقتصاد دریامحور شاهد به وقوع پیوستن انقلابی در نوسازی و تجهیز ناوگان بندری و دریایی کشور خواهیم بود.
به گزارش روزنامه اقتصاد سرآمد، روز گذشته و به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر و در ارتباط ویدئوکنفرانسی رئیسجمهور و وزیر راهوشهرسازی و با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و جمعی از مقامات لشکری و کشوری، بهرهبرداری از ۱۳فروند انواع شناور خدماتی به ارزش تقریبی ۲۶.۲میلیون یورو و ۷۶۰میلیارد ریال (ارزش ریالی ۲.۴هزار میلیارد تومان) در سازمان بنادر و دریانوردی آغاز شد.در این مراسم، بهطور همزمان ۹فروند شناورهای امداد و نجات دریایی و همچنین ۴فروند یدککش ۱۸۰۰اسب بخار به ناوگان خدماتی سازمان بنادر و دریانوردی به مناسبت سوم خردادماه، به ناوگان خدماتی بنادر بازرگانی کشور ملحق شد. این شناورهای خدماتی امداد و نجات در بنادر سجافی، چوئبده، لاور ساحلی، پزم، رمین، کاسپین، فریدونکنار و ترکمن به بهرهبرداری رسید و ۴فروند یدککش ۱۸۰۰اسب بخار نیز در بنادر خرمشهر، آبادان و لنگه بهطور همزمان به آب انداخته شد.
در مراسمی که در مرکز صنایع دریایی شهید موسوی سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در خرمشهر برگزار شد، بهرهبرداری از ۹دستگاه ماشین آتشنشانی و امداد و نجات و ۲دستگاه لودینگ آرم متحرک به ارزش تقریبی ۶میلیون یورو و ۱۲۰میلیارد ریال (ارزش ریالی ۶۰۰میلیارد تومان) تجهیزات ایمنی و خدماتی بندری نیز در بنادر استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان، هرمزگان، گلستان و مازندران آغاز شد. براساس گزارش وزارت راهوشهرسازی ارزش تقریبی کل تجهیزات اشارهشده ۳۲.۲میلیون یورو و ۸۸میلیارد تومان ( ۳هزار میلیارد تومان) است.
تمرکز اصلی وزارت دفاع بر توسعه صنایع دریایی
امیرسرتیپ خلبان نصیرزاده، وزیر دفاع در آیین الحاق 13فروند شناور ساخت سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع به ناوگان سازمان بنادر و دریانوردی با تبریک این رویداد تاریخی، خرمشهر را نماد مقاومت، ایثار و هویت ملی ایرانیان دانست و افزود: خرمشهر حقش بیشتر از اینهاست وی اظهار کرد: امروز 13شناور شامل چهارفروند یدککش و 9فروند شناور جستوجو و نجات که به سفارش سازمان بنادر و دریانوردی در صنایع دریایی وزارت دفاع ساخته شدهاند، با دستور رئیسجمهور به این سازمان تحویل داده شد. وزیر دفاع با اشاره به ساخت چهارفروند از این شناورها در خرمشهر تأکید کرد: توسعه صنعت دریایی در این شهر در دستور کار است و میتواند زمینهساز اشتغالزایی جوانان منطقه شود.
امیر نصیرزاده با بیان اینکه فرهنگ دریانوردی و صنعت دریایی باید گسترش یابد، گفت: جوانان ما میتوانند بخش عظیمی از نیروی کار این صنعت را تأمین کنند و این ظرفیت میتواند نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری ایفا کند. وی همچنین از آغاز ساخت 9فروند شناور جدید خبر داد و تصریح کرد: این شناورها در کمترین زمان ممکن ساخته و تحویل خواهند شد. وزیر دفاع در پایان با اشاره به دستاوردهای بومیسازی در صنعت دریایی گفت: امروز ما از زیرسطح تا بالای سطح، به خودکفایی کامل رسیدهایم و این دستاورد مهمی برای کشور در این روز فرخنده است.
الحاق شناورهای جدید به ناوگان دریایی
امیردریادار دوم قلیزاده، مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع نیز در آیین الحاق 13فروند شناور به ناوگان سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به توانمندیهای فنی و مهندسی کشور در طراحی و ساخت شناورهای دریایی گفت: مراحل طراحی، ساخت و تجهیز شناورهای یدککش 1800اسب بخار و شناورهای جستوجو و نجات ریب، براساس نیازهای اعلامی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی انجام شد. وی با تشریح فرایند ساخت این شناورها افزود: طراحی و ساخت بدنه شامل سازههای فولادی و متعلقات سازهای و همچنین نصب و راهاندازی بیش از 76سامانه از جمله سامانههای آکوستیکی، هیدرولیکی، تأسیساتی، تحرک و رانش، بهصورت کاملا بومی انجام شد که حاصل آن صرفهجویی ارزی معادل 20میلیون دلار و ایجاد اشتغال مستقیم برای 1000نفر و غیرمستقیم برای 5000نفر در کشور بوده است.
مدیرعامل سازمان صنایع دریایی با اشاره به مهمترین فناوریهای بهکار رفته در این پروژه گفت: در این شناورها، بومیسازی سامانه انتقال توان مکانیکی از طریق سامانه رانش اصلی برای مدیریت توان مصرفی، بومیسازی کابلهای قدرت مقاوم در برابر نشر شعله و آتش، بومیسازی ورقهای دریایی و همچنین طراحی ارگونومیک کنسول پل فرماندهی از جمله اقدامات مهم فناورانه بوده است. امیر دریادار دوم قلیزاده همچنین اظهار داشت: از جمله دستاوردهای مهم این پروژه میتوان به صرفهجویی ارزی با تکیه بر توان داخلی و رسوب دانش در حوزههای نرمافزار و سختافزار صنایع دریایی اشاره کرد که در مسیر خودکفایی و تقویت زیرساختهای دفاعی و خدماتی کشور گامی مؤثر تلقی میشود.
امیر دریادار دوم قلیزاده در پایان تأکید کرد: سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آمادگی کامل دارد تا نسبت به طراحی، ساخت و تأمین تجهیزات دریایی از جمله انواع شناورهای کانتینربر، لایروب، آلایندهروب، مسافربری، یدککش، آتشخوار و اثرسطحی براساس نیاز دستگاههای داخلی و مشتریان خارجی اقدام کند.
سرمایهگذاری داخلی و خارجی
در حوزه بنادر و دریا
هفته گذشته و در آیین دومین سالگرد بازگشت ناوگروه۸۶ نیروی دریایی ارتش بود که فرزانه صادق اعلام کرد: سرمایهگذاریهای قابلتوجهی در حوزه بنادر و اقتصاد دریا صورت گرفته که شامل انعقاد قراردادهای بینالمللی برای تأمین تجهیزات تخلیه و بارگیری فوقسنگین و پیشرفته (۴) دستگاه گنتری کرین و ۱۲دستگاهRTG با ارزشی بالغ بر ۸۰میلیون دلار آغاز عملیات ساخت ۸فروند اسکله شناور مدرن بهرهبرداری از ۳۴تجهیز راهبردی دریایی و بندری به ارزش ۷۵میلیون یورو و همچنین شکوفایی توانمندیهای داخلی و اعتماد به متخصصان ایرانی با عقد قرارداد جهت تأمین ۲۷شناور حیاتی خدماتی به ارزش تقریبی ۵۰هزار میلیارد ریال با صنایع پیشرو داخلی است. وزیر راهوشهرسازی همچنین خاطرنشان کرد: تحقق اهداف متعالی توسعه دریامحور و تثبیت جایگاه ایران اسلامی بهعنوان یک قدرت دریایی پیشرو در منطقه و جهان مستلزم عزم ملی پولادین، اعتماد به نفس خللناپذیر مبتنی بر دانش و ایمان و همگرایی حداکثری است.
سایر پروژههای افتتاح شده توسط رئیسجمهور
براساس این گزارش، بخشی دیگر از پروژههایی که روزگذشته توسط رئیسجمهور افتتاح و آغاز بهکار کردند عبارتند از: در حوزه شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ۱۰پروژه فرودگاهی شامل رادارهای نظارتی و کنترل ترافیک هوایی و پروژههای توسعه فرودگاهها با ارزشی بالغ بر ۶.۹میلیون یورو و ۳۴۸میلیارد تومان افتتاح شد. در این بین افتتاح نخستین رادار MSSR–MODE S پروژه ساخت ایران با ارزش ۶۰میلیارد تومان در فرودگاه آبادان استان خوزستان از شاخصترین پروژههای این بخش محسوب میشود. در حوزه سازمان هواپیمایی کشوری نیز افزایش تعداد ۲۶۹۱صندلی پرواز و الحاق ۸فروند بالگرد معادل افزایش ۸۴صندلی پرواز بهعلاوه راهاندازی تاکسی هوایی در مسیر کرج – قزوین با سه فروند پرنده MSSR به ارزش۱.۵همت – در مجموع با ارزش ۱۸.۵همت به بهرهبرداری رسید. یکی دیگر از شرکتهای تابعه وزارت راهوشهرسازی در حوزه حملونقل هوایی، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» است که پروژههای آن شامل الحاق ۲فروند هواپیما ۲۰۰ - ۳۳۰A به ظرفیت ۵۲۸صندلی بهعلاوه خرید ، تجهیز و آمادهسازی ۱۱دستگاه موتور هواپیما با ارزش بالغ بر ۱۱۹میلیون دلار است.
در حوزه فعالیت شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل نیز ۲۴کیلومتر آزادراه و احداث باند دوم، بزرگراه و راه اصلی به طول بیش از ۱۳۶کیلومتر با ارزش ۵.۲همت افتتاح شد که قطعه اول آزادراه کنارگذر شمالی اراک به طول ۲۴کیلومتر و با ارزش ۲.۵همت پروژه محوری این بخش است. در بخش راهداری و حملونقل جادهای ۴۱۶۱پروژه شامل رفع نقاط حادثهخیز، احداث پل، اجرای روشنایی و بهسازی و تعریض محور کیلومتر با ارزش ۲۹همت افتتاح شد که افتتاح ۵۰کیلومتر راه روستایی به ارزش ۱۴۰۰میلیارد تومان – هرمزگان - بشاگرد، پروژه محوری این بخش است. همچنین ۴۳هزار و ۵۲۱واحد مسکونی که ۱۴هزار و ۵۲۱واحد آن شهری و ۲۹هزار واحد آن روستایی است. همچنین ۴پروژه بازآفرینی و ۱۱هزار و ۵۰۰قطعه زمین طرح جوانی جمعیت با ارزشی معادل بالغ بر ۳۷همت افتتاح شد و به بهرهبرداری رسید.
در بخش هواشناسی نیز ۲۰پروژه هواشناسی شامل ایستگاه اقلیمشناسی، باران سنجی، سینوپتیک و مرکز کالیبراسیون شرق کشور به ارزش بالغ بر ۸۵.۵میلیاردتومان به بهرهبرداری رسید که افتتاح 6ایستگاه هواشناسی به ارزش 12میلیارد تومان در کردستان از مهمترین این پروژههاست.