printlogo


«روزنامه سرآمد» گزارش می‌دهد
آپرین  در مسیر تحقق ترانزیت ریل پایه

نوراله بیرانوند: سرمایه‌گذاری 5هزار میلیاردی در بندر لجستیکی آپرین جذب  می شود
​​​​​​​گروه حمل‌ونقل- امید اسماعیلی- روز گذشته (سوم‌خرداد) همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر به‌صورت همزمان، ۴۲۱۹پروژه حوزه حمل‌ونقل با ارزشی بالغ بر ۵۸همت سرمایه‌گذاری داخلی به علاوه ۱۱۹میلیون دلار و ۳۹میلیون یورو سرمایه‌گذاری خارجی با حضور دکترمسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران و فرزانه صادق، وزیر راه‌وشهرسازی به بهره‌برداری رسید.
به گزارش روزنامه اقتصاد سرآمد، در حوزه شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نیز ۸پروژه ریلی شامل احداث واریانت، توسعه علائم الکتریکی، تجهیز و فاز تکمیلی بندر خشک ریلی آپرین به ارزش ۴.۵همت به بهره‌برداری رسید. پروژه محوری این حوزه نیز افتتاح ۲۹کیلومتر خط آهن سالار - شاد مهر با ارزش ۲.۴همت است. بهره‌برداری از این کمربندی ریلی، علاوه‌بر ارتقای سطح ایمنی تردد قطارها، با رفع گلوگاه‌های موجود، موجب افزایش بهره‌وری و رونق فعالیت‌های اقتصادی در منطقه شرق کشور خواهد شد.
براساس گزارش منتشرشده از سوی پایگاه خبری وزارت راه‌وشهرسازی با کاهش چهارساعته در زمان سیر قطارها و تسهیل و تسریع در فرایند ترانزیت کالا به کشور افغانستان، این پروژه نقش مهمی در توسعه روابط تجاری و بین‌المللی ایفا خواهد کرد. در بخش راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ۴۱۶۱پروژه شامل رفع نقاط حادثه‌خیز، احداث پل، اجرای روشنایی و بهسازی و تعریض محور کیلومتر با ارزش ۲۹همت افتتاح شد که افتتاح ۵۰کیلومتر راه روستایی به ارزش ۱۴۰۰میلیارد تومان - هرمزگان - بشاگرد، پروژه محوری این بخش است.

تسهیل تجارت بین‌الملل با توسعه بندر خشک آپرین
میرحسن موسوی‌دیزجی، قائم‌مقام مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نیز در مراسم افتتاح فاز تکمیلی بندر خشک آپرین و استقرار و شروع به‌کار گمرک در این بندر، توسعه این بندر خشک را تحولی بنیادین در حمل‌ونقل کشور و تسهیل در تجارت بین‌المللی دانست و افزود: افتتاح این فاز و پایانه بزرگ کانتینری در بندر خشک آپرین و استقرار و فعالیت رسمی گمرک با کد مخصوص، یکی از زیرساخت‌های مهم و استراتژیک است که نقش مهمی در تسهیل بین‌المللی ایجاد خواهد کرد. وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاص جغرافیایی در ارتباط با کشورهای آسیای‌میانه و قفقاز، بازارهای اروپا و چین با ۱۵هزار کیلومتر خط ریلی قرار گرفته است و در آینده نزدیک با راه‌اندازی خط ریلی چابهار-زاهدان اهمیت بیشتری نیز خواهد یافت. 
قائم‌مقام راه‌آهن، بندر خشک آپرین را دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی برشمرد که در تقاطع شرق به غرب و شمال به جنوب کشور قرار گرفته، در مرکز ایران در ۲۰کیلومتری تهران و ۴۰کیلومتری فرودگاه بین‌المللی امام‌خمینی واقع شده است و از زیرساخت‌های مهم و استراتژیک در خط ریلی با امکانات تخلیه و بارگیری برخوردار است. 
موسوی تصریح‌کرد: انجام این پروژه، کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و انبارداری و همچنین کوتاه‌ترشدن زمان در مقوله‌های صادرات، واردات و ترانزیت را به‌دنبال خواهد داشت. موسوی خاطرنشان کرد: به دلیل همین مزیت‌ها، پیشنهادات زیادی برای توسعه این بندر توسط سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و اعلام آمادگی از سوی آنان داشتیم.

جذب 5همت سرمایه‌گذاری در بندر خشک آپرین
نوراله بیرانوند، معاون تأمین سرمایه و اقتصاد حمل‌ونقل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مراسم افتتاح فاز تکمیلی و استقرار پایانه بندر خشک ریلی تهران-آپرین در این باره  اظهار کرد: در حوزه لوکوموتیو سرمایه‌گذاری‌هایی صورت گرفته و تا پایان سال دو امضای قرارداد لوکوموتیو دیگر با مشارکت بخش خصوصی انعقاد خواهد شد. وی ادامه داد: در حوزه زیرساخت، موضوع اندکی پیچیده‌تر است. زیرساخت‌ها شامل توسعه خطوط، مراکز لجستیکی و دپوها می‌شود. با توجه به پایین بودن حق دسترسی، جذابیت برای بخش خصوصی در این بخش کمتر است. 

آپرین از مهم‌ترین و پررونق‌ترین مراکز لجستیکی کشور است
این مقام مسئول ادامه داد: در بخش لجستیک، بندر خشک ریلی تهران-آپرین از مهم‌ترین و پررونق‌ترین مراکز لجستیکی کشور است. سازوکارهای سرمایه‌گذاری در این مراکز تسهیل شده و فرایندها نیز کوتاه‌تر شده‌اند. همچنین در واگذاری زمین شرایط بسیار مناسبی فراهم شده است. 
وی تأکید کرد: در خصوص تشکیل قطارها و ارائه سرویس‌های حمل‌ونقلی به و از این مراکز، راه‌آهن با همکاری شرکت‌های اپراتور و حمل‌ونقل، برنامه‌هایی برای راه‌اندازی سرویس‌های ویژه و قطارهای باری اختصاصی تدوین کرده تا این مراکز نقش مکمل بنادر آبی و پشتیبان زنجیره تأمین کشور را ایفا کنند. 
معاون تأمین سرمایه و اقتصاد حمل‌ونقل راه‌آهن گفت: رویکرد اصلی ما توسعه ترانزیت ریلی‌محور است و توسعه مراکز لجستیکی، از جمله آپرین نیز با همین نگاه دنبال می‌شود. سرمایه‌گذاران خارجی و فعالان حوزه کریدورهای بین‌المللی حمل‌ونقل در اولویت قرار دارند. 
وی افزود: سرمایه‌گذار خارجی و اپراتورهایی از کشورهای همسایه در این پروژه مشارکت دارند و با دیگر متقاضیان از کشورهای مختلف نیز در حال مذاکره هستیم. همچنین بازسازی و رونق همه مراکز لجستیکی در دستور کار است. برخی از این مراکز کاملاً خصوصی هستند و ما نیز از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی استقبال می‌کنیم. به فراخور موقعیت مکانی و میزان استقبال، امکان توسعه مراکز لجستیکی خصوصی نیز وجود دارد.

در آینده نزدیک، قراردادهای سرمایه‌گذاری جدیدی نیز برای بندر خشک آپرین به امضا خواهد رسید
 بیرانوند با اشاره حجم سرمایه‌گذاری در این مرکز گفت: با توجه به کاربری‌های متنوع، این پروژه به سرمایه‌گذاری زیادی نیاز دارد. در مرحله کنونی، حدود ۵هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حال شکل‌گیری است. در آینده نزدیک، قراردادهای سرمایه‌گذاری جدیدی نیز برای بندر خشک آپرین به امضا خواهد رسید. جزئیات این قراردادها در زمان مقتضی اعلام خواهد شد.

ایران آماده استقرار سازمان بنادر سایر کشورها در بندرعباس
سیدعبدالرسول مهاجرحجازی، سرپرست معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه ایران نیز با اشاره به ظرفیت‌های ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به‌عنوان حلقه اتصال کشورهای منطقه ایفای نقش کند. وی افزود: در شمال کشور، همسایگانی قرار دارند که فاقد دسترسی به آب‌های آزاد هستند و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند مسیر ارتباطی این کشورها با دریا باشد. کشورهای آسیای‌میانه، روسیه، بلاروس و همچنین کشورهای منطقه قفقاز از جمله آذربایجان، ارمنستان و گرجستان، به همراه کشورهای قرقیزستان و ازبکستان، از این پس می‌توانند از طریق راه‌های مواصلاتی ایران به بندرعباس دسترسی پیدا کنند.
 سرپرست معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد: این امکان وجود دارد که حتی این کشورها سازمان بنادر مستقلی برای خود در بندرعباس داشته باشند. وزارت راه‌وشهرسازی جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی فرزانه صادق آمادگی کامل دارد تا تسهیلات لازم را در بندرعباس برای این کشورها فراهم کند.مهاجر‌حجازی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های موجود در جنوب کشور، بیان کرد: کشور دوست و برادر، امارات متحده عربی، برای دسترسی به آسیای‌میانه، می‌تواند از بهترین، نزدیک‌ترین، امن‌ترین و سهل‌الوصول‌ترین مسیر، یعنی مسیر جمهوری اسلامی ایران، استفاده کند.

خط راه‌آهن چابهار به زاهدان تا پایان امسال تکمیل
 و عملیاتی خواهد شد
 وی افزود: خبر خوشی که از سوی وزارت راه اعلام شده، این است که خط راه‌آهن چابهار به زاهدان تا پایان امسال تکمیل و عملیاتی خواهد شد. این پروژه، در صورت تحقق، نقطه‌عطفی در توسعه راه‌های مواصلاتی کشور ایران خواهد بود. 
سرپرست معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه ایران گفت: شرکت معتبر امروز همزمان با افتتاح این پروژه، یک قطار باری بزرگ چینی را به‌عنوان نماد آغاز عملیات اجرایی به محل پروژه منتقل کرده که نشان‌دهنده عملیاتی‌شدن وعده‌ها و عبور از مرحله گفتار به مرحله اقدام است.