استاندار سیستان و بلوچستان:
با تکمیل زیرساختهای ترانزیت، «چابهار» پیشران توسعه اقتصادی ایران می شود
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تکمیل زیرساختهای حملونقل به ویژه راهآهن چابهار - زاهدان، ظرفیتهای بندر شهید بهشتی چابهار را برای نقشآفرینی در اقتصاد ملی و منطقهای دوچندان خواهد کرد.
منصور بیجار بازدید از پروژه های عمرانی چابهار به ایرنا افزود: پروژه راهآهن چابهار - زاهدان به عنوان مهمترین طرح خطوط سراسری کشور، با تلاش مستمر دولت و تأمین منابع مالی مورد نیاز، با سرعت مطلوب در دست اجراست و بنا بر برنامهریزی صورتگرفته، تا پایان سالجاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
استاندار سیستان و بلوچستان این راهآهن را نقطه اتصال ظرفیتهای دریایی چابهار به کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب کشور دانست.
وی نقش چابهار در تقویت جایگاه استانهای ساحلی و مرزی کشور را بیبدیل توصیف کرد و گفت: با عملیاتی شدن پروژههای حمل و نقل، بندر چابهار استعداد خود را در تبدیل شدن به قطب لجستیک و تجارت داخلی و خارجی کشور نمایان خواهد کرد و ارتباط تجاری ایران را با بازارهای جهانی تسهیل میسازد.بیجار افزود: با شتاب در توسعه زیرساختها و فعالسازی ظرفیتهای بندر چابهار، آینده اقتصاد منطقه و کشور در مسیر رشد قرار خواهد گرفت و چشمانداز روشنی پیش روی توسعه تجارت دریایی و ترانزیت کالا به سوی بازارهای جهانی ایجاد میشود.
وی ادامه داد: بندر شهید بهشتی چابهار با قرار گرفتن در موقعیت راهبردی به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور، سهم بسزایی در رونق تجارت دریایی، تأمین کالاهای اساسی و شکلگیری کریدورهای نوین ترانزیتی ایفا کرده است.
به گزارش ایرنا، پروژه راهآهن چابهار- زاهدان با هدف اتصال تنها بندر اقیانوسی ایران به شبکه ریلی کشور، ایجاد کریدور ریلی شرق، پیوند سواحل مکران به آسیای میانه و افغانستان و فراهمسازی زیرساختهای توسعه اقتصادی منطقه، مسیر ترانزیتی تازهای در جنوب شرق کشور ایجاد کرده است؛ عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۹۲ آغاز شده و تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت داشته است.