رئیس اتاق بازرگانی استان مطرح کرد:
حمایت از تداوم فعالیت واحدهای تولیدی بزرگ در فارس
گروه استان ها- توانایی ، شیراز- رئیس اتاق بازرگانی فارس از استمرار فعالیت واحدهای تولیدی بزرگ در این استان خبر داد و تأکید کرد که هیچ عامل بیرونی موجب نشده است تا خللی در زنجیره تولید کالاهای اساسی ایجاد شود.نود و سومین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس یکشنبه، اول تیر با حضور استاندار فارس، رئیس اتاق بازرگانی فارس، نمایندگان مجلس، مدیران کل دستگاههای اجرایی و فعالان بخش خصوصی، در سالن شهید قاضی استانداری برگزار شد.
به گزار ش اقتصادسرآمد، رئیس اتاق بازرگانی فارس در این نشست با بیان اینکه همکاری میان دولت و بخش خصوصی در استان موجب پایداری در روند تولید شده است، اظهار کرد: با تلاش جمعی، فضای تولید در فارس بهصورت پایدار و بدون وقفه ادامه دارد و اجازه نخواهیم داد هیچ عامل بیرونی روند تولید را متوقف یا کند کند.
محمدصادق حمیدیان با تأکید بر اینکه فعالیت واحدهای تولیدی بزرگ در استان بهصورت مستمر ادامه دارد، افزود: بسیاری از این واحدها بهصورت شبانهروزی در حال فعالیت هستند و هیچ خللی در زنجیره تأمین و توزیع کالاهای اساسی و استراتژیک گزارش نشده است.
حمیدیان ضمن قدردانی از همدلی و همراهی بخش دولتی و خصوصی تصریح کرد: مسیر حرکت تولید و صنعت در استان رو به جلوست و با اتحاد و مدیریت صحیح، از شرایط فعلی نیز عبور خواهیم کرد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس در ادامه با اشاره به مشکلات حوزه صادرات نرمافزار گفت: صادرات نرمافزار از جمله ظرفیتهای مؤثر در توسعه صادرات غیرنفتی کشور است که با وجود توانمندی بالای نیروی انسانی و بازارسازیهای مناسب، با موانع متعددی مواجه است.
وی افزود: نبود پشتیبانیهای لازم، عدم حمایت بانکهای داخلی، نداشتن پروانه صادراتی، اخذ مالیات از شرکتهای صادرکننده نرمافزار، عدم تطبیق با قوانین بینالمللی مانند کپیرایت، نبود نرخ پایه در گمرکات و کمتمایلی شرکتهای داخلی به تولید نرمافزار از جمله این موانع است.
حمیدیان ادامه داد: برخلاف برخی گروههای کالایی و خدماتی که از معافیت مالیاتی برخوردار هستند، این معافیت برای صادرات نرمافزار اعمال نمیشود که باعث افزایش هزینههای صادرات و کاهش انگیزه در این بخش شده است.
وی تأکید کرد: عدم رعایت قانون کپیرایت موجب شده نرمافزارهای اصل با سرعت بالا کپی و با قیمت بسیار پایینتر از قیمت واقعی در بازار عرضه شود و شرکتهای داخلی نیز برای حفظ رقابت، مجبور به فروش محصولات خود با قیمت کمتر شوند؛ وضعیتی که به نفع تولیدکننده داخلی نیست.
به گفته حمیدیان، در حالیکه ایران ظرفیت بالایی در صادرات خدمات فنی و مهندسی دارد، اما حجم صادرات این بخش متناسب با توان داخلی نیست، در حالی که این حوزه میتواند نقش مهمی در افزایش ارزش صادراتی کشور ایفا کند.