«روزنامه سرآمد» گزارش میدهد
حملونقل ایمن مسافری و باری در وضعیت جنگی
از ترخیص روزانه کالاهای اساسی از بنادر تا جابهجایی بی وقفه ارزاق مردم
گروه حملونقل- امید اسماعیلی - «با تلاش همه فعالان حوزه حملونقل، هیچ مشکلی در جابهجایی مسافران و حمل کالاهای اساسی در حوزههای جادهای، ریلی و بنادر وجود ندارد». این بخشی از صحبتهای فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت حملونقل در کشور است. حالا بیش از 10روز از آغاز حملات نظامی تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به خاک ایران میگذرد. روز یکشنبه نیز نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا به دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور آن کشور همسو با حملات رژیم صهیونیستی سهسایت هستهای صلحآمیز ایران را مورد هدف قرار داد. بااینحال، آخرین گزارشها از وضعیت حملونقل در سراسر کشور نشان میدهد که خبری از بحران فراگیر نیست، امکان برقراری پروازهای داخلی و خارجی همچنان وجود ندارد و بیشترین بار جابهجایی کالاهای اساسی و مسافر بر دوش شبکه ریلی و حملونقل جادهای است.
به گزارش روزنامه اقتصاد سرآمد، هنوز هم خبری از آغاز پروازهای داخلی و خارجی نیست و روز گذشته (دوشنبه) هم لغو پروازها تمدید شد. حمله رژیم صهیونیستی به ایران و تداوم درگیری هوایی در آسمان تهران در طول 10روز گذشته سبب شد گروهی از پایتختنشینان نسبت به خروج از شهر اقدام کنند. هرچند آمار رسمی از مسافران این سفرهای ناگهانی وجود ندارد، اما اگر تقریبا نیمی از جمعیت شب تهران هم درصدد خروج موقت از پایتخت برآمده باشند، برخی گمانهزنیها میگوید که احتمالا در کمتر از یکهفته بیش از چهارمیلیون تقاضای سفر جادهای شکل گرفته که البته بخش عمده این تقاضا را خودروهای شخصی بوده است. بااینحال، گروهی از شهروندان به دلایل مختلف و در صدر آنها، نداشتن خودروی شخصی، از اتوبوس برای عزیمت به شهرهای دیگر استفاده کردند.
حملونقل جادهای مسافری به سرمایهگذاری جدید نیاز دارد تا از بحران فرسودگی و کمبود ناوگان خلاصی پیدا کند و مسافران نیز بتوانند در مواقع اوج تقاضای سفر یا روزهای بحرانی روی ظرفیت آن حساب کنند. شرط اصلی جذب سرمایه، حذف دخالت دستوری از فرایند تعیین قیمت بلیت است. با وجود اینکه در یکی، دو سال اخیر، قیمت بلیت اتوبوس و تاکسی بینشهری، دوبار در طول سال افزایش پیدا کرد، باز هم اقتصاد این بخش ضعیف است و برای سرمایهگذاری جذاب نیست. راه اصلی اصلاح اقتصاد حملونقل جادهای، قطع مداخله مستقیم دولت در قیمتگذاری بلیت و به جای آن، ایفای نقش تنظیمگری و نظارت در این بخش است.
جابهجایی کالاهای اساسی و مسافر بدون مشکل
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در جلسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تشکیل کمیته ارزیابی و بازسازی خسارت ناشی از حملات رژیم صهیونیستی در وزارت راه و شهرسازی افزود: بخشهای مختلف کمیته ارزیاب با هدف بررسی، پشتیبانی، رسیدگی و ارزیابی خسارتهای وارد شده در این حمله تشکیل شده است. وی ضمن قدردانی از مردم، تشکلها و صنوف مختلف گفت: در این مدت همه مردم و تشکلها پای کار بودند و رژیم صهیونیستی نتوانست به اهداف خود دست یابد. این عضو کابینه دولت چهاردهم تصریح کرد: با همت و تلاش همه فعالان حوزه حملونقل هیچ مشکلی در جابهجایی مسافران و حمل کالاهای اساسی در حوزههای جادهای، ریلی و بنادر وجود ندارد.
وزیر راه و شهرسازی در حاشیه این نشست اعلام کرد: در این جلسه اوج وفاق و همدلی مجلس و دولت رقم خورد. همانطور که مردم شریف و نجیب کشورمان با همدلی هرچه تمامتر، در حالیکه مورد جنایت رژیم صهیونیستی قرار گرفتند، همچنان پشتیبان ما هستند. عضو کابینه دولت چهاردهم تصریح کرد: مقرر شد تا در خصوص موضوعاتی که نیاز به قانون دارد در سریعترین زمان ممکن با حمایت ۱۰۰درصدی مجلس، قوانین به تصویب برسد تا خدماترسانی به مردم در کوتاهترین زمان و با بهترین کیفیت ارائه شود. «صادق» همچنین از همراهی کامل نمایندگان مجلس برای تسهیلگری در خدمات رسانی با وضع قوانین موردنیاز خبر داد.
ترخیص روزانه کالاهای اساسی از بنادر
مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگویی با «تسنیم» با اشاره به وضعیت توزیع کالاهای اساسی در کشور گفت: در حال حاضر مانند ایام پرترافیک نوروز، ترخیص کالاهای اساسی از بنادر کشور بهصورت روزانه در حال انجام است. خوشبختانه زنجیره تأمین دچار وقفه نشده و با برنامهریزی دقیق، اقلام موردنیاز مردم در حال توزیع است. وی افزود: در برخی شهرها بهدلیل افزایش حجم سفرها، تقاضا برای اقلام مصرفی و مایحتاج ضروری بهصورت مقطعی بالا رفت. این وضعیت باعث شد که مثلاً در نانواییها یا پمپبنزینها صفهایی دیده شود که البته طبیعی است و در تمام دنیا در ایام شلوغ چنین صحنههایی رخ میدهد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای رفع دغدغه مردم، سهمیههای ویژه کالای اساسی و سایر اقلام موردنیاز برای شهرهای پرمسافر مانند قم، تهران و برخی شهرهای شمالی و جنوبی کشور در نظر گرفته شده و این موضوع کمک میکند تا تأمین مایحتاج عمومی با سرعت بیشتری انجام شود. وی با بیان اینکه طی روزهای گذشته در خوزستان، قم و تهران حضور داشتم و بهصورت میدانی شرایط را بررسی کردم، اضافه کرد: صفهایی در برخی پمپبنزینها و نانواییها دیده شد، اما خیلی سریع وضعیت به حالت عادی بازگشت. این یعنی مردم آرامش دارند و به دستگاههای خدماترسان اعتماد کردهاند.
۲۰۰ هزار راننده ناوگان حملونقل مسافری و باری مشمول بیمه
محمدرضا رضاییکوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به شرایط خاص کشور وزیر راه و شهرسازی در تخلیه و انتقال بار کشور در شرایط بحرانی کشور عملکرد خوبی تاکنون داشته و از ابتدای تهاجم غیرقانونی و نامشروع رژیم آپارتاید صهیونی اقدامات خود را دنبال کردند و ما نیز وظیفه داریم دوشادوش نیروهای نظامی وظیفه خود را انجام دهیم. وی افزود: وزارت راه و شهرسازی موضوع بازسازی، ایمنسازی، آواربرداری و ارزیابی خسارات را با سرعت در دستور کار دارد و وظایف معمول را بدون وقفه انجام میدهد و ما نیز در مجلس در کنار وزارت راه هستیم و از رانندگان عزیزی که در مسیرهای مواصلاتی کشور مشغول تأمین نیازهای مردم هستند، برای ما بسیار ارزشمندند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح اصلاح بیمه رانندگان گفت: امروز در محل وزارتخانه و بهدنبال جلساتی که با سازمان راهداری و سازمان تأمین اجتماعی داشتیم، طرح اصلاح بیمه رانندگان تصویب شد و براساس آن ۱۳ونیمدرصد توسط سازمان و ۱۳ونیمدرصد توسط رانندگان حق بیمه پرداخت میشود و ۲۰۰هزار راننده که مشمول بیمه نبودند نیز مورد پوشش بیمهای قرار میگیرند و انشاالله در راستای حمایت ۷۰۰هزار رانندهای که وظیفه حمل بار و مسافر را دارند ما این گام را برداشتیم و هیچ پروژهای نیز در کشور تعطیل نشده و در هفته دولت شاهد افتتاح چندین پروژه خواهیم بود.
تشکیل کارگروههای تخصصی برای ارزیابی ساختمانهای آسیبدیده
امین مقومی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور نیز در گفتوگویی با «مهر» با اشاره به وضعیت بازسازی واحدهای مسکونی آسیبدیده گفت: در شرایط بحرانی، مانند سایر بحرانها، مسئولیتهای اجتماعی و قانونی سازمان فعال میشود و بر همین اساس با توجه به دستوری که وزیر محترم راه و شهرسازی ارائه دادند، کارگروههای تخصصی ارزیابی فنی ساختمانهای آسیبدیده در استانها تشکیل شده است. وی افزود: در استان تهران به دلیل تعدد ساختمانهای آسیبدیده نسبت به سایر استانها، این کارگروه تشکیل شده و در سایر استانها نیز ابلاغ لازم برای تشکیل کارگروهها صورت گرفته است. قاعدتاً پس از بازدیدهای کارشناسی در سطح استانها، در صورت نیاز به بازسازی، با همکاری بنیاد مسکن و سایر نهادهای ذیربط اقدامات لازم انجام خواهد شد.