«روزنامه سرآمد» گزارش میدهد؛
حملونقل در خط مقدم جنگ 12 روزه
گروه حمل و نقل -امید اسماعیلی- پس از 12 روز جنگ پس از آغاز حملات نظامی تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به خاک ایران، به نظر میرسد حالا نشانههایی از آتشبس در فضا مشاهده میشود. در این مدت زمان تمامی پروازهای داخلی و خارجی در کشور لغو شده بود و این موضوع بار مضاعفی را بر سایر حوزههای حمل و نقل کشور تحمیل کرده بود. بیشترین بار حمل کالا و مسافر برعهده بخش ریلی و ناوگان حمل و نقل جادهای بود. همچنین بنادر کشور بدون توقف مشغول فعالیت بودند.
به گزارش روزنامه اقتصاد سرآمد، «وزارت راه و شهرسازی و حوزه حمل و نقل با تدبیر وزیر و همراهی مردم و رانندگان و صنوف که جا دارد از آنان قدردانی شود، بهترین خدمات را ارائه کردند.» این بخشی از صحبتهای روز گذشته محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری است. او این صحبتها را در جلسهای با حضور جمعی از مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی عنوان کرده است.
طی روزهای گذشته اعلام شده است که زنجیره تأمین در کشور دچار وقفه نشده و با برنامهریزی دقیق، اقلام موردنیاز مردم در حال توزیع است. در برخی شهرها بهدلیل افزایش حجم سفرها، تقاضا برای اقلام مصرفی و مایحتاج ضروری بهصورت مقطعی بالا رفت. این وضعیت باعث شد که مثلاً در نانواییها یا پمپبنزینها صفهایی دیده شود که البته طبیعی است و در تمام دنیا در ایام شلوغ چنین صحنههایی رخ میدهد. با این حال به نظر میرسد با عملکرد خوب وزارت راه و شهرسازی و همراهی بخشهای مختلف حوزه حمل و نقل این قضیه تا حدودی با نتیجه خوبی همراه بوده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که جایگاه حملونقل ریلی و استفاده از تجهیزات و امکانات شبکه سراسری راهآهن کشور در شرایطی درگیر بحران حملات نظامی و جنگ است که یکی از امنترین و مهمترین شریانهای ارتباطی و پشتیبانی در کشور است. شاید به همین خاطر بود که از همان نخستین ساعات ابتدایی آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان و همزمان با توقف پروازها بسیاری از مسئولان دولتی و کارشناسان از اهمیت انتقال بار جابهجایی مسافر به شبکه ریلی کشور صحبت کردند. چندهفته پیش بود که صدها کامیون مشغول اعتصاب برای رسیدن به مطالبات صنفی و رفع مشکلات خود بودند. اعتصاب کامیونداران در روزهای پایانی اردیبهشتماه و روزهای آغازین خردادماه امسال به علت بالارفتن نرخ گازوئیل آغاز شد با این حال طی روزهای بعد با وجود عقبنشینی دولت همچنان در برخی شهرها شاهد ادامه این اعتصابها بودیم. این اعتصابها ابتدا از بندرعباس آغاز شد و به مرور در بیش از 160 شهر کشور تسری پیدا کرد. با این حال طی روزهای گذشته و با آغاز حملات نظامی رژیم صهیونیستی به ایران، اما بسیاری درباره اهمیت همراهی و همکاری تمامی بخشهای کشور برای عبور از بحران جنگ تحمیل شده صحبت کردند. بررسی اخبار و صحبتهای منتشر شده از سوی مسئولان دولتی نیز نشان میدهد که کامیونداران نیز مانند بسیاری از بخشهای کشور در شرایط جنگی پیش آمده پای کار خدمترسانی به کشور بودند.
تدوین طرح جامع بازسازی مناطق آسیب دیده
در همین حال روز گذشته محمدرضا عارف، معاون اول رییسجمهور در جمع مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی با تبریک پیروزی شب گذشته پس از عملیات موفق «بشارت فتح» گفت: این عملیات همانطور که از نامش پیداست پیروزی را بشارت داد و دشمن اعلام شکست کرد. با این پیروزی توانستیم شاخ آمریکا و غرب را در منطقه بشکنیم و دشمنان متوجه توانایی ایران و ایرانی شد. اینها در حالی است که ما تمامی تواناییهای خود را نشان ندادیم. عارف عامل اصلی این پیروزی را مردم دانست و افزود: دشمنان متوجه شدند که نمیتوانند با ایران و ایرانی درگیر شوند. آنها انتظار داشتند بعد از چند روز پیروز شده و مردم با آنان همراهی کنند، اما این ملت با وجود همه مشکلات، وحدت و انسجام خود را نشان دادند که ما قدردان این مردم هستیم و باید این مسیر و روند را ادامه دهیم.
معاون اول رییسجمهور این پیروزی را به مقام معظم رهبری و مردم کشورمان تبریک گفت و افزود: دشمنان باید بدانند که هیچگاه نباید برای ما شرط بگذارند و نباید با دم شیر بازی کنند. عارف تاکید کرد: ۱۲ روز گذشته درس بزرگی برای ما بود و دستگاهها و نهادهای مختلف خدمات خود را بهتر از گذشته ارائه دادند. البته ما از قبل در تمامی موضوعات برنامهریزی کردیم و آمادگی لازم را داشتیم. وی یکی از وزارتخانههایی را که نقش کلیدی در ارائه خدمات مناسب به مردم داشت، وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد و گفت: وزارت راه و شهرسازی و حوزه حمل و نقل با تدبیر وزیر و همراهی مردم و رانندگان و صنوف که جا دارد از آنان قدردانی شود بهترین خدمات را ارائه کردند.
عارف با اشاره به اهمیت بازسازی مناطق آسیبدیده گفت: وزارت راه و شهرسازی وظیفه دارد تا طرح بازسازی را بهصورت جامع تدوین کرده و اقدامات دولت و مردم در آن مشخص شود. وی با اشاره به آثار مهم و اهمیت ترخیص کالا از بنادر گفت: باید جمعبندی و آسیبشناسی از مشکلات در بخشهای مختلف انجام شود. معاون اول رئیس درخصوص بازگشت حجاج نیز گفت: باید هرچه سریعتر برنامهریزی لازم برای بازگشت حجاج به خانههایشان انجام شود. وی با اشاره به اهمیت اعزام زائران اربعین گفت: باید همه امکانات مورد نیاز و مشکلات مشخص و ساماندهی و اقدامات لازم انجام شود.
مواجهه بخش حمل و نقل با کمترین مشکل
از طرف دیگر وزیر راه و شهرسازی نیز ضمن تاکید برتلاش برای بازگشت سریع باقی مانده حجاج به کشور از اعلام شمارهای برای اعلام خسارت به مردم در اسرع وقت خبر داد. آنطور که پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گزارش داده، فرزانه صادق در نشستی که با حضور معاون اول رییسجمهور، گفت: وزارت راه و شهرسازی از همان روزهای نخست، ستاد ارزیابی و بازسازی حملات رژیم صهیونیستی را متشکل از کمیتههای مختلف تشکیل داد و اقدامات پیشگیرانه و هماهنگیهای لازم با بخشهای مختلف انجام شد. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به هماهنگیهای انجام شده در موضوعات لجستیکی، توضیح داد: در بخش حمل کالا با کمک و غیرت کامیونداران و در بخش جابهجایی مسافران با همت و همراهی شرکتهای حمل و نقلی با کمترین مشکل روبرو بودیم و خدمات به خوبی به مردم ارائه شد.
عضو کابینه دولت چهاردهم با اشاره به تشکیل کمیته بررسی خسارت وارد شده از حملات رژیم صهیونیستی، گفت: بنیاد مسکن، وظیفه بازسازی مناطق آسیب دیده را برعهده دارد و از همان روز نخست، بنیاد مسکن و نظام مهندسی ساختمان پای کار هستند. به زودی شماره ای برای اعلام خسارت به مردم اعلام خواهد شد. وی با اشاره به همت و تلاش همه همکاران حوزههای ریلی، جادهای و بنادر کشور گفت: بخش بازرسی وزارت راه و شهرسازی نیز برای بازرسی و نظارت بر ارائه خدمات فعال است. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ادامه عملیات بازگشت حجاج به کشور گفت: از راههای مختلف در تلاش برای بازگشت سریع باقی مانده حجاج به کشور
هستیم.