معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست:
تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیستمحیطی و مدیریت گردشگری
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست از تکمیل مطالعات زیست محیطی پنج جزیره در خلیج فارس و برنامهریزی با هدف مدیریت گردشگری، حفاظت از زیستگاههای حساس ساحلی-دریایی و تعیین کاربری متناسب با ضوابط و استانداردهای زیست محیطی برای این جزایر خبر داد.
به گزارش اقتصادسرآمد، احمدرضا لاهیجانزاده درپاسخ به پرسشی درباره تهیه شناسنامه زیستمحیطی جزایر جنوب کشور به ایسنا گفت: اساساً ما این کار را شروع کردیم تا بتوانیم اطلاعات بهروز، دقیق، علمی و تخصصی از وضعیت زیستمحیطی جزایر به دست آید.
وی ادامه داد: بعضی از دستگاهها در حوزه گردشگری ورود کردند و بخشهایی از جزایر در قالب پروژههای گردشگری فعال شد اما برای اینکه ضوابط و استانداردهای محیط زیستی رعایت شود و شرایط و حساسیتهای هر بخش از جزیره به دست آید، تهیه شناسنامهها آغاز شد.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: مطالعات پنج جزیره انجام شد و اطلاعات ارزشمندی بهدست آمد. برای مثال مشخص شد کدام بخش از سواحل به چه دلایلی زیستگاه حساس محسوب میشود. به عنوان مثال تا اعماق ۶ متری از سواحل این جزایر آبسنگهای مرجانی وجود داشته که بر اساس قوانین ملی و مفاد کنوانسیونهای منطقهای و بینالمللی از جمله مناطق حساس یا تالاب محسوب میشوند.لاهیجان زاده افزود: تاکنون اطلاعات زیادی بهدست آمده و از سوی مشاور طرح ارائه شده است. بر همین اساس تصمیم گرفته شد این تجربه به اغلب جزایر تعمیم داده شود و قرار شد هر سال چند جزیره شناسنامهدار شوند.وی در ادامه گفت: مطالعات پنج جزیره از جمله هرمز، هنگام، ابوموسی، هندورابی و لارک تقریباً تمام شده است. با توجه به سال مالی، اقدامات مربوط به این جزایر تا پایان شهریورماه به طول میانجامد و رفتوبرگشتهایی دارد. با این حال تلاش میکنیم مطالعات این پنج جزیره تا پاییز سال جاری به نتیجه برسد.وی افزود: به همین منظور از روشهای علمی و بهروز دنیا استفاده شده و مدت مطالعه چهار فصل سال را پوشش داده است چرا که لازم بود فصل حضور پرندگان مهاجر، فصل تخم گذاری لاکپشتها و دیگر گونهها نیز پایش شود که در هرمز و هنگام، مطالعات انجام شد و طی این مطالعات از توان علمی دانشگاهها، تجربهها و دانش بومی جوامع محلی استفاده شد تا شناسنامهای تدوین و آسیبهای زیست محیطی ارزیابی شود.