printlogo


«سرآمد» گزارش می‌دهد؛
ارزیابی خسارت خودروهای آسیب دیده در جنگ 12روزه

خسارات برآوردی مربوط به سه‌دسته خودروی شخصی، دولتی و نظامی است
​​​​​​​گروه بازار سرمایه- پوشش ریسک جنگ از سوی صنعت بیمه راهکار اجتناب‌ناپذیری است که به اعتقاد کارشناسان صنعت بیمه نه‌تنها سبب کاهش دغدغه‌ حفظ دارایی‌های مردم می‌شود، بلکه می‌تواند در ابعاد کلان و اقتصادی، صنایع بزرگ و پیشران را در مدار تولید و تجارت حفظ کند. از همان آغاز حملات نظامی رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران یکی از موضوعاتی که از ذهن مردم گذشت، این بود که ای کاش می‌توانستند دارایی‌های منقول و غیرمنقول خود را به شکلی بیمه کنند که در شرایط جنگ نیز شرکت بیمه گذار پاسخگوی خسارات وارده باشد. در آن روزها بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر تلاش کرد تا بخشی از این دغدغه مردم را پاسخ گوید و از این رو، به شرکت‌های بیمه این مجوز را داد تا بتوانند در شرایط بحرانی اقدام به نوآوری کرده و محصولات جدید بیمه‌ای را به مردم عرضه کنند.
به گزارش روزنامه اقتصاد سرآمد، به همین دلیل برخی شرکت‌های بیمه در ساعات ابتدایی آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی برخلاف اینکه در بیمه‌نامه‌های فروخته‌شده، ریسک جنگ وجود نداشت، اما با هدف ایجاد آرامش در میان مردم اعلام کردند که حاضرند حتی در زمانی که فروش بیمه‌نامه‌ها دارای ریسک بسیار بالایی است، این ریسک را بپذیرند و برای فروش و پوشش آن ابراز تمایل کردند. حتی برخی شرکت‌ها در گامی نوآورانه و در راستای مسئولیت اجتماعی با ارائه محصولات جدید، اقدام به بهره‌گیری از پتانسیل و تخصص پزشکان و متخصصان حوزه درمانی خود جهت معاینه رایگان عموم شهروندان برای آسیب‌های ناشی از جنگ کردند.
البته نباید دور از نظر داشت که دولت چهاردهم صرف‌نظر از ظرفیت‌هایی که صنعت بیمه دارد، به منظور کاهش آلام مردمی که از جنگ آسیب دیده‌اند، بسته های حمایتی خود را پیش‌بینی کرده است؛ در این راستا سیدعلی مدنی‌زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی مدتی قبل با بیان اینکه در جنگ تحمیلی اخیر بسیاری از مردم آسیب دیدند، گفته است: برای جبران خسارات وارده، دولت تمهیدات جدی را اندیشیده که جزئیاتش اعلام خواهد شد. وزیر اقتصاد افزود: هم در قالب پرداخت مستقیم خسارت و هم در قالب بیمه برنامه داریم. بیمه‌ها خیلی فعال اقدام عملی را شروع کرده‌اند از جمله بیمه ایران برای پوشش شرایط جنگ اعلام آمادگی کرده است.

ارزیابی خسارات خودروهای
 آسیب‌دیده در جنگ
چند روز پیش از این و در پی دستور قاطع رئیس‌جمهور مبنی بر رسیدگی فوری به خسارات وارده به خودروهای آسیب‌دیده در جریان حملات تجاوزکارانه اخیر رژیم صهیونیستی، بیمه مرکزی مسئولیت ارزیابی و پرداخت خسارات این خودروها را به شرکت سهامی بیمه ایران واگذار کرد و طی جلسات هماهنگی با مدیران ارشد ستاد بحران و مکاتبات و هماهنگی‌های صورت‌پذیرفته با استانداران سراسر کشور مقرر شد فهرست و اطلاعات زیان‌دیدگان از طریق استانداری‌ها جمع‌آوری و به مدیران استان شرکت سهامی بیمه ایران جهت بازدید و ارزیابی در محل خسارت ارائه شود. علی جباری، رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل بیمه ایران با صدور دستور ویژه‌ای خواستار تسریع در روند شناسایی و ارزیابی خودروهای خسارت‌دیده در سراسر کشور شد تا روند پرداخت خسارات به زیان‌دیدگان بدون هیچ‌گونه وقفه‌ای آغاز و گزارش مربوطه به همراه تعداد خودروهای آسیب‌دیده و میزان خسارت جهت جبران خسارت از سوی دولت ارائه شود.
رئیس شورای عمومی سندیکای بیمه‌گران ایران با بیان اینکه بیش از ۲هزار خودرو در سراسر کشور برای ارزیابی خسارت ناشی از جنگ ثبت شده‌اند، گفت: ارزش ریالی خسارات اولیه این خودروها حدود ۱۵۸۰میلیارد ریال برآورد شده است. علی جباری با تشریح روند ارزیابی خسارات و حمایت ویژه دولت از آسیب‌دیدگان حملات اخیر رژیم صهیونیستی و پوشش‌های بیمه‌ای ارائه‌شده، اظهار داشت: اقدامات فنی و محاسباتی لازم صورت گرفت و از روز چهارم جنگ، پوشش بیمه‌ای برای خسارات جنگی به منازل مسکونی و خودروها از سوی بیمه ایران ارائه شد. وی با بیان اینکه در تهران حدود 70 تا 80هزار بیمه‌نامه با پوشش جنگ صادر شده، گفت: شهروندان می‌توانند با مراجعه به شعب سراسر کشور، بیمه‌نامه‌های آتش‌سوزی منازل و بیمه بدنه خودرو را به پوشش جنگی مجهز کنند.
مدیرعامل بیمه ایران در پاسخ به پرسشی درباره تعداد خودروهای آسیب‌دیده، گفت: تا روز گذشته، بیش از 2هزار خودرو از سراسر کشور برای ارزیابی خسارت ثبت شده‌اند که از این تعداد، 1780خودرو ارزیابی شده‌اند. ارزش ریالی خسارات اولیه این خودروها حدود 1580میلیارد ریال برآورد شده است. جباری با تفکیک این خودروها افزود: خسارات مربوط به سه‌دسته خودرو شخصی، دولتی و نظامی است که تاکنون فقط خودروهای شخصی ارزیابی شده‌اند. برخی خودروها زیر آوار مانده‌اند و برخی دیگر نیز به ‌علت تعطیلات تاسوعا و عاشورا هنوز مراجعه نکرده‌اند.
زمان تعیین بودجه برای آسیب‌دیدگان 
جنگ 12روزه
این مدیر صنعت بیمه درباره پراکندگی جغرافیایی خودروهای آسیب‌دیده گفت: حدود ۸۵۷خودرو در تهران، ۴۵۶مورد در استان البرز، ۳۲۷خودرو در کرمانشاه و باقی در سایر استان‌ها خسارت دیده‌اند. رئیس شورای عمومی سندیکای بیمه‌گران ایران با بیان اینکه هفته جاری ردیف بودجه مشخصی برای این موضوع معرفی خواهد شد، اعلام کرد: از میان خودروهای ارزیابی‌شده، تنها ۲۷۰خودرو بیمه بدنه داشتند؛ بااین‌حال، دولت برنامه‌ریزی کرده تا حتی خودروهایی که فاقد بیمه بدنه بودند نیز تحت پوشش حمایتی قرار گیرند. مدیرعامل بیمه ایران در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز نگرانی از پایین بودن نرخ بیمه‌نامه‌های آتش‌سوزی منازل، گفت: متأسفانه تنها حدود ۵درصد ساختمان‌های کشور دارای بیمه آتش‌سوزی هستند. از میان حدود ۴هزار واحد مسکونی آسیب‌دیده در حملات اخیر، تنها ۲۷واحد تحت پوشش بیمه ایران و کمتر از ۱۰۰واحد در مجموع سایر شرکت‌های بیمه بوده‌اند.
جباری افزود: بنیاد مسکن مسئولیت جبران خسارت ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰واحد آسیب‌دیده را برعهده گرفته است؛ صنعت بیمه نیز برای همکاری در ارزیابی این خسارات آمادگی کامل دارد؛ طبق برآوردهای اولیه، مجموع خسارات وارده به واحدهای مسکونی حدود ۳ تا ۴همت برآورد می‌شود. رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل بیمه ایران در پایان با دعوت از مردم برای استفاده از فرصت ایجادشده جهت پوشش بیمه‌ای خطر جنگ برای خودروها و منازل، خاطرنشان کرد: این طرح تا پایان تیرماه ادامه خواهد داشت و افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند با نرخ مناسب از آن بهره‌مند شوند.