printlogo


استاندار گیلان: 
دریا، افق تازه‌ای برای اقتصاد کشور است


استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت اقتصادی دریا، این موضوع را افق تازه‌ای برای پیشرفت اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: ظرفیت بنادر و دریایی استان بطور شایسته مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.
به گزارش اقتصادسرآمد، هادی حق‌شناس در یک برنامه زنده تلویزیونی با اشاره به مزیت‌های گردشگری، کشاورزی و مرز زمینی گیلان اظهار کرد: دریا یکی از مزیت‌های مهم و قابل توجه استان است اما آن‌طور که باید از این ظرفیت استفاده نشده‌ و نگاه به این حوزه در بخش تجاری جامع نبوده‌است.
وی با بیان اینکه گیلان و مازندران قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی هر کدام یک بندر داشتند و حداکثر باری که وارد می‌شد به ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن نمی‌رسید اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نگاه متفاوت شد؛ سرمایه‌گذاری در شمال کشور به خصوص در گیلان مورد توجه قرار گرفت.نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به تحول جدید و جدی در بندرانزلی، بندرکاسپین و بندرآستارا در استان اظهار کرد: در بنادر گیلان به طور همزمان ۲۰ کشتی می‌تواند تخلیه و بارگیری شود و ظرفیت بنادر استان به بیش ۲۰ میلیون تن می‌رسد؛ اما تاکنون ۳۰ درصد این ظرفیت استفاده شده‌است.
وی بیان کرد: همچنین قبل از فروپاشی شوروی سابق یک کشتی با پرچم ایران در دریای خزر تردد نمی‌کرد اما چند سال اخیر بیش از ۱۰۰ کشتی با پرچم ایران در این دریا رفت و آمد دارد؛ بیش از ۵۰ درصد کالای جمهوری اسلامی با پرچم ایران آمد و شد دارد و تحول بزرگی در این بخش صورت گرفته‌است.
استاندار گیلان حمل و نقل را زنجیره کامل اشتغال خواند و با اشاره به اتصال خط ریلی به بندرکاسپین اضافه کرد: در بندر آستارا به طور میانگین روزانه ۵۰ واگن از آذربایجان وارد خاک ایران می‌شود؛ این میزان معادل بار یک کشتی است؛ در صورت تکمیل و اتصال راه‌آهن رشت به آستارا می‌توان از این مسیر معادل یک کشتی بار عبور داد که به بندرعباس یا بندر کاسپین در منطقه آزاد می‌رسد.
وی با بیان اینکه بندر آستارا تنها بندر استان گیلان است که توسط بخش خصوصی اداره می‌شود اضافه کرد: رئیس جمهور در سفر چند روز گذشته خود به گیلان از بندرآستارا بازدید کرد و در این برنامه ظرفیت،وضعیت بندر و امکانات آن به وی ارائه شده‌است.
حق شناس در ادامه برنامه زنده تلویزیونی طلای آبی از شبکه یک با اشاره به ظرفیت گردشگری دریایی گیلان و با بیان اینکه در این بخش ظرفیت «بندر به بندر» باید مورد استفاده قرار گیرد اظهار کرد: از بندرانزلی به بندر کاسپین یا از کاسپین به سمت چمخاله و رامسر، یا حتی از مسیرهایی مانند تالش به آستارا می‌توان اسکله‌های مسافری ایجاد کرد.وی همچنین با اشاره به ظرفیت کشاورزی گیلان از جمله در تولید مرغ و با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۳۳۰ هزار تن مرغ در استان تولید شد اضافه کرد: دان مورد نیاز مرغداری ها از جنوب کشور وارد می‌شود اگر نگاه بخش بازرگانی کشور از سمت جنوب به شمال کشور برگردد نیازی به ورود دان مرغ از جنوب کشور و پرداخت هزینه حمل نیست. استاندار گیلان با بیان اینکه توسعه بخش شیلات بخشی از گسترش اقتصاد دریاپایه است بیان کرد: برای پرورش ماهی در قفس و ارائه خدمات پشتیبانی مناسب؛ شیلات گیلان ظرفیت‌های زیادی برای کار دارد؛ استفاده از ۹ هزار آب بندان استان در غیرفصل برنجکاری، نیز ظرفیت خوبی برای پرورش ماهی و افزایش تولید و مصرف سرانه آبزیان است.؛ بنابراین توسعه بخش شیلات بخشی از توسعه اقتصاد دریاپایه است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت فرودگاه بین‌المللی رشت اضافه کرد: هفته قبل از تهاجم رژیم جعلی اسرائیل (هفته منتهی به ۲۳ خرداد گذشته) ۶۰ پرواز خارجی به این فرودگاه صورت گرفت؛ اگر این تجاوز صورت نمی‌گرفت، سیرصعودی پروازها افزایش می‌یافت و پرواز به عراق، روسیه، ارمنستان، ترکیه و تاجیکستان صورت می‌گرفت؛ البته از صبح امروز (جمعه) نخستین پرواز به عراق انجام شده‌است.
نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر اینکه همه چیز باید در خدمت اقتصاد باشد اظهار کرد: ایران به لحاظ برخورداری از معادن تقریبا جزء ۱۰ کشور نخست جهان است؛ نفت و حتی جاذبه‌های گردشگری و چهار فصل ایران؛ آنچنان به لحاظ اقتصادی جذاب است که در طول تاریخ مورد تهاجم قرار گرفته‌است.