کشف کرمهای شوکهکننده در اعماق دریا
زامبی تمساحها را زنده زنده میخورند
آیا تا به حال فکر کردهاید در اعماق تاریک اقیانوسها چه میگذرد؟ آزمایشات جدید، پرده از رازهای ترسناکی برداشتهاند. کشف یک گونه جدید از کرمهای زامبی که قادر به خوردن کامل تمساحها هستند، دنیای علم را تکان داده است.
به گزارش اقتصادسرآمد، یک آزمایش جدید در اعماق دریا منجر به کشف گونهای از «کرم زامبی» شده است که میتواند تمساحها را به طور کامل ببلعد. این مطالعه که توسط محققان کنسرسیوم دریایی دانشگاههای لوئیزیانا (LUMCON) انجام شده است، رفتارهای واقعاً غیرمنتظرهای را از لاشخورهای اقیانوسی نشان داده است. هدف از این آزمایش، انداختن سه تمساح مرده به خلیج مکزیک بود تا واکنش موجودات اعماق دریا به یک منبع غذایی غیرمعمول بررسی شود. اما آنچه دانشمندان مشاهده کردند، بسیار دراماتیکتر از حد انتظار بود.
در سال ۲۰۱۹، تیم LUMCON سه تمساح مرده را به عمق ۲۰۰۰ متری (۶۵۶۰ فوت) به کف خلیج مکزیک فرستاد تا ببیند لاشخورهای اعماق دریا چگونه با آنها تعامل میکنند. در ابتدا، محققان بر این باور بودند که پوست ضخیم تمساحها، مانع از دسترسی لاشخورها به بافت نرم و مطبوع زیرین میشود. با این حال، این فرضیه به سرعت رد شد.
تنها در عرض یک روز، گروهی متشکل از ۹ عدد جورپای بزرگ (ایزوپاد)، به نام Bathynomus giganteus، مشغول ضیافت روی اولین لاشه بودند. این موجودات حدوداً ۳۰ سانتیمتری، که اغلب به شپشهای چوب صورتی رنگ تشبیه میشوند، توانستند پوست سخت تمساح را بجوند و شروع به خوردن گوشت نرم از داخل به بیرون کردند. محققان از سرعت انطباق این لاشخورها با چالش ایجاد شده شگفت زده شدند. آنها توانستند به پوست محافظ یک خزنده نفوذ کنند، کاری که اکثر شکارچیان از انجام آن اجتناب میورزند.
تمساح دوم که در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری انداخته شده بود، تقریباً به طور کامل در عرض ۵۱ روز مصرف شد. تنها جمجمه، ستون فقرات و لنگری که برای وزن کردن آن استفاده شده بود، باقی ماند. اما آنچه محققان در اطراف این بقایا یافتند، واقعاً آنها را حیرت زده کرد. استخوانهای تمساح توسط گونه جدیدی از کرمهای استخوان خوار، عضوی از خانواده Osedax، آلوده شده بود. این موجودات که اغلب به عنوان “کرمهای زامبی” شناخته میشوند، به دلیل توانایی خود در سوراخ کردن و تغذیه از استخوانهای حیوانات مرده مشهور
هستند.
آنچه این کشف را بسیار هیجان انگیز کرد، این بود که این گونه خاص هرگز در خلیج مکزیک مشاهده نشده بود. محققان این موجود را به عنوان نزدیک به سایر گونههای Osedax موجود در قطب جنوب و کالیفرنیا شناسایی کردند و آن را به عنوان گونهای توصیف نشده معرفی کردند. در مقالهای که در PLOS منتشر شد، تیم اعلام کرد که این موجود “در زمان مناسب نامگذاری خواهد شد”، که نشان از اهمیت فوق العاده یافته آنها دارد.
در حالی که سرنوشت تمساح دوم واضح و نسبتاً سریع بود، تمساح سوم به شکلی مرموزتر به پایان رسید. تنها در عرض هشت روز پس از انداخته شدن به اقیانوس، لاشه به طور کامل ناپدید شد. دانشمندان در ابتدا متحیر شدند، زیرا هیچ بقایایی برای مطالعه باقی نمانده بود. با این حال، پس از یافتن لنگر، زنجیر و طنابی که برای وزن کردن تمساح استفاده شده بود – در فاصله حدود ۸.۳ متری – آنها این نظریه را مطرح کردند که لاشه توسط یک لاشخور بزرگ کشیده شده
است.
محققان به این نتیجه رسیدند که یک «لاشخور بزرگ» احتمالاً مسئول مصرف تمساح بوده است و محتملترین گزینه، یک کوسه بزرگ است. اندازه و قدرتی که برای مصرف چنین خزنده بزرگی و حرکت دادن وزن قابل توجه آن لازم است، نشان میدهد که تنها موجودی با چنین ابعادی میتوانسته باعث ناپدید شدن آن شود. به نظر میرسد اعماق دریا مجموعهای از شکارچیان خود را پنهان میکند، آماده برای مطالبه آنچه لاشخورها باقی میگذارند./ سایت واضح پزشکی