نگین مرجانی خلیج فارس در معرض تهدید تغییرات اقلیمی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: جزیره خارگو به عنوان نگین مرجانی خلیج فارس در معرض تهدید تغییرات اقلیمی است.
به گزارش اقتصادسرآمد، عبدالرحمن مرادزاده در دیدار با فرماندار بوشهر با تأکید بر اهمیت بیبدیل محیط زیست، اظهار کرد: قوانین بالادستی کشور در حوزه محیط زیست، به ویژه با توجه به موقعیت دریا محور استان و اهمیت تالابها، ما را مکلف میکند که در حفاظت از این سرمایههای ملی با تمام توان کوشا باشیم.
وی به تفکیک مناطق تحت مدیریت در شهرستان بوشهر پرداخت و افزود: سه منطقه حیاتی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست شامل منطقه حفاظت شده حله با بخش تالابی وسیع آن، اثر طبیعی ملی خارگو، و همچنین پناهگاه حیات وحش جزیره خارگ، در حوزه مدیریتی شهرستان قرار دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: منطقه تالابی بوشهر که شامل تالابهای سلطانی و لشکری و تالابهای دیگر ساحلی میشود، به همراه مجموعه تالابی هاله در خور شکسته بوشهر به عنوان منطقه زیستگاهی زیبای مشترک بین شهرستانهای بوشهر و تنگستان، از اهمیت ویژهای برخوردارند.
وی با اشاره به موقعیت استراتژیک جزیره خارگو، آن را یکی از بزرگترین اجتماعات مرجانی خلیج فارس و حتی دنیا توصیف کرد. او با ابراز نگرانی جدی از پیامدهای تغییرات اقلیمی، خاطرنشان کرد: مهمترین اثر تغییرات اقلیمی که به وضوح محسوس است، تغییرات دماست.
مرادزاده تصریح کرد: در سالهای اخیر با افزایش دمای جهانی مواجه هستیم که این گرمایش نه تنها بر اکوسیستمهای خشکی، بلکه تأثیرات مخربی بر محیطهای آبی نیز گذاشته است.
وی اضافه کرد: گرم شدن هوا باعث شده است که دمای آب خلیج فارس نیز افزایش یافته و مرجانهای شاخگوزنی در منطقه دچار سفیدشدگی شوند، پدیدهای که نشاندهنده استرس شدید و در نهایت مرگ مرجانها است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تاکید کرد: خوشبختانه، از سه سال پیش با همکاری و مشورت دانشگاهها و کارگروههای پژوهشی، اقدامات مؤثری را آغاز کردهایم. با اجرای پروژه احیا و بازسازی مرجانها با موفقیت بخشی از زیستگاههای تخریب شده را ترمیم و بازسازی شده است.