آبزيپروري؛ شاهراه فقرزدايي و خلق ثروت در اقتصاد دريامحور
شيلات و آبزيان يك قابليت بي نظير براي فقرزدايي و محروميت زدايي و خلق ثروت بوده و حجم سرمايه گذاري ها در سال جاري بيش از 50 همت پيش بيني شده است.به گزارش اقتصادسرآمد، عيسي گلشاهي در برنامه ميز اقتصاد با موضوع نقش شيلات در اقتصاد دريامحور كه ۲۶ تيرماه ۱۴۰۴ از شبكه خبر پخش شد، به ظرفيت هاي شيلات و آبزي پروري اشاره كرد و گفت: ظرفيت هاي اكنون حوزه شيلات و آبزي پروري با آنچه قابليت توسعه دارد، داراي اختلاف چشمگيري است.
عيسي گلشاهي افزود: شيلات و آبزيان به عنوان يك دانش بين رشته اي، نيازمند كمك ساير دستگاه ها براي محقق شدن پتانسيل هاي موجود است.
وي ادامه داد: حوزه شيلات و آبزيان يك قابليت بي نظير براي فقرزدايي و محروميت زدايي و خلق ثروت است و در سال هاي اخير نيز در اين حوزه سرمايه گذاري هاي بسيار خوبي انجام شده است.
گلشاهي حركت به سمت توسعه دريامحور و توليد ماهيان دريايي و ميگو را اقدامي موثر در سال هاي اخير برشمرد و افزود: در سال گذشته 35 همت سرمايه گذاري انجام شد كه بخش اعظم آن از آورده اشخاص بوده است و در سال جاري نيز پيش بيني مي شود ميزان سرمايه گذاري در اين حوزه به بيش از 50 همت برسد
وی بخش عمده اي از فعاليت هاي قابل انجام در سواحل را پرورش ميگو و ماهيان دريايي برشمرد و ادامه داد: تعاملات بسيار خوبي در اين حوزه به انجام رسيده است به گونه اي كه اولين زنجيره ارزش براي ماهيان دريايي در مناطق آزاد اجرايي شده است.
وي تاكيد كرد: انتقال تكنولوژي و استفاده از منابع مورد نياز در مناطق آزاد سريعتر به نتيجه رسيده اما ضرورت دارد همكاري هاي بيشتري در زمينه اصلاح قوانين و مقررات موجود انجام شود و ممانعت هاي قانوني در اين زمينه مرتفع شود.
گلشاهي عمده مشكلات موجود در حوزه سرمايه گذاري در مناطق آزاد را مربوط به عملكرد بين دستگاهي برشمرد و ادامه داد: به طور مشخص پروژه هاي ماهي در دريا (قفس) از لحاظ تامين لوازم و تجهيزات فني، لارو و بچه ماهي در اين مناطق سريعتر پيشرفت خواهد كرد اما مشكل آن ورود مجدد بچه ماهيان به كشور است كه متاسفانه مشمول عوارض گمركي بسيار بالايي خواهد بود كه در اين راستا از متوليان امر تقاضاي معافيت برخي كالاها كه با امنيت غذايي كشور مرتبط است را داريم.