سرانه مصرف آبزیان در ایلام ۹ کیلوگرم است
مدیر شیلات استان ایلام گفت: سرانه مصرف آبزیان در این استان از ۲۵۰ گرم قبل از تشکیل شیلات به ۹ کیلوگرم در سال رسیده و در میان گونههای پرورشی، ماهی قزلآلا بیشترین سهم تولید و مصرف را به خود اختصاص داده است.
به گزارش اقتصادسرآمد، رضا سلیمانی ایسنا اظهار کرد: افزایش روزافزون جمعیت و ضرورت تأمین پروتئین جامعه، موضوع امنیت غذایی را به یکی از اولویتهای اصلی دولتها تبدیل کرده است، در حالیکه عمده پروتئین مصرفی کشور از گوشت قرمز و طیور تأمین میشود، اما این بخشها به دلیل وابستگی بالا به غلات و ذرت وارداتی با محدودیتها و چالشهای جدی مواجه هستند، همین مسئله توجه سیاستگذاران را به سمت جایگزینی منابع جدید پروتئین از جمله آبزیان سوق داده است.
وی افزود: آبزیان از دو طریق آبزیپروری و صید و صیادی تأمین میشوند و شیلات بهعنوان متولی، این موضوع را در اولویت سیاستی و اجرایی خود قرار داده است، تنوع گونههای آبزی به نسبت دامپروری و همچنین پایین بودن نیازهای پرورش ماهی از نظر مصرف آب، غذا و زمین، موجب شده است که آبزیپروری بهعنوان یک ضرورت حیاتی برای امنیت غذایی تعریف شود.
مدیر شیلات استان ایلام تصریح کرد: تولید آبزیان کشور تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود یکمیلیون و ۴۹۸ هزار تن بوده که ۷۰۹ هزار تن آن از آبزیپروری و ۷۸۹ هزار تن از صید و صیادی حاصل شده است. طبق برنامه، این میزان در پایان برنامه هفتم توسعه به یکمیلیون و ۸۰۰ هزار تن خواهد رسید، همچنین سرانه مصرف آبزیان که هماکنون حدود ۱۴ کیلوگرم در سال است باید به ۱۷ کیلوگرم برسد، در حالیکه میانگین جهانی بیش از ۲۰ کیلوگرم است و این تفاوت قابلتوجهی را نشان میدهد.
وی با اشاره به ظرفیتهای استان ایلام اظهار کرد: استان ایلام با داشتن منابع آبی متعدد بستر مناسبی برای توسعه شیلات دارد، در حال حاضر ۲۶۵ مزرعه پرورش ماهی و چندین تعاونی صیادی فعال هستند و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری نزدیک به ۱۲ هزار تن انواع آبزیان تولید شود که ماهی قزلآلا در اولویت تولید و مصرف استان قرار دارد.