مدیرکل دامپزشکی مازندران در تور رسانه ای:
استان مازندران از ظرفیت کامل صنعتی برخوردار است
مدیرعامل آمل طیور: سرگردانی چهار ساله برای راهاندازی بخش جدید کشتارگاه
گروه استان ها - سهیلا مرآتی، مازندران –طبق برنامه از پیش تعیینشده، یک تور رسانهای توسط اداره کل دامپزشکی مازندران به مقصد یکی از قطبهای مهم تولید پروتئین استان، یعنی کشتارگاه صنعتی آمل طیور برگزار شد.این کشتارگاه که از سال ۱۳۷۸ در کیلومتر پنج جاده هراز تأسیس شده و جزو زنجیره رشد پروتئین آمل است، روزانه حدود ۱۰۰ تُن مرغ را آماده عرضه به بازار میکند.
به گزارش خبرنگار اعزامی اقتصادسرآمد به آمل، این توررسانه ای با حضور مدیرکل دامپزشکی مازندران به بخش توزیع مرغ صورت گرفت و بر اهمیت آنالیز مرغها براساس وزن و سیستم دقیق کد رهگیری تأکید کرد.وی تاکید کرد که هر بسته محصول، با یک کد رهگیری منحصر به فرد به کشتارگاه ارسال میشود و ردیابی محصول از طریق همین کد صورت میگیرد تا اطمینان از سلامت و مبدأ تولید حاصل شود. در ادامه تور رسانهای با برگزاری یک نشست خبری نهایی در سالن کنفرانس مجموعه ادامه یافت.
حمزه آقاپور کاظمی، در جریان تور رسانهای از کشتارگاه طیور شهرستان آمل در جمع اصحاب رسانه گفت: در سال گذشته بیش از ۲۲ هزار و ۶۰۰ تن گوشت قرمز و سفید در استان تولید شد و فرایند نظارتی دامپزشکی با تلاش شبانهروزی همکاران در حوزه شرعی و بهداشتی بهبود قابل توجهی داشته است.
آقاپور کاظمی افزود: تخلفات گزارششده از سوی مردم و سامانه ۱۵۱۲ بهصورت جدی پیگیری و منجر به صدور پروندههای قضایی شده است. همچنین اجرای پروتکلهای صادراتی و بهداشتی موجب کاهش ۲۰ درصدی تأخیر در روند صادرات فرآوردههای دامی شد.
وی از رشد ۷۷ درصدی تولید لبنیات و ۴۳ درصدی خاویار از ابتدای دولت چهاردهم خبر داد و گفت: این رشد سبب افزایش ارزآوری استان شده است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به ضعف تجهیزات آزمایشگاهی استان اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل کمبود امکانات، بخشی از نمونهها برای بررسی به استان خراسان ارسال میشود. تاکنون حدود ۶۰ میلیارد تومان هزینه تجهیز آزمایشگاهها شده و برای ارتقا به تجهیزات مدرن در این بخش نیاز داریم.
وی با تأکید بر لزوم پیشگیری از بیماریهای دامی بر اساس شرایط اکولوژیک منطقه خاطرنشان کرد: طرح توسعه واکسیناسیون دامی در مناطق بالادست و کمبرخوردار در حال اجراست و در قالب تفاهمنامه قرارگاه محرومیتزدایی سپاه، ۷۰ نوع خدمات آموزشی، سمپاشی، درمان و توزیع داروی رایگان به دامداران ارائه میشود.
آقاپور با اشاره به کاهش چشمگیر تلفات در بخش شیلات گفت: در واحدهای آبزیپروری با اجرای برنامههای پایش و رصد بیماری، ۹۴ درصد کاهش تلفات و ۴۰ درصد کاهش وقوع بیماریها ثبت شده است.
وی افزود: پوشش واکسیناسیون در دامهای استان به بیش از ۹۰ درصد رسیده و ارزیابی واکسیناسیون نیز در سطح مطلوبی انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه استان از ظرفیت کامل صنعتی برخوردار است، اظهار کرد: در غرب استان ساماندهی کشتارگاههای صنعتی بهطور کامل انجام شده است.همچنین پروندههای مربوط به قاچاق دارو و مواد ضدعفونیکننده تشکیل و به دستگاه قضائی ارجاع شده و باندهایی که از لاشه مردار استفاده میکردند شناسایی شدهاند.وی با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی شاخص امنیت غذایی استان، گفت: این موفقیتها حاصل همکاری شبانهروزی کارکنان دامپزشکی و همراهی رسانههاست.آقاپور کاظمی از کمبود نیروی انسانی و فرسودگی کاری در این مجموعه خبر داد و گفت: ۶۰ درصد پستهای سازمانی بلاتصدی است و باید جذب نیرو در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه در صورت تعطیلی کامل کشتارگاههای سنتی، طرح احداث میدان عرضه مستقیم مرغ، مشابه میدان بهمن تهران اجرا میشود که میتواند برای بیش از دو هزار نفر اشتغال ایجاد کند تا زمینهساز رشد اقتصادی منطقه باشد، گفت: طرح توجیهی این پروژه نیز بهصورت رایگان توسط اداره کل دامپزشکی تهیه خواهد شد.
وی با انتقاد از نبود همکاری برخی دستگاهها از جمله جهاد کشاورزی و دادستانی در صدور مجوزهای صنعتی، افزود: از عدم صدور مجوز برای احداث کشتارگاه صنعتی مشخص نیست چه هدفی دنبال میشود، در حالی که توسعه این بخش گام مهمی در تضمین امنیت غذایی و ساماندهی بازار مرغ استان است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران، از ممنوعیت کشتارگاههای سنتی در استان خبر داد و گفت: این تصمیم دو سال پیش در کمیسیون محیط زیست و دامپزشکی تصویب شده اما تاکنون سرمایهگذاری برای احداث کشتارگاه صنعتی انجام نشده است. دامپزشکی هیچ مخالفتی با صدور مجوز ندارد و تمامی موانع از سوی دستگاههای دیگر ایجاد میشود.
مدیرعامل مجموعه آمل طیور: سرگردانی چهار ساله برای راهاندازی بخش جدید کشتارگاه
شیرزاد رحیمی، مدیرعامل مجموعه آمل طیور در بخشهای پیشسردکن کوچک (آلایشات) و پیشسردکن بزرگ (مرغهای بستهبندی شده)، پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.
رحیمی تشریح کرد که مرغهای بستهبندی شده در دمای صفر تا پنج درجه سانتیگراد در این سردخانهها ثابت میمانند تا برای بارگیری و ارسال به شهرستانهای بزرگ کشور از جمله همدان، اصفهان، کاشان و تمامی شهرهای مازندران آماده شوند.مدیرعامل مجموعه در ادامه سخنان خود به موضوعی مهمتر اشاره کرد و برنامه توسعه و مشکلات پیش روی آن.وی با اشاره به سرگردانی چهار ساله برای راهاندازی بخش جدید کشتارگاه در زمین کناری به متراژ ۱۰هزار متر ، که هزینههای سنگینی را به مجموعه تحمیل کرده است، از مسئولان استانی درخواست نگاه ویژه کرد.وی بهطور خاص از مدیرکل آب منطقهای استان خواستار توجه به این مسئله شد و تأکید کرد که مجموعه جدید باید احداث شود تا بتوانند مرغ فراوری شده را با استانداردهای بالاتر تحویل مردم بدهند، چرا که در حال حاضر، این مجموعه برای ۳۰۰ نفر بهصورت مستقیم و بیمهشده اشتغال ایجاد کرده است و با راهاندازی بخش جدید ظرفیت اشتغالزایی برای ۲۰۰ نفر ایجاد خواهد شد.