printlogo


عارف: 
جبران خسارات جنگ را وظیفه خود می‌دانیم


معاون اول رئیس‌جمهور گفت: تجربه جنگ آمریکایی - صهیونی نشان داد که با برنامه‌ریزی دقیق، هماهنگی دستگاه‌های اجرایی و اتکا به ظرفیت‌های داخلی، می‌توان حتی در شرایط جنگی نیز خدمات حیاتی کشور را بدون وقفه به مردم ارائه کرد. دولت با استفاده از همه ظرفیت‌های اجرایی و لجستیکی کشور، درحال مدیریت شرایط است تا آرامش بازار حفظ شده و نیازهای اساسی مردم به‌صورت مستمر تأمین شود.
به گزارش اقتصادسرآمد، محمدرضا عارف، با اشاره به اقدامات دولت برای مدیریت کشور در شرایط جنگی، به ایرنا اظهار داشت: دولت چهاردهم بلافاصله پس از جنگ ۱۲ روزه، با تدوین برنامه‌ای جامع برای اداره کشور در شرایط جنگی، پیش‌بینی‌های لازم برای مقابله با اقدامات دشمن از جمله تلاش برای ضربه زدن به شبکه توزیع برق را انجام داد و این برنامه در جنگ رمضان به اجرا درآمد.وی افزود: دولت وفاق ملی با ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در جنگ اخیر و همچنین پیش‌بینی تداوم تهدیدات، برنامه «مقاوم‌سازی اقتصاد ملی و دفاع غیرنظامی در شرایط اضطراری» را تدوین کرد که ابعاد مختلفی از مدیریت کشور در شرایط جنگی را در بر می‌گیرد.
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: این برنامه شامل جلوگیری از اختلال در شبکه بانکی، مقاوم‌سازی و پایدارسازی شبکه توزیع برق، تسریع در انتقال کالاهای اساسی به کشور، جبران خسارات واردشده به اموال مردم و حمایت از کسب‌وکارها است.
عارف با اشاره به اقدامات دشمن در جنگ آمریکایی - صهیونی گفت: یکی از اهداف اصلی دشمن آمریکایی و رژیم صهیونیستی، آسیب رساندن به شبکه توزیع برق برای ایجاد اختلال در زندگی مردم و ضربه به اقتصاد کشور بود و در این زمینه چندین اقدام جدی نیز انجام دادند.وی ادامه داد: با این حال، به دلیل اجرای دقیق برنامه‌های دولت، به‌ویژه تسهیل در صدور مجوزها و تسریع فرآیندهای اداری مربوط به احداث و نوسازی تأسیسات برق، دشمن در دستیابی به اهداف خود ناکام ماند.
معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: در مواردی که حملات دشمن منجر به قطعی‌های مقطعی برق شد، این قطعی‌ها با تلاش شبانه‌روزی وزارت نیرو در کوتاه‌ترین زمان جبران شد و اجازه داده نشد خللی در خدمات‌رسانی به مردم ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: تجربه این جنگ نشان داد که با برنامه‌ریزی دقیق، هماهنگی دستگاه‌های اجرایی و اتکا به ظرفیت‌های داخلی، می‌توان حتی در شرایط جنگی نیز خدمات حیاتی کشور را بدون وقفه به مردم ارائه کرد.
محمدرضا عارف، با اشاره به آثار اقتصادی تجاوز آمریکا و رییم صهیونیستی به کشورمان، اظهار داشت: بنگاه‌های اقتصادی در این مقطع، همانند جنگ ۱۲ روزه، از سوی دشمنان ایران اسلامی متحمل خساراتی شدند، اما دولت چهاردهم با پیش‌بینی این شرایط و برنامه‌ریزی مناسب، بسته حمایتی ویژه‌ای برای بنگاه‌های اقتصادی و کسب‌وکارهای خرد تهیه و اجرایی کرد تا تولید کشور در هیچ شرایطی متوقف نشود.
وی افزود: یکی از اقدامات راهبردی دولت وفاق ملی پس از جنگ ۱۲ روزه، تدوین «برنامه مقاوم‌سازی اقتصاد ملی و دفاع غیرنظامی در شرایط اضطراری» بود که با هدف افزایش تاب‌آوری اقتصاد کشور و حمایت از اقشار مختلف جامعه به تصویب رسید.معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: در قالب این برنامه، حمایت از کسب‌وکارهای خرد و متوسط به‌عنوان یکی از اولویت‌های جدی دولت در دستور کار قرار گرفت و سازوکارهای لازم برای جبران خسارات این بنگاه‌ها پیش‌بینی شد.
به گفته عارف، در همین راستا، منابع پیش‌بینی‌شده در تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ به رشته‌های آسیب‌دیده از شرایط اضطراری اختصاص یافت تا ضمن حفظ اشتغال، از تداوم فعالیت بنگاه‌ها به‌ویژه در بخش‌های خرد و متوسط حمایت شود.
وی همچنین به مجموعه‌ای از اقدامات حمایتی دولت اشاره کرد و گفت: تعویق در ثبت اظهارنامه‌های مالیاتی، تعویق در سررسید بازپرداخت تسهیلات بانکی، لغو جریمه‌های دیرکرد در ایام جنگ و نیز استمهال وصول مالیات و حق بیمه تأمین اجتماعی برای بنگاه‌هایی که به‌طور مستقیم دچار خسارت شده‌اند، از جمله این اقدامات حمایتی است.