printlogo


ایران با استفاده از بندر جاسک محاصره دریایی آمریکا را دور می زند


ایران توانسته با استفاده از بندر جاسک محاصره دریایی آمریکا در تنگه هرمز را دور بزند.
به گزارش اقتصادسرآمد، آمارها نشان می دهد با وجود محاصره دریایی آمریکا، جریان صادرات نفت ایران به چین همچنان پایدار مانده و در نیمه نخست ماه آوریل به‌طور میانگین به 985 هزار بشکه در روز رسیده است.
ایران توانسته با استفاده از بندر جاسک محدودیت‌های ایجادشده در تنگه هرمز را دور بزند. این بندر که در دریای عمان قرار دارد، به نفتکش‌ها امکان می‌دهد بدون نیاز به عبور از تنگه هرمز، نفت خود را بارگیری کرده و مستقیماً وارد آب‌های آزاد شوند؛ موضوعی که تداوم صادرات انرژی به چین را تضمین کرده است.
در فاصله 13 تا 22 آوریل، شرکت تحلیل داده «ورتکسا» 35 مورد عبور از محدوده محاصره آمریکا را ثبت کرده که شامل رفت‌وبرگشت کشتی‌های مرتبط با ایران یا تحت تحریم بوده است. این عملیات‌ها باعث شد دست‌کم 10.7 میلیون بشکه نفت خام ایران از تنگه هرمز عبور کند.
در همین هفته، دولت ایران با دریافت نخستین عوارض عبور، کنترل خود بر تنگه هرمز را تثبیت کرده و این درآمدها به بانک مرکزی واریز شده است.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، تأکید کرد که ایران اجازه نخواهد داد در حالی که صادرات خودش با محدودیت مواجه است، سایر کشورها به‌صورت آزادانه از این مسیر عبور کنند.