روایت خلیجفارس» در بندرلنگه بازخوانی می شود؛
نشست تخصصی «باززندهسازی میراث دریایی» و برندسازی مجدد «بندر مروارید» با تلفیق روایت، رویداد و رسانه
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان هرمزگان از برنامه ریزی صورت گرفته برای برگزاری دومین رویداد-رسانه «روایت خلیجفارس؛ از کرانه تا پسکرانه» با محوریت باززندهسازی میراث دریایی «صید و تجارت مروارید» و بازبرندسازی بندر تاریخی لنگه در روز شنبه ۲۳ خردادماه جاری خبر داد.
«سپهر زارعی» با اشاره به اهمیت صیانت از مواریث معنوی و تاریخی سواحل خلیجفارس اظهار کرد: رویداد- رسانه «روایت خلیج فاس؛ از کرانه تا پسکرانه» با هدف بازخوانی پیشینه غنی میراث دریایی «صید و تجارت مروارید در خلیجفارس» و نقش آن در شکلگیری هویت اجتماعی و اقتصادی منطقه غرب هرمزگان با مرکزیت بندر لنگه طراحی شده است.
وی افزود: اهداف کلیدی و رویکردهای اصلی این رویداد-رسانه، بر سه محور کلیدی رونق بخشی به گردشگری فرهنگی هویتمحور، توسعه جامعه محلی و افزایش تابآوری اجتماعی استوار است.
زارعی گفت: اعتقاد داریم که میراث فرهنگی نباید تنها در کالبد بناهای تاریخی و میراث ملموس خلاصه شود، بلکه باید با پژوهش و روایت پردازی و پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس مرتبط با روزمره مردم و معیشت پایدار جوامع محلی ساحل نشین دریای پارس گره بخورد.
معاون میراث فرهنگی هرمزگان در تشریح جزئیات این برنامه گفت: رویداد- رسانه «از کرانه تا پسکرانه» شامل بخشهای تخصصی متنوعی است، از جمله آنها می توان به کارگاه آموزشی و گفتوگوی مشارکت محور پیرامون برندسازی مجدد شهر تاریخی بندرلنگه، بازخوانی ظرفیتهای این بندر به عنوان کانون صید و تجارت مروارید، کارگاه انتقال تجربه با موضوع هویت و برندسازی شهری و روستایی و نشست هماندیشی باززنده سازی میراث دریایی، بررسی راهکارهای عملیاتی برای احیای برند بندر مروارید اشاره کرد.
زارعی خاطرنشان کرد: این نشست با مشارکت انجمن حافظان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بندر لنگه و متخصصان حوزه سینما، برندسازی، رسانه، روایتگری و میراث فرهنگی برگزار میشود تا نقشه راهی برای صیانت از میراث ملموس و ناملموس در این گستره تمدنی ترسیم گردد.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان تأکید کرد: بخش نخست این رویداد عصر روز شنبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ در «خانه نور» بندر لنگه و بخش دوم آن شامگاه همان روز، در قالب اکران فیلم داستانی «گماش» [در جستجوی گنج گمشده خلیج فارس] و مستند پژوهشی «جزیرتی» [روایت کار و زندگی اهالی بومی بزرگترین جزیره خلیج فارس] به همراه نشست نقد و بررسی این دو فیلم محصول سال ۱۴۰۵ در جغرافیای سواحل و جزایر هرمزگان با حضور کارگردان، تهیه کننده و عوامل تولید آنها در «سینما گوهر» شهر بندر لنگه راس ساعت ۱۹:۰۰ برگزار خواهد شد.