printlogo


مدیرکل دفتر توسعه و مدیریت بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران به سرآمد خبر داد:
نقش مهم بندر صیادی بابلسر در پشتیبانی  فعالیت های صیادی و آبزی پروری


مدیرکل دفتر توسعه و مدیریت بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران از اجرای عملیات لایروبی دهانه و حوضچه بندر صیادی بابلسر و برنامه‌ریزی برای تکمیل زیرساخت‌های این بندر خبر داد و گفت: با احیای این بندر، علاوه بر فراهم شدن امکان تردد و پهلوگیری شناورهای صیادی، زمینه پشتیبانی مؤثرتر از فعالیت‌های پرورش ماهی در قفس در دریای خزر نیز فراهم خواهد شد.
 محمدطاهری در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد سرآمد با اشاره به اهمیت بندر صیادی بابلسر در پشتیبانی از فعالیت‌های صیادی و آبزی‌پروری دریایی استان مازندران اظهار داشت: بندر صیادی بابلسر در شهرستان بابلسر، در مجاورت رودخانه بابلرود و در ساحل دریای خزر واقع شده و با ظرفیت فعالیت ۴۴ فروند لنج صیادی از زیرساخت‌های مهم صیادی منطقه به شمار می‌رود.
مدیرکل دفتر توسعه و مدیریت بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، افزود: این بندر دارای موج‌شکن‌های اصلی و فرعی از نوع توده‌سنگی به طول مجموع ۱۰۵۰ متر، حوضچه‌ای به مساحت حدود ۱۱ هکتار و عمق طراحی‌شده حدود ۳ متر است. همچنین برای پهلوگیری شناورهای صیادی، ۱۲۵ متر اسکله در داخل رودخانه بابلرود و ۱۸۰ متر اسکله در حوضچه جدید بندر احداث شده
 است.
مدیرکل دفتر توسعه و مدیریت بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران با اشاره به چالش‌های ایجادشده در سال‌های اخیر برای این بندر گفت: به دلیل ورود و انباشت رسوبات از بالادست رودخانه بابلرود و از سوی دیگر کاهش تراز آب دریای خزر، عمق دهانه و حوضچه بندر به‌شدت کاهش یافته و بخش‌هایی از مسیر دسترسی و حوضچه بندر تقریباً خشک شده بود؛ موضوعی که عملاً تردد و پهلوگیری شناورهای صیادی را با مشکل جدی مواجه کرده بود.
وی ادامه داد: با پیگیری‌های اداره‌کل شیلات استان مازندران،در سال ۱۴۰۴ و طی یک فرآیند قانونی، یک شرکت سرمایه‌گذار برای اجرای عملیات لایروبی دهانه و حوضچه بندر شناسایی شد و عملیات لایروبی از حدود ۷ ماه قبل آغاز شده و با سرعت در حال انجام است.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران در ادامه گفته های خود با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود عملیات لایروبی طی ۵ ماه آینده به پایان برسد، اظهار داشت: با اتمام این عملیات، مسیر دسترسی و حوضچه بندر احیا شده و امکان تردد و پهلوگیری شناورهای صیادی فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای اجرای عملیات لایروبی افزود: با توجه به محدودیت منابع مالی دولت برای لایروبی این بندر، مقرر شد عملیات لایروبی با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام شود و تکمیل اسکله‌ها و تأسیسات مرتبط نیز توسط سازمان شیلات ایران دنبال 
شود.