printlogo


بزرگ‌ترین واحد تکثیر و تولید ماهیان خاویاری شرق کشور آماده بهره‌برداری است


مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بزرگ‌ترین واحد تکثیر و تولید ماهیان خاویاری شرق کشور در شهرستان سبزوار این استان آماده بهره‌برداری شده است.
به گزارش محسن برخوردار  به ایرنا افزود: با بهره برداری از این واحد در شهرستان سبزوار، خراسان رضوی گام نهایی را برای تثبیت جایگاه خود به عنوان قطب جدید این صنعت استراتژیک برداشته است.
وی با بیان اینکه ظرفیت تکثیر ماهیان خاویاری در واحد تولیدی مزبور۵۰۰ هزار قطعه در سال است، ادامه داد: این واحد که با تکیه بر تکنولوژی‌های پیشرفته بیوتکنولوژی احداث شده است، افق‌های تازه‌ای را در خودکفایی تولید و تسخیر بازارهای بین‌المللی برای استان می‌گشاید.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: صنعت پرورش ماهیان خاویاری در استان با دستیابی به توانمندی‌های علمی و فنی جدید، وارد فاز صنعتی و تجاری گسترده‌ای شده است.وی با اشاره به جایگاه ایران به عنوان صاحب‌سبک در بازارهای جهانی خاویار افزود: تولید خاویار فرآیندی پیچیده است که تسلط بر مدیریت پارامترهای محیطی و زنجیره سرد را می‌طلبد.برخوردار گفت: راه‌اندازی این واحد عظیم، نه تنها یک موفقیت اقتصادی، بلکه نمادی از قدرت تکنولوژیک استان در مدیریت منابع آبی و بهره‌گیری از دانش مدرن است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۳ واحد تخصصی پرورش ماهیان خاویاری در استان خراسان رضوی فعال هستند، اما بهره‌برداری از این واحد بزرگ که ظرفیت‌های تکثیر را نیز در خود جای داده، تکمیل‌کننده زنجیره ارزش این محصول استراتژیک است.مدیر امور شیلات و آبزیان سازنان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه این زیرساخت، بستر لازم برای اشتغال‌زایی تخصصی و ارتقای امنیت غذایی و اقتصادی استان را فراهم کرده است، تاکید کرد: هدف اصلی ما با راه‌اندازی این مجموعه، کسب سهم حداکثری از بازارهای جهانی با تکیه بر کیفیت بی‌رقیب خاویار ایرانی است.
برخوردار گفت: در کنار افتتاح این واحد بزرگ، فرآیند صدور مجوز برای چندین واحد تولیدی جدید نیز با جدیت در حال پیگیری است تا گستره تولید استان خراسان رضوی در این زمینه به سرعت توسعه یابد.