printlogo


شهرک‌های صنعتی غیردولتی به فضای کسب‌وکار کشور رونق می‌دهد

گروه استان ها-اردبیل - مدیر نظارت بر شهرک‌های صنعتی غیردولتی و شرکت‌های خدماتی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: شهرک‌های صنعتی غیردولتی به فضای کسب‌وکار در کشور رونق می‌دهد و واحدهای صنعتی کوچک و کارگاهی نیز می‌تواند از این ظرفیت‌ برای آغاز و توسعه فعالیت خود استفاده کند. بهاره حاجی‌زاده در حاشیه گردهمایی ملی تخصصی ارتقای حکمرانی و پایش عملکرد شهرک‌های صنعتی غیردولتی و شرکت‌های خدماتی به خبرنگاران اظهار کرد: تسریع فرآیند صدور مجوزها و تقویت حضور بخش غیردولتی در ایجاد و توسعه زیرساخت‌های صنعتی کشور با هدف ارتقای کیفیت حکمرانی، بسیار ضرروی است.وی یکی از اقدامات مهم دولت را اصلاح فرآیند احراز صلاحیت متقاضیان سرمایه‌گذاری عنوان کرد و افزود: پیش از این، فرآیند احراز صلاحیت متقاضیان در اختیار سازمان صنایع کوچک بود و همین موضوع موجب طولانی شدن روند صدور مجوزها می‌شد.حاجی‌زاده افزود: با اصلاح مصوبه هیأت دولت و ابلاغ آن به سراسر کشور، مسئولیت احراز صلاحیت متقاضیان به شرکت‌های استانی واگذار شده است که این اقدام می‌تواند یک فرآیند زمان‌بر چندماهه را به حدود یک تا دو هفته کاهش دهد.مدیر نظارت بر شهرک‌های صنعتی غیردولتی و شرکت‌های خدماتی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران این تغییر را گامی مهم در حمایت از سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی دانست و بیان کرد: کاهش زمان صدور مجوزها، یکی از مهم‌ترین عوامل در تسهیل سرمایه‌گذاری و افزایش رغبت فعالان اقتصادی برای حضور در شهرک‌های صنعتی است.
حاجی‌زاده همچنین به اجرای ماده ۱۱۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اشاره کرد و گفت: در چارچوب این ماده تلاش می‌شود خدماتی که دستگاه‌های خدمات‌رسان به بخش دولتی ارائه می‌کنند، در اختیار بخش غیردولتی نیز قرار گیرد.
وی بیان کرد: از جمله اقدامات پیش‌بینی‌ شده در این زمینه، معافیت بخش غیردولتی از پرداخت برخی هزینه‌های تغییر کاربری است که می‌تواند به کاهش هزینه تمام‌شده زمین صنعتی برای سرمایه‌گذاران و متقاضیان منجر شود.حاجی‌زاده تصریح کرد: مجموعه این اقدامات با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری، کاهش بروکراسی اداری، کاهش هزینه‌های تولید و ایجاد بستر مناسب برای توسعه صنایع و اشتغال در شهرک‌های صنعتی دنبال می‌شود.وی با اشاره به ظرفیت‌های استان اردبیل در حوزه سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی افزود: انتخاب اردبیل برای برگزاری این رویداد، بیانگر ظرفیت‌های مطلوب این استان در حوزه سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش غیردولتی است؛ به‌گونه‌ای که اردبیل با وجود قرار گرفتن در رتبه بیست‌ودوم کشور از نظر جمعیت، با حمایت استاندار، مشارکت بخش غیردولتی و تلاش مجموعه شرکت شهرک‌های صنعتی استان، توانسته جایگاه مناسبی در این حوزه به دست آورد.
حاجی‌زاده ادامه داد: در حال حاضر ۱۱ شهرک صنعتی غیردولتی فعال در استان اردبیل وجود دارد و با صدور ۲ مجوز جدید جواز تأسیس و همچنین صدور ۲ پروانه بهره‌برداری در آینده نزدیک، ظرفیت فعالیت‌های صنعتی استان افزایش خواهد یافت.
استان اردبیل دارای ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی است.